Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 7. tammikuuta 2016

Kaste viikinkien tapaan


Viikinkiravintola Haraldissa voit kokea ainutlaatuisen elämyksen, Haraldin Viikinkikasteen.  Olipa kyseessä syntymäpäivät, polttarit tai yritystilaisuus on Viikinkikaste mainio osa elämysruokailuanne. Kasteen voi saada Suomessa ainoastaan Viikinkiravintola Haraldissa.


 
Kasteen suorittaneista poikasista tulee miehiä ja miehistä viikinkejä. Naisille kasteen suorittaminen on merkki määräysvallasta perheen sisällä. Kasteessa kokelas syö palan HAPANHAITA ja huuhtelee koettelemuksen alas vainojuomalla.
 

Viikinkien lähtiessä pitkille merimatkoille, piti varata mukaan tietysti ruokaakin. Koska siihen aikaan ei jääkaappia tai muitakaan nykyisiä säilytysmenetelmiä tunnettu, käyttivät viikingit hapatusta yhtenä säilytysmuotona. Syksyllä saatu hai haudattiin Islannin mineraalirikkaaseen maaperään, josta se puolenvuoden jälkeen nostettiin kevät aurinkoon kuivumaan. Näin saatu hapanhai oli säilyvä ja aromirikas,,, joskin eksoottisen tuoksuinen. Viikinkinuorukaiset suorittivat kasteen ennen ensimmäistä matkaansa todistaen näin pärjäävänsä muiden matkassa.
 

Harald suorittaa Viikinkikasteen pyynnöstä vain kaikkein rohkeimmille, herkkä vatsaisille kaste ei sovi. Pelkokertoimeen verrattavissa olevan riitin suorittaneet saavat muistoksi diplomin, elämänsä ”makunautinnon” ja aiheen kehuskella kaveripiirissä. Myös kunniataulu ravintolan seinällä todistaa, että joukossamme on vielä uskaliaita viikinkejä… Kun koettelemukset on käyty, voidaan siirtyä viikinkien syvimpään olemukseen, eli nauttimaan todellisista herkuista, joita Viikinkiravintola Haraldissa on runsain mitoin tarjolla. 


 
Viikinkikasteen hinta on 16 €/kaste. Ei sovellu alle 18-vuotiaille. Vain ennakkovarauksesta.
 

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Viikinkiravintola Haraldit palvelee Loppiaisena seuraavasti



Viikinkiravintola Harald Turku
6.1 klo 15-22
Viikinkiravintola Harald Jyväskylä
ke 6.1 klo 14-20
Viikinkiravintola Harald Helsinki
ke 6.1 klo 13-21
Viikinkiravintola Harald Oulu
ke 6.1 klo 13-21
Viikinkiravintola Harald Tampere
ke 6.1 klo 15-22
Viikinkiravintola Harald Kuopio
ke 6.1 klo 14-20
Viikinkiravintola Harald Lahti
ke 6.1 klo 13-21



Tervetuloa

tiistai 5. tammikuuta 2016

Leikslipin retki Viikinkiravintola Haraldissa


Vihreiden saarten salaattia, L
Yrttiöljyssä pyöräytettyä raikasta salaattia, kirsikkatomaattia, marinoituja kasvimaan antimia, yrttikastilla maustettuja rukiinjyviä sekä paahdettua perunarieskaa.




Merilohta Miklagårdista, VL, G
Rosmariinisinapilla siveltyä merilohta, yrttimajoneesia, perunakakkua, Punatukan kastia sekä paahdettuja juureksia.


Haraldin tervainen
Tervattua jäätelöä Peltolan tilalta, vierellään lakka-omenahilloa, mustikkakastiketta ja kanelikierrekeksiä.



Historian kirjojen mukaan: Confeyn taistelu käytiin Irlannin Leinsterissä vuonna 915. Voitokkaita Viikinkejä johti Sigtrygg Caech, jota myös Sihtric Yksisilmäiseksi kutsuttiin. Viikinkijoukot purjehtivat Liffeyn-jokea pitkin vallaten uusia alueita aina Leixlipiin asti. Confeyn taistelussa Leinsteriläiset menettivät 600 miestä ja kuninkaansa Ugaire mac Ailellin.
Niin Leixlipistä tuli viikinkien Dublinin kuningaskunnan läntisin osa.
Sihtric Yksisilmäinen hallitsi Dublinin kuningaskuntaa vuoteen 921 saakka.




maanantai 4. tammikuuta 2016

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 vko.1.


Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
Oulun ravintolamme lounaslistan löydät täältä

maanantai 04.01.
Alankomaan Ruhtinaan juustokeittoa 8,40 €
Jauhelihapihvi pippurikastin kera 9,70 €
Rapeaksi paistettua hietakampelaa, kurkkukastia 9,70 €
Haudutettua porsaanpotkaa ja hirvimakkaraa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 05.01.
Verkonpaikkaajan kalakeittoa 8,40 €
Lanttu-spelttikukkoa ja sienikastia 9,70 €
Metsänkävijän riistakäristystä ja pottuvoita 9,70 €
Grillattua porsaanfileetä ja kanttarellikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 07.01.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Yrttivoissa paistettua lohta ja balsamicokastia 9,70 €
Sieni-kasvispaistoksella täytetty räiskäle 9,70 €
Haudutettua hanhenkoipea marjakastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 08.01.
Metsänkävijän herkkutattikeittoa 8,40 €
Juuresliemessä haudutettuja rantamuikkuja 9,70 €
Broilerinrintaa vuohenjuustokastin kera 9,70 €
Härkäpään lehtipihviä ja sinappimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

 


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
#lounas