Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 26. syyskuuta 2014

Tervehdys syksyisestä Turusta
Savustettu naudan ulkofilee
1 kg ulkofileetä
2-3 rkl karkeaa suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
½-1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl sinappijauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl paprikajauhetta


Poista fileestä kalvot ja mittaa mausteet mortteliin ja sekoita. Hiero mausteet lihan pintaa ja kiedo liha kelmulla tiukalle rullalle. Anna lihan maustua jääkaapissa 1-2 vrk. Tuikkaa savustimeen tuli alle ja savusta liha miedolla lämmöllä kunnes sen sisälämpö on 53 astetta tai sitten omien mieltymystesi mukaisesti. Ota liha pois savustimesta ja kääri folioon, anna tasaantua kaikessa rauhassa 15-25 minuuttia. Tässä välissä ehtii pyöräyttää hyvin kehnäsienikastikkeen.

Kehnäsienikastike
½ l puhdistettuja ja pilkottuja kehnäsieniä
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 cl konjakkia
2 dl maitoa
2 dl kermaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
½ tl hienonnettua rosmariinia
½ tl ruokosokeria
½ tl dijonsinappia
  
Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sulaa rauhassa. Laita pannulle sienet ja paista hetki kunnes niistä ei enää tule nestettä. Lisää pannulle sipulit ja anna niiden kuullottua rauhassa. Lisää pannulle vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sienten joukkoon.
Lisää pannulle maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Nyt voit lisätä kerman ja loput ainekset pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa ja hautua hetki. Kastike kiehuu nopeasti paksuksi muhennokseksi, mutta sitä voi hieman ohentaa vedellä, jos siitä tulee liian paksua. Tarjoa kastike lihan ja salaatin kera tai voipa siitä tehdä vaikkapa tällaisen leivän kuten minä tein.
   

Iloista syksyä ja viikonloppua

Eri Kulkija


keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Viikinkiravintola Haraldissa ikimuistoiset pikkujoulut, tyytyväisyystakuulla

Haraldin Herkullinen Pikkujoulumenu

 
 

Alkuherkut viikinkilaivasta:

Kuusenkerkkäsiirapilla siveltyä graavilohta ja konjakki-sinappikastia, savulohimoussea, maalaissinapilla aateloitua silliä, tervatiinun silakoita, katajanmarjasilakkaa, omena-sillisalaattia, omenasavustettua porsaanfileetä ja raparperihilloketta, maalaissalamia ja tervattuja puolukoita, metsäsienisalaattia, sinapilla maustettua kapris-perunasalaattia, haudutettua punakaalisalaattia, inkivääriherneitä, marinoituja kasviksia, salaattimaan antimia ja yrttivinaigretteä, saaristolaisleipää ja kiviarinaleipää, kirnuvoita sekä talon yrttituorejuustoa

   

Menukokonaisuuksien pääruokavaihtoehdot:


1. Pikku-Jussin kasvisherkku

Vuohenjuustolla aateloitua punajuuri-tattaripihviä, porkkanapannukakkua, suppilovahverokastia, lehtikaalipaistosta sekä raparperihilloketta
Menukokonaisuus tällä pääruualla 39,90 €


2. Thora Tuulentuoman broileria

Savuisalla omena-pekonimoussella kuorrutettua broilerinrintaa, tummaa mustaherukkakastia ja viikinkien kilpiperunaa, hunajaisia juureksia sekä mustikka-sipulihilloketta
Menukokonaisuus tällä pääruualla 41,90 €


3. Ivar Saaristolaisen merilohta

Rapuskagenilla kuorrutettua merilohta, tyrni-valkoviinikastia, palsternakka-perunamuusia sekä hunajaisia juureksia
Menukokonaisuus tällä pääruualla 45,90 €
 

4. Sigurd Tulisielun häränpihviä

Tulimaan pippurisinapilla siveltyä härän ulkofileepihviä, adjikastia ja juustoista kermaperunaa, hunajaisia juureksia sekä lämmintä aprikoosi-jaloviinahilloketta
Menukokonaisuus tällä pääruualla 45,90 €


5. Saamen noidan härän sisäfileetä ja riimiporoa

Pariloitua härän sisäfileetä ja riimiporoa, kuusenkerkkä-metsämarjakastia ja valkosipulirelissillä aateloitua perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja punajuurisiirappia
Menukokonaisuus tällä pääruualla 52,60 €
 

Jälkihyvää:

Friggan suklaakakkua, kirsikka-valkosuklaamoussea sekä puolukka-glögisiirappia
Tai
 
Helgan omenatorttua, puolukka-kanervankukkasorbettia sekä kaneli-omenakompottia
   
 

Lisätiedot:tiistai 23. syyskuuta 2014

Tarinoita työpaikoilta, Viikinkiravintola Harald

Ilolla ja yhdessä eteenpäin

Seitsemällä paikkakunnalla toimiva elämyksellinen Viikinkiravintola Harald tunnetaan hyväntahtoisella huumorilla maustetusta palvelusta, runsaasta ja herkullisesta ruoasta sekä huolella suunnitellusta teeman mukaisesta miljööstä. Lähes 20-vuotinen historia kertoo siitä, että varsin turbulenssilla alalla on pärjätty hyvin.  

Harald


Raine Verho (vas.), Leena Yletyinen ja Keijo Hyvönen katselevat maailmaa viikinkilasien läpi. Brändiä kehitetään aktiivisesti yhdessä koko henkilöstön kanssa asiakkaita kuunnellen ja ajan hengessä.


”Liikeidea syntyi onnellisten sattumienkin summana 1997. Sittemmin se on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi vuodesta toiseen. Katselemme kaikkea viikinkilasit päässä, brändiä jatkuvasti pienin askelin kehittäen ajan hengessä”, toimitusjohtaja Keijo Hyvönen alias Gunnar Korkeaotsa kertoo.

”Kehitystyössä tärkeässä roolissa on henkilökunta, johon koko palvelumalli vahvasti nojaa. Työntekijöiden ideat myös vievät Haraldia jatkuvasti eteenpäin”, kehitysjohtaja Raine Verho eli Erik Merenkulkija lisää.

Suuri Kirja kertoo

Harald tarjoaa jotakin sellaista, joka oli aikoinaan osa viikinkien elämää. Raskaan arjen vastapainoksi viikingit olivat sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Niin tehdään myös Haraldissa, jonka kurkihirren alle sopii tulla vaikka ”suuremmallakin venekunnalla passattavaksi”.

Ravintolan arvomaailma, brändi, strategia ja johtamiskäytännöt on koottu niin kutsuttuun Suureen Kirjaan, joka toimii kaiken ohjenuorana. Keskiössä on kyläyhteisö, jossa teemaan sopivasti pukeutuneet viikinkikylien piiat ja rengit sekä kyläpäälliköt toimivat vieraistaan huolta pitäen. Kaikilla on myös viikinkikulttuuriin kuuluva, kuvaava työnimi.
 
Vuosittain sisään tulee lähes 20 000 asiakaspalautetta, joista liki 99 prosenttia on joko loistavaa tai hyvää. Viikinkiravintola Harald Helsingin ravintolapäällikkö Leena Yletyinen alias Ljúf Lempeä kertoo, että toisinaan asiakkaat herkistyvät hyvän ruoan äärellä kyyneliin asti.

Rehdisti ja avoimesti

Viikinkiravintola valittiin Suomen Parhaat työpaikat 2014 -listan yleisessä sarjassa tuplaykköseksi eli sijalle 11, mikä merkitsi samalla sitä, että Harald on Suomen paras ravintola. Valinnasta vastanneen Great Place to Work Institute Finlandin mukaan ravintolassa on oivallettu hienosti se, että hyvinvoivat työntekijät palvelevat asiakkaita paremmin. 

”Vahvuutemme on yrityskulttuuri, jota ei voi sellaisenaan kopioida, sillä se heijastuu nimenomaan ihmisistä. Vahvan yhteishengen kulmakiviä ovat pitkäjänteisesti kehitetty brändi, rehti ja avoin esimiestyö sekä kaikkien tahto kulkea samaan suuntaan”, Hyvönen sanoo.

”Ei meilläkään elämä aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Kun ongelmia tulee, niihin puututaan nopeasti pistämällä Suuren Kirjan mukaisesti viikinkikäräjät pystyyn. Suuresta Kirjasta löytyy sivu myös henkilökunnan lupauksista, joista pidetään kiinni”, Verho toteaa.

Aina saa apua

Ljúf Lempeä valmistelee kabinettiin hääväen lounasta. ”Olen erittäin tyytyväinen työpaikkaani ja esimiehiini. Siksi tulinkin tänne Helsinkiin Jyväskylän Haraldista heti, kun paikka avattiin. Meille on kehittynyt parissa vuodessa erittäin hyvä työyhteisö ja rento ilmapiiri. Yhdessä on kiva tehdä töitä ja aina saa apua, kun tarvitaan.”

Harald


Ljúf Lempeä eli Leena Yletyinen sanoo viihtyvänsä työssään erinomaisesti ja nauttivansa rennosta ilmapiiristä.


Hyvönen ja Verho ovat tyytyväisiä, kun apu tulee puheeksi. ”Esimiesten tehtävänä on auttaa työntekijöitä onnistumaan työssään ja toimia valmentavina viikinkeinä. Tänä vuonna panostamme erityisesti myyntiin eli pyrimme kehittymään yhä enemmän passiivisesta varausten vastaanottamisesta aktiivisiksi myyjiksi.”

Ljúf Lempeän mukaan kyläyhteisöstä pidetään aidosti huolta. ”Pääsemme vaikuttamaan koko yrityksen toimintaan sekä palvelumallin kehittämiseen, mikä tuo työhön lisää merkitystä.”

Pöydät on katettu ja lounas voi alkaa. Ei muuta kuin viikinkikypärä päähän ja nauttimaan!


Viikinkiravintola Harald pähkinänkuoressa

HaraldToimiala: Elämysruokaravintola. Ravintolat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Liikevaihto:
2013: noin 8 milj. € 

Henkilökunta: 

keskimäärin 80
http://www.tyoelama2020.fi/tyopaikoille/tarinoita_tyopaikoilta/ilolla_ja_yhdessa_eteenpain.1558.news
Lue lisää: www.ravintolaharald.fi

maanantai 22. syyskuuta 2014

Viikinkiravintola Haraldin Herkullinen lounas vko. 39
Viikko 39

maanantai 22.09.

Kermaista lohikeittoa8,40 €
Birgerin papukakkua vuohenjuusto kera9,70 €
Pippuroitua broilerinrintaa ja mustajuurikastia9,70 €
Härkää ja makkaraa miekassa18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

tiistai 23.09.

Punajuuriseljankaa ja smetanaa8,40 €
Paistettuja muikkuja ja yrtti-munakokkelia9,50 €
Nyhtöpossulla ja kasviksilla täytettyä rieskaa9,70 €
Paahdettua myskisorsanrintaa ja pähkinäkastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

keskiviikko 24.09.

Sarvipään riistalihakeittoa8,40 €
Mustaherukalla maustettua lohta9,70 €
Haudutettua spelttiä ja kermamuhennettua punajuurta9,70 €
Peltopyynrintaa ja pekoni-puolukkakastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

torstai 25.09.

Helgan hernekeittoa ja pannaria8,40 €
Alex Suuren lihapullat ja jänkhäkonjakkikastia9,70 €
Bulgurin höyryävä kasvispata9,70 €
Grillattua siikaa ja sienikastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

perjantai 26.09.

Kevätsipuli-perunasosekeittoa8,40 €
Mantelikalaa, kasvispaistosta ja keisarinkastia9,70 €
Grillattua porsaan lehtipihviä ja tsatsikikastia9,70 €
Yön yli haudutettua karitsanniskaa18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €

Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka