Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Muista Isää Viikinkiravintola Haraldin lahjakortillaTilaa isälle Haraldin maistuva lahjakortti lahjaksi. Voit tulostaa sen lahjaksi tai lähettää suoraan lahjan saajalle. http://shop.ravintolaharald.fi/

Huikea Maistelumenu -Kuninkaan kestit

Harald kokosi parhaat makunsa viikinkien taistelukilville. Syntyi upea viikinkien herkuttelukokonaisuus, jossa yhdistyvät viikinkien puhtaiden makujen maailma ja nälän selättäminen Haraldin tunnelmallisessa miljöössä. Kuninkaan kestit sopivat yrityksen tai ryhmän tilaisuuteen, lahjaksi tärkeille henkilöille sekä kaikille herkkusuille.


Haraldin ja Helgan Rakkauspaketti 

Harald kokosi ruokalistansa herkuista kynttiläillallisen lahjaksi kahdelle.
 
Rakkauspaketti on oiva tapa muistaa ystävää, puolisoa, vanhempia tai muuten vaan rakkaita ihmisiä. Se on mitä mainioin lahja, kun haluat hemmotella kanssaihmisiäsi tai muistaa heitä esimerkiksi merkkipäivänä.
 

Rakkauspaketti sisältää:
Tunnelmallisen pöydän ja erityisen lämminhenkisen kattauksen
Alkumaljan kahdelle, jääveden, nokipannukahvin ja teen
Haraldin parahulttaisia alkuherkkuja kilvelle kerättynä
Pääruuan lahjansaajien toiveiden mukaisesti pöytiin passattuna
Makoisan jälkihyvän kahdelle
 
Rakkauspaketista löytävät puhtaan pohjolan suosikkimaut joka lähtöön ja ilta kuluu kuin siivillä Haraldin ja Helgan kestittävinä kylän hämyisässä tunnelmassa.
 
Rakkauspaketit ovat myynnissä ainoastaan Haraldin verkkokaupassa. Verkkokaupastamme voit ostaa lahjakortin, joka lähetetään valintasi mukaan joko PDF-muodossa haluamaasi sähköpostiosoitteeseen tai paperilla tulostettuna normaalissa postissa. Malli lahjakortista.

Rakkauspaketti maksaa 100 €/kahdelta henkilöltä. Rakkauspaketti vaatii aina ennakkovarauksen.
 

Voit myös valita avoimen lahjakortin sopivaksi katsomallasi summalle

http://shop.ravintolaharald.fi/
http.//www.ravintolaharald.fi

perjantai 7. marraskuuta 2014

Isänpäivänä herkutellaan Viikinkiravintola Haraldissa


 

Alkuherkut viikinkilaivasta:

Pääruokavaihtoehdot:

Sven Haaraparran kasvisherkku
Vuohenjuustolla aateloitua punajuuritattaripihviä, porkkanapannukakkua ja suppilovahverokastia, lehtikaalipaistosta sekä raparperihilloketta
Menu tällä pääruualla 34,90 €
 
Ranvaikin pyhäporsasta
Pariloitua porsaanulkofileetä kera yrtti-kirnuvoin, tummaa marjakastia, juustoista kermaperunaa, hunajaisia juureksia sekä tervattuja puolukoita
Menu tällä pääruualla 37,90 €
 
Fyrkatin väen broileria
Savuisalla omena-pekonimoussella kuorrutettua broilerinrintaa, tummaa mustaherukkakastia ja viikinkien kilpiperunaa, hunajaisia juureksia sekä mustikka-sipulihilloketta
Menu tällä pääruualla 36,90 €
 
Karikon kiertäjän merilohta
Rapuskagenilla kuorrutettua merilohta, tyrni-valkoviinikastia, palsternakka-perunamuusia sekä hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 39,90 €
  
Gunhild Kiivaan häränpihviä
Tulimaan pippurisinapilla siveltyä härän ulkofileepihviä, adjikastia ja juustoista kermaperunaa, hunajaisia juureksia sekä lämmintä aprikoosi-jaloviinahilloketta
Menu tällä pääruualla 41,90 €
 
Ruijan ruhtinaan häränsisäfileetä ja riimiporoa
Pariloitua häränsisäfileetä ja riimiporoa, kuusenkerkkä-metsämarjakastia ja valkosipulirelissillä aateloitua perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja punajuurisiirappia
Menu tällä pääruualla 48,60 €
 

Jälkihyvää:

Friggan kirsikka-valkosuklaamoussella aateloitua suklaakakkua, kahvia tai teetä
 

Pikkuviikingeille (alle 12 v.)

Leif Luikeron lohta
Pariloitua merilohta ja lämminsavulohimoussea, palsternakka-perunamuusia, tyrnikastia ja hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 13,90 €

Brigga Pirteän broileria
Pariloitua broilerinrintaa sekä viikinkien kilpiperunaa, tummaa viinimarjakastia, raparperihilloketta ja hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 13,90 €

Laabanin lammassärää
Yön yli hautunutta karitsanniskaa sekä palsternakka-perunamuusia, tervattuja puolukoita ja hunajaisia juureksia.
Menu tällä pääruualla 13,90 €
  

Lisätiedot

Menu sisältää alkuherkut noutopöydästä, pääruuan valintasi mukaan sekä jälkihyvän. Saatavana myös ruokiin sopivat juomapaketit, kysy lisää!

 

Riistaherkkua Kuopion Haraldista
Syksykelit alakaa olla kohta takanapäen tiälläkii Sawonmualla ja kurssit kiäntyy kohti talavee ja tulevoo pikkujoolusesonkija. Kuitessii tuossa on viikonloppuna yks juhlapäevä tuloellaan, nimittäen juhlitaan mei...tä isijä ihan urakalla, itekkii piäsen tästä juhlahumusta naattimaan ensmäestä kertoo!
Tupsahtipa mieleen, että voesin näen sesonkiin liittyen laettoo eetteriin riista-aiheesen reseptin, joka soppii erinomaisesti myös isänpäevän juhlapöötään. Jos vaekka siellä talouvvessa on ukon- tahi akanketale suanu tuotuva kottiin metästysreissuiltaan muutakii kun tyhjiä hylsyjä. Itelläkii jopa kerran sattu onni suosimaan ja saen yhen teeren puotettua syksyn jahdeista. Mut jos metästysonni ee oo suosinu tai tallouvessa ei oo metästysmiehiä- tahi naisia, niin eepä hättee. Eikun kipin kapin vähän paremmin varusteltuun ruokakaappaan ja kaevelemmaan pakastealtaita, näen syksyn aekaan suattaa valikoimista löytyvä ussein myös riistoo. Toki tähän reseptiin soppii myös hyvin ankka tahi muu vastoova siivellinen. 

Teerestä otin talteen tottakae rintavilleet, maksan, syvämmen ja koivet ja puhistin ne. Sitten vuan voeta pannuun ja koipiin värijä pintaan. Tämän jäläkeen koivet uuniin, kaveriks heitin vähän ankan rasvoo, makkeeta viinijä, vettä, suoloo ja pippuria. Oikeestaan mikä rasva tahansa käyp, et siitäpä ei tartte paniikkia ottoo jos ankanrasvoo ei löyvvy kuapista. Peitä astia voliolla ja anna raahassa hautua meheväks. Maksan pyöräytin varrasleipämurussa. Syvämmestä nappasin suurimmat versuonet ja putkilot poikkeen, ettei ne jiä hampaitten välliin kaihertammaan syyvvessä. Sitten lisäkkeitten kimppuun. 

 

Pottukakkuun tarviit puolisentoista killoo jaahosia perunoita, esmerkiks rosamunta on hyvä lajike. Kuori ja keittele ne pehmeeks. Lissee kahvikupillinen kermoo, par kananmunnoo ja reilu kourallinen juustoraastetta perunoitten joukkoon ja sekota tasaseks massaks. Omien makumieltymysten mukkaan tähän voip tunkee erilaisia yrttejä, sipuleita, sieniä jne. muista ainahii laittoo suoloo ja pippuria. Tämän jäläkeen laeta massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistele uunissa noin 200 asteessa kolomisen varttia. Parrain tulos tulloo, jos kakun piälle laetat kypsennyksen jäläkeen leivinpaperin ja paenon yön ajaks, niin kakusta tulloo varmasti tiivis ja sitten se on helepoin leikata annospaloiks. Lämmität kakkupalat sit just ennen tarjoilua.


Sitten ol tämä kasvislisäke. Piliko lehtikualin lehet, tuore purjo ja tuore salvia siivuiks ja kuullottele niitä voissa. Pikkusen voet lorrauttoo sekkaan valakoviiniä ja vualeeta etikkoo. Kun kasvikset on pehmenneet, niin nakkoo par lusikallista vuolukermoo sekkaan. Mausta pippurilla, suolalla ja hunajalla ja avot!
Sitten ois vuorossa piäruakaaineet. Ota rintavilleisiin väri pannulla ja loppukypsennä uunissa muutama minnuutti. Maksa ja sydän ei tarvii muuta, kun noppeen paiston molemmin puolin pannulla, muista ropsauttoo kaekkiin lihhoihin suoloo ja pippuria pintaan. Anna lihojen vettäytyä rauhassa hetki ennen tarjoiluva. Muistappa lämmittee ne pottukakut!
Riistalintujen kanssa käyp hyvin ihan perus punaviinikasti, mutta ite parantelin sitä kotimaesilla marjoilla ja tottakai voella. Koko kommeuven viimestellöö sokeroijut puolukat ja marinoijut sienet. Löyvvät Tampereen patavahdin aikasemmin syksyllä julukistaman sieni-sipulihilloke reseptin veispuukista viikinkien resepteistä, se soppii tähän annokssen erittäen hyvin.
Juhlat voip alakoo!

p.s. Muistakeehan olla killtinä, tontut jo tarkkailoo!
Sandels Karhunkaataja

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

torstai 6. marraskuuta 2014

Hemmoittele Isää Viikinkiravintola Haraldin herkuilla isänpäivänäIsänpäivän herkut Haraldissa!

Alkuun on kylänväki tehnyt noutopöydän viikinkilaivansa kannelle erilaisista kylmistä herkuista, on kalaa, lihaa, salaatteja ja muita talvikauden antimia. Pääruuat palvelusväki passaa ilolla, pöytään asti ka
ntaen. Aterian makeaksi päätteeksi ovat kylän jauhopeukalot loihtineet Friggan kirsikka-valkosuklaamoussella aateloitua suklaakakkua kera kahvin tai teen. Eikä Helga perheen pikkuviikareitakaan unohtanut, vaan varasi myös heille ruuat omat maistuvaiset.

Tutustu Isänpäivämenuun:http://www.ravintolaharald.fi/Ruoka--ja-juomalistat/isanpaiva-menu

Kylän korkearvoinen juomakaapin vartija suosittelee pitojen kurkunkostukkeeksi talon omia juomia, Viisauden viiniä tahi Voimaolutta, jotka on valmistettu kursailematta Haraldin hovin herkkuihin sopiviksi.

Varaa pöytäsi ajoissa Isänpäivän pitoihin:http://www.ravintolaharald.fi/poytavaraus

Lahjat Isälle Haraldin verkkokaupasta: http://shop.ravintolaharald.fi/

Helga suosittelee ihanaa Rakkauspakettia lämminhenkisenä lahjana kaikille lähimmäisille, Rakkauspaketin voi ostaa helposti ja kätevästi Haraldin verkkokaupasta!

Hemmottele Isää myös muilla Haraldin arvostetuilla lahjakorteilla
http://shop.ravintolaharald.fi/


T:Helga

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

maanantai 3. marraskuuta 2014

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas vko. 45Viikinkilounas klo 11.00 – 14.00
Lounas sisältää keiton, salaattipöydän, jääveden, leipävalikoiman ja
levitteen sekä kahvin tai teen

Turun lounaslista on luettavissa täällä.

maanantai 03.11.
Borghildin yrtti-emmentaalikeittoa 8,40 €
Riistapyöryköitä ja jänkhäkonjakkikastia 9,70 €
Paistettua silakkapihviä sekä ruohosipulikastia 9,70 €
Myskisorsaa ja kuusenkerkkä-metsämarjakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 04.11.
Tomaattista katkarapukeittoa 8,40 €
Kasviksilla täytettyä kesäkurpitsaa ja punajuurikastia 9,70 €
Bulgurin höyryävää häränlihapataa 9,70 €
Paistettua siikaa ja juustoista viherpippurikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 05.11.
Tuorejuustolla aateloitua maissikeittoa 8,40 €
Paistettua lohta ja porkkana-voikastia 9,70 €
Lihaisia kaalikääryleitä ja marjakastia 9,70 €
Häränniskaa ja tulimaan adjikakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 06.11.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Kasvis-sieniratatuillea ja paistettua vuohenjuustoa 9,70 €
Kokonaisena paahdettua porsaanfileetä ja tummaa pekonikastia 9,70 €
Yön yli haudutettua villisian karetta 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 07.11.
Mustajuurikeittoa 8,40 €
Miinan mantelikalaa ja suppilovahverokastia 9,70 €
Pariloitua broilerinrintaa ja tsatsikikastia 9,70 €
Häränpihvi terva-sinappivoin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka
 
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald