Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 24. maaliskuuta 2017

Sinisimpukoita Sirpan tapaan


Viikonloppu on taas alkamaisillaan ja tässä pikku vinkki vaikka lauantain ruokapöytään.
Merenkävijän sinisimpukat
(alkupalaksi tai iltapalaksi kahdelle) 
500g kuorellisia sinisimpukoita
15g varsiselleriä
25g sipulia
1 valkosipulin kynsi
4cl valkoviiniä
20g voita
1,5 dl kermaa
mausteeksi: tuoretta rakuunaa, timjamia, salviaa, rosmariinia ja rouhittua mustapippuria sekä n. 1 tl kalalientä

Kuullota kattilassa voissa sipulit, varsiselleri ja mustapippurirouhe, lisää joukkoon kaikki nesteet. Tarkista liemen maku. Lisää kattilaan sinisimpukat ja keittele niitä liemessä kannen alla 2-3 minuuttia ja ravistele välillä. Lisää sekaan yrtit ja ravistele vielä yrtit sekaisin. Tarjoa lämmitetystä kulhosta tuoreen patongin kera.
Jos käytät tuoreita sinisimpukoita, poista kypsennyksen jälkeen simpukat joiden kuori ei ole auennut.