Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 3. helmikuuta 2017

Blinit Uffen tapaan


Tervehdys ja mukavaa alkanutta vuotta täältä Turusta!
On taas se aika vuodesta, että kausiherkkuna toimivat blinit, nuo Venäjän lahja maailman gastronomialle. Tällä kertaa ajattelin yhdistää blineihin maa-artisokan, tuon maukkaan Perusta kotoisin olevan alun perin intiaanien viljelykasvin. Historiasta vielä sen verran, että maa-artisokka on aikoinaan kulkeutunut Amerikan mantereelta 1600- luvulla Eurooppaan ja historiankirjojen mukaan Suomeenkin melko pian sen jälkeen ainakin Turkuun, missä sitä on viljelty jo 1600-luvulla. Perunan yleistymisen jälkeen maa-artisokan viljely Euroopassa kuitenkin on vähentynyt huomattavasti.

Viikingit kun tunnettiin aikoinaan seikkailunhaluisina ryöstöretkeilijöinä, niin saattaahan se olla, että he tunsivat tämän kasvin jo aikaisemmin kuin historiankirjat kertovat.
Tälläkin kertaa muokkasin reseptini sellaiseksi, että se kävisi myös yleisimmille ruoka-allergikoille eli keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille. 

Tarvitaan siis:
laktoositonta maitoa 0,5 dl
kukko olutta(gluteiinitonta) 0,5 dl
laktoositonta kermaviiliä 2 dl
hiivaa 10 g
sokeria 1 tl
tattarijauhoa 2,5 dl
maa-artisokkaa soseena 300 g
keltuaisia 3 kpl
suolaa 2 tl
sulatettua voita (laktoositon) 2 rkl
vatkattuja valkuaisia 3 kpl
Paistamiseen laktoositonta voita
VALMISTUS:
Liuota kylmään maitoon ja olueen hiiva.
Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuori ja keitä artisokat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä ja lisää taikinaan.
Lisää taikinaan keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.
Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta blineistä tulee rapeita ja sisältä meheviä.

Tarjoa blinit esimerkiksi smetanan, mädin ja punasipulihakkeluksen kera ja suun kostukkeeksi TIETYSTI jääkylmää venäläistä votkaa.
Kesää ja valoa kohti,
Toivoopi Uffe Mustaparta
www.ravintolaharald.fi

torstai 2. helmikuuta 2017

Viikinkiravintola Haraldin Sankaripaketti


- herkullinen kokonaisuus tärkeisiin juhliin nyt helposti verkkokaupasta ja Haraldista
Viikinkien sankarit ovat saagojen arvoisia.
On sitten kyse kotiinpaluusta, matkalle lähdöstä tahi juhlapäivän vietosta,aina laitetaan parasta pöytään.
Herkullinen Sankaripaketti sisältää:
Kuohuvan onnittelumaljan
Kolmen ruokalajin Sankarimenun
Nokipannukaffeet
sekä tietysti Haraldin tunnelmallisen ilmapiirin kera loistavan palvelun.
Sankarille olemme varanneet pienen yllätyksen.
Sankaripaketti soveltuu erinomaisesti:
Synttäreihin, polttareihin, eläköitymisjuhliin, merkkipäiviin, valmistujaisiin ja vaikka luokkakokouksiin.
Osta kätevästi verkkokaupastamme, varaa pöytä lähimmästä Haraldista ja johdata joukkosi Haraldin viikinkien juhliin kestittäväksi.
Sankarimenu valmistetaan vähintään 6 henkilölle. Tilaus on tehtävä ennakkoon vähintään 2 arkipäivää ennen juhlia. Varaa juhlasi tästä.
Koko Sankaripaketti 39,90 €/hlö
Harald suosittelee Sankaripaketin lisäksi 50 €:n lahjakortin ostamista verkkokaupasta Viisauden viiniä ja Voimaolutta varten. Juomia voi ostaa myös paikanpäältä.

Kolmen ruokalajin Sankarimenu
Alkuherkkuja kiveltä:
Kylmäsavusaksanhirveä, härkäsalamia, tervasilakkaa, rapumoussea, tervattuja puolukoita, saaristolaisleipää sekä yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja marinoituja kasviksia.
Pääruuaksi kilveltä valintanne mukaan:
Porsaan ulkofileetä ja majavanmakkaraa
tai
Kasviksia ja punajuuripihvejä miekassa
Lisäksi kilvelle kerätään:
leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, Viisauden viini -kastia, kermaisen pehmeää tattikastia sekä mustikka-sipulihilloketta.
Jälkiruuaksi:
Tummasuklaa-konjakkikuorrutettua suklaakaakkua sekä vaniljajäätelöä ja marinoituja karhunvadelmia.
Huomioimme yleisimmät allergiat, kun niistä etukäteen tiedämme.

tiistai 31. tammikuuta 2017

Vastaa ja voit voittaa Haraldin lahjakortin



mene facebook sivuillemme keksimään lampaalle nimi ja voit voittaa 50€ lahjakortin Haraldiin.
https://www.facebook.com/viikinkiravintolaharald/
Ja siinä sitten kävi niin kuin pelättiin, täällä Espoon Viikinkikylässä jäi Pikku-Haraldilta lammastarhan portti auki, ja yksi lampaista pääsi karkuun. Tällä kertaa karkulainen löysi tiensä takaisin, mutta Haraldille tuli mieleen josko olisi hyvä otukselle antaa nimi, jotta jos toisen kerran pääsee karkuun voipi kutsua kotiin ihan nimellä. Ja nyt kaivattaisiin apuja, laitapa oma ehdotus lampaan nimeksi kuvan alle ja tykkää kuvasta. Arvomme kaikkien nimen keksijöiden kesken Haraldin 50€ lahjakortin. Arvonta suoritetaan 3.2.2017. Voittajalle ilmoitetaan voitosta facebook viestillä. Facebook ei ole osallisena arvonnassa.



www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
pidätämme oikeudet muutoksiin.