Viikonloppu on taas alkamaisillaan ja tässä pikku vinkki vaikka lauantain ruokapöytään.
Merenkävijän sinisimpukat
(alkupalaksi tai iltapalaksi kahdelle)
500g kuorellisia sinisimpukoita
15g varsiselleriä
25g sipulia
1 valkosipulin kynsi
4cl valkoviiniä
20g voita
1,5 dl kermaa
mausteeksi: tuoretta rakuunaa, timjamia, salviaa, rosmariinia ja rouhittua mustapippuria sekä n. 1 tl kalalientä
Merenkävijän sinisimpukat
(alkupalaksi tai iltapalaksi kahdelle)
500g kuorellisia sinisimpukoita
15g varsiselleriä
25g sipulia
1 valkosipulin kynsi
4cl valkoviiniä
20g voita
1,5 dl kermaa
mausteeksi: tuoretta rakuunaa, timjamia, salviaa, rosmariinia ja rouhittua mustapippuria sekä n. 1 tl kalalientä
Kuullota kattilassa voissa sipulit, varsiselleri ja mustapippurirouhe, lisää joukkoon kaikki nesteet. Tarkista liemen maku. Lisää kattilaan sinisimpukat ja keittele niitä liemessä kannen alla 2-3 minuuttia ja ravistele välillä. Lisää sekaan yrtit ja ravistele vielä yrtit sekaisin. Tarjoa lämmitetystä kulhosta tuoreen patongin kera.
Jos käytät tuoreita sinisimpukoita, poista kypsennyksen jälkeen simpukat joiden kuori ei ole auennut.
Jos käytät tuoreita sinisimpukoita, poista kypsennyksen jälkeen simpukat joiden kuori ei ole auennut.