Grillattua lammasta vartaassa ja Tomaatti-sipulisalaattia
Lampaanfilettä 1kg
Jugurttia 4dl
Valkosipulin kynsiä 6kpl
Rosmariiniä 2oksaa
Sambal Oelek 1rkl
Mustapippuria 1tl
Sekoita marinadi
aineksista ja lisää lampaanfileet marinoitumaan kastikkeeseen
Lihat saavat marinoitua
6-24 tuntia,marinoinnin jälkeen pyyhitään lihat ja pienitään varraspaloiksi
Lihat laitetaan
liotettuihin puutikkuihin n.200g/tikku ja grillataan,mielellään
kivihiiligrillillä.
Näin saadaan oikea maku
lampaalle.
Suola lisätään paiston
loppuvaiheessa.koska marinadiin lisätty suola kuivattaa lihan.
Tomaatti-Sipulisalaatti
Tomaatti 6kpl
Punasipuli 2kpl
Balsamiviinietikka 2rkl
Oliiviöljy 0,5dl
Sokeri 1rkl
Suola 1tl
Viipaloi tomaatit ja
punasipuli renkaiksi ja asettelle kerroksittain lautaselle
Valmista muista
aineksista marinadi sekoittaen ne keskenään ja valuta kastike tomaattien ja
sipulien päälle.
Tsatsiki
Maustamatonta Jogurttia 0,5l
Tuorekurkku 1kpl
Valkosipulinkýnsi 4kpl
Sitruunanmehua 2rkl
Hunaja 1rkl
suolaa,Pippuri ja
tuoretta minttua
Raasta kurkku ja lisää
suola ja valuta neste pois kurkuista suodatin pussi käy hyvin tarkoitukseen,
sekoita kurkku muihin aineksiin
ja anna tekeytyä jääkaapissa n.4tuntia.