MUNKKI PAULUKSEN PAPUMUHENNOS,
Leivän sisälle laitettua tomaattista nyhtöpapu-härkäpapumuhennosta vierellään paahdettuja juureksia, omena-sinapinsiemenhilloketta, herne- pyreetä sekä savupaprikalla makustettuja valkosipulinkynsiä.
Leivän sisälle laitettua tomaattista nyhtöpapu-härkäpapumuhennosta vierellään paahdettuja juureksia, omena-sinapinsiemenhilloketta, herne- pyreetä sekä savupaprikalla makustettuja valkosipulinkynsiä.
Härkäpapu Vicia faba) on yksi maailman vanhimmista viljelyskasveista. Sen villiä kanta¬lajia ei tunneta, mutta Välimeren maissa sitä on laajalti viljelty viimeistään kolmannella vuosi-tuhannella eaa., toden¬näköisesti aikaisemminkin. Härkäpavun siemenet ovat yleensä isoja ja itse kasvi kasvaa varsin kookkaaksi. Monista muista viljellyistä palko¬kasveista poiketen se on pysty- ja tanakka¬vartinen eikä sen lehdissä ole kärhiä.
Nyhtöpapu ei sisällä soijaa eikä vehnää; nyhtöpapu koostuu kaurasta ja palkokasveista, sisältää runsaasti poikkeuksellisen hyvälaatuista proteiinia. Myös kuitupitoisuus on korkea ja rasvat pehmeitä.
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#nyhtopapu
#haraldinparempinyhtopapupata
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#nyhtopapu
#haraldinparempinyhtopapupata