Ystävällisesti tervehdin teitä täältä Lahden viikinkikylästä.
Alkukesä hellii meitä nyt lämmöllä ja auringonpaisteella.
Kesäkuumalla on tylsää käyttää aikaa ruuan laittoon, joten ajattelin laittaa teille kevyen ja nopean ruuan.
Kermainen lohikeitto
Raaka-aineet neljälle
400g perunaa
150g porkkanaa
100g sipulia
8dl vettä
1 ½ tl suolaa
1/2tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
1 puntti tuoretta tilliä
Valmistusohje
Pese ja kuori perunat ja porkkanat.
Pilko perunat, porkkanat ja hienonna sipuli.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää mausteet, hienonnettu sipulit ja paloitellut porkkanat.
Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min.
Lisää paloitellut perunat ja keitä noin 10 min.
Sillä aikaan kun perunat kiehuvat, poista lohifileestä nahka ja ruodot.
Leikkaa fileestä isohkoja kuutioita.
Lisää keittoon kalapalat, kerma ja suola.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 5 min.
Lisää lopuksi tilli.
Tarjoille kermainen lohikeitto ruisleivän ja voin kera.
Hyvää ja nautinnollista kesää teille kaikille toivottaa Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/ — paikassa Viikinkiravintola Harald.
Alkukesä hellii meitä nyt lämmöllä ja auringonpaisteella.
Kesäkuumalla on tylsää käyttää aikaa ruuan laittoon, joten ajattelin laittaa teille kevyen ja nopean ruuan.
Kermainen lohikeitto
Raaka-aineet neljälle
400g perunaa
150g porkkanaa
100g sipulia
8dl vettä
1 ½ tl suolaa
1/2tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
1 puntti tuoretta tilliä
Valmistusohje
Pese ja kuori perunat ja porkkanat.
Pilko perunat, porkkanat ja hienonna sipuli.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää mausteet, hienonnettu sipulit ja paloitellut porkkanat.
Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min.
Lisää paloitellut perunat ja keitä noin 10 min.
Sillä aikaan kun perunat kiehuvat, poista lohifileestä nahka ja ruodot.
Leikkaa fileestä isohkoja kuutioita.
Lisää keittoon kalapalat, kerma ja suola.
Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 5 min.
Lisää lopuksi tilli.
Tarjoille kermainen lohikeitto ruisleivän ja voin kera.
Hyvää ja nautinnollista kesää teille kaikille toivottaa Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/ — paikassa Viikinkiravintola Harald.