Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Lets make Tilliliha great againSven Säästöliekki Tampereelta moro.

Oletko kuullut sanonnan ennen oli kaikki paremmin? Sitä hoetaan sukupolvelta toiselle, ja silti se maapallo vaan rullaa eteenpäin. Ei ne asiat ennen sen paremmin ollut. Menneitä on vain mukava muistella. Noh okei musiikki oli parempaa ja syöminen oli yksinkertaisempaa. Joten tänään palataan kouluvuosiin ja ennen kaikkea kouluruokaan. Mistä jäi traumat.. Tiedän.. ajattelit juuri TILLILIHAA.

”Lets make Tilliliha great again” niin kuin isossa maailmassa sanotaan. Osta kaupasta lampaan tai vasikan rintaa. Onnistuu myös tavallisesta naudanlihasuikaleesta. Laita liha pataan. Peitä vedellä. Kevyesti suolaa ja anna kiehahtaa hetki. Kaada vesi pois ja huuhtele liha. Pistä takaisin pestyyn pataan ja peitä uudella vedellä. Sitten maustamaan. Ota tillistä lehdet pois ja heitä varret pataan .Varsissa se tillin maku luuraa. Sekaan myös suolaa ja kokonaista valkopippuria. Kuumenna kiehuvaksi, ja kuori vaahto pois . Anna porista miedolla lämmöllä runsas tunti, kunnes liha tuntuu murealta. Nosta liha padasta ja pilko annospaloiksi. Siivilöi liemi.
   


Sitten kastikkeen kimppuun. Keitä jauhoja voissa hellästi. Älä polta. Lisää liemi koko ajan sekoittaen ja keitä noin 5 minuuttia . Sen jälkeen on kerman vuoro. Tietysti oikean kerman. Maustetaan sokerilla ,etikalla ja lisäile suolaa, jos siltä tuntuu. Anna vielä kiehua hetki ja lisää sitten tilliä vauvan pään kokoinen nippu. Kaada kastike lihojen päälle. Kaveriksi kuoriperunoita, suolakurkkua sekä etikkapunajuuria. Näkkileipää ja voita. Juomaksi kevytmaitoa peltimukista. Muista ruokarukous.

Satsin syötyäsi tekeekin mieli lähteä ulos harrastamaan vuorenvalloitusta 15 minuutiksi. Poistat televisiosta kaikki kanavat, paitsi ykkösen ja kakkosen. Ajelet pyörällä ilman kypärää lähikioskille ja ostat irtokarkkeja markalla. Kokeilet montako hubbabubbaa mahtuu kerralla suuhun. Nuolaiset lipputankoa pakkasella. Kiipeät puuhun eikä kukaan välitä. Pelaat Donkey Kong elektroniikkapeliä, kunnes nahka irtoaa sormenpäistä. Kumpi on kovempi ? Ritari Ässä vai Ihmemies. Kurkistat patjan alle. Oliskohan naapuritalon lehtiroskiksesta löytynyt vanha Jallu vielä siellä…??

Herätys..ja takaisin vuoteen 2017.

Tv. Sven
www.ravintolaharald.fi

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Viikinkiravintola Haraldin klassikko, Aifurin lammassärä

AIFURIN LAMMASSÄRÄÄ NYT MAALIS-HUHTIKUUSSA 19,90€
Haraldin ikiaikojen klassikko: pitkään ja hartaasti haudutettua karitsan- niskaa vierellään palsternakka-perunamuusia, paahdettuja juureksia ja tervattuja puolukoita sekä saaristolaisleipää ja Saloniemen tilan jogurttia.

www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald