Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Peltolan tilan tuotteita Haraldissa

Viikinkiravintola Haraldin herkulliset jäätelöt, sorbetit ja kirnuvoi valmistetaan Peltolan Vanhalla sukutilalla. Tuotteet tehdään luonnon omista raaka-aineista, ilman säilöntäaineita. Pääraaka-aineena on Peltolan maatilan lehmien maito. Maitotuotteiden maku ja aromit tulevat oikeista marjoista, hedelmistä ja mausteista, teollisia makuaineita emme käytä. Peltolan vanha sukutila sijaitsee Rautalammin kunnassa, Vaajasalmen kylässä, Keski-Suomen ja Savon rajamailla. Peltolan Maatilaa ympäröivät puhtaat järvet ja kauniit savolaiset maalaismaisemat. Peltolan Juustolan ydinajatuksena on tuottaa tuotteita aidoista raaka-aineista luontoa kunnioittaen.

Tilan nykyisen isännän kaima, torppari Matti Kärkkäinen aloitti viljelyn tilalla vuonna 1847. Maidontuotannolla ja peltoviljelyllä on Peltolassa näin ollen sukupolvien mittaiset juuret. 

Viimeisin sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 1992. Tuore isäntä aloitti juustolatoiminnan jo seuraavana vuonna. Peltolaan rakennettiin oma juustolarakennus, jossa juustola toimi kotitilalta käsin aina vuoteen 2000, jolloin toiminta siirrettiin jäätelö- ja sorbettivalmistuksen laajenemisen myötä Suonenjoen uuteen Futuria-yrityspuistoon.

Tilan tuotantoa kehitetään isäntäparin arvomaailman mukaisesti. Irma ja Matti arvostavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotantotapoja sekä kunnioittavat paikallista ruokakulttuuria.

Luomuviljelyyn Peltolan tilalla siirryttiin vuonna 1994. Tilan navetta sai uuden lisäsiiven vuonna 2007.

Peltolan mailla asuu rinnan kolme sukupolvea. Päärakennusta asuttaa tilan isäntä perheineen ja vanhemman isäntäväen koti on rakennettu tilan lähelle.


Kesäinen kirnuvoi on kuin kultaa
Perinteisen kirnuvoin valmistus alkaa siitä, 
että lämpökäsitelty ja jäähdytetty kerma lämmitetään sopivaksi hapatteen lisäystä varten. 
Samoin kuin juuston valmistuksessa, seurataan tarkasti hapatteiden toimintaa ja annetaan ajan tehdä tehtävänsä. Seuraavana aamuna kerma on valmista kirnuttavaksi. ”Tarkkoja aikoja ja määreitä on mahdoton asettaa eri 
työvaiheille. Kirnuvoin valmistuksen salat on tiettyjen perusasioiden omaksumisen jälkeen vain opittava käytännön ja kokemuksen kautta.
Varsinaisen kirnuamisen jälkeen kirnumaito lasketaan pois, voirakeille lisätään suola ja 
jatketaan vaivaamista kunnes lopputulos miellyttää ja voidaan aloittaa pakkaaminen. Ennen Haraldiin lähettämistä voin annetaan vielä kiteytyä pakkauksissaan vuorokauden verran.”Voin lopulliseen laatuun vaikuttaa moni 
asia. Kesällä lehmien ollessa laitumella saadaan pehmeää, kullankeltaista kesävoita ja talvella puolestaan vaaleampaa ja jämäkämpää talvivoita. Myös kevään ja syksyn ruokinnan 
murroskaudet vaikuttavat voin makuun ja rakenteeseen. 

Tervetuloa maistamaan Peltolan isännän ja emännän herkkuja Viikinkiravintola Haraldiin.



maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kaste Viikinkien tapaan

Viikinkiravintola Haraldissa voit nyt kokea extreme  kokemuksen VIIKINKIKASTEEN muodossa.
Kasteessa poikasesta tulee mies ja miehestä viikinki. Poikasilla ei ollut retkille asiaa, ennekuin todisti pystyvänsä syömään HAPAN HAITA. Nykypäivän naisille kaste on osoitus määräysvallasta perheen asioissa.

Viikinkien lähtiessä pitkille merimatkoille, piti varata mukaan tietysti ruokaakin. koska siihen aikaan ei jääkaappia tai muitakaan nykyisiä säilytysmenetelmiä tunnettu, käyttivät viikingit hapatusta yhtenä säilytysmuotona.
Syksyllä saatu hai haudattiin Islannin mineraalirikkaaseen maaperään, josta se puolenvuoden jälkeen nostettiin kevät aurinkoon kuivumaan. Näin saatu hapan hai oli säilyvä ja aromirikas.

Harald suorittaa Viikinkikasteen pyynnöstä vain kaikkein rohkeimmille, herkkä vatsaisille kaste ei sovi. Kokemuksen huuhtelee kurkusta alas tiukka tujaus, jota ei alle 18 vuotiaille voi tarjota.
Pelkokertoimeen verrattavissa olevan riitin suorittaneet saavat muistoksi diplomin, elämänsä ”makunautinnon” ja aiheen kehuskella kaveripiirissä. Myös  kunniataulu ravintolan seinällä todistaa, että joukossamme on vielä uskaliaita viikinkejä…

Kun koettelemukset on käyty, voidaan siirtyä viikinkien syvimpään olemukseen, eli nauttimaan todellisista herkuista, joita Viikinkiravintola Haraldissa on runsain mitoin tarjolla.

http://www.ravintolaharald.fi/
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
 

Haraldin makuja

Harald tarjoilee tuhteja makuja
Ruokaravintola Haraldin menu ei seuraile muotitrendejä vaan on täysin omanlaisensa. Monipuolisen listan erikoisuuksia ovat viikinkikilviltä tarjottavat liha- ja kalaruoat sekä erilaiset liha- ja riistamiekat lisukkeineen. Myös kasvisvaihtojen valikoima on laaja. Annosten suunnittelussa runsaus on tärkeää: isokin nälkä talttuu, etenkin jos listalta valitsee mehevän 600-grammaisen possunpihviannoksen.
Raaka-aineissa etusijalla ovat pohjoisen luonnon antimet kuten sienet, marjat ja kalat. Lihavaihtoehdot sisältävät härän ja possun ohella poron fileetä, villisikaa, saksanhirveä, hirveä, karhua, karitsaa sekä riistaa eri muodoissaan.
Jälkiruoka kruunaa myös viikinkiaterian. Talon oma erikoisuus, tervainen jäätelö, valmistetaan tutulla alihankkijalla tarkan reseptin mukaisesti. Asiakkaiden kestosuosikki, Ottarin suklainen kakku on täyteläinen ja suussa sulava.
http://www.ravintolaharald.fi/

Haraldin viisauden viini

Haraldin viisauden viini
Aasojen johtaja oli Odin, kaikkitietävä valtias, viisauden, runouden ja taistelun Jumala. hän oli hurja, arvaamaton ja oli hankkinut itselleen paljon merkillisiä kykyjä mystisillä ja yliluonnollisilla toimillaan, Odin oli yksisilmäinen, koska oli antanut toisen silmänsä pois saadakseen juoda viisauden lähteestä.Tarun mukaan Odin eli pelkästä viinistä

Viikinkiravintola uusi viisautta tuottava kaksikko

Viisauden viini, Ranska
60 % Cabernet-Sauvignon, 40% Syrah
Kahden marjan sekoitus antaa ihanan rubiininpunaisen värin. Kevyesti tammea tuoksussa.
Maussa kypsiä punaisia hedelmiä ja kevyttä vaniljaa.
tahi
Viisauden viini, Ranska
65%Chardonnay, 35% Sauvignon Blanc

Viikinkilounas

Viikinkilounas tarjoillaan joka arkipäivä klo 11.00–14.00
Lounas sisältää runsaat salaatit viikinkilaivasta, Patavahtien keiton, talon leivät, nokipannukahvin tahi itämailta tuotua teetä. Pääruuan voit valita kahdesta herkullisesta kotiruokalounaasta, Helgan herkkulounaasta tai vaikkapa Viikinkipäällikönlounaasta, joka sisältää vaihtuvan alkuruuan, pääruuan ja herkullisen jälkiruuan. Lisätietoa Haraldin maistuvista lounaista löydät osoitteesta http://ravintolaharald.fi/lounas