Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Viikinkiravintola Harald rantautui Helsinkiin


 

Viikinkiravintola Harald rantautui Helsinkiin
Aidoista pohjoisen luonnon antimista valmistettu viikinkiaiheinen ruoka on valloittanut herkuttelijoita ja tuhtien makujen ystäviä Suomessa jo yli 14 vuoden ajan. Viikinkiravintola Harald Oy:n uniikkiin konseptiin perustuva elämysruokaravintola avasi toukokuussa ovensa myös Helsingissä. 
http://www.ravintolaharald.fi

Keskeiselle paikalle, Citykäytävän 2. kerrokseen rakennetun Harald Helsingin ”viikinkikylä” on 200-paikkainen tunnelmallinen ravintolasali, jonka interiööri pohjautuu aitoihin materiaaleihin ja käsityöhön. Sisustuksen yksityiskohdat on suunniteltu huolella Harald-brändin mukaisiksi.
Pihapiiriin kuuluu lisäksi kaksi kabinetteina toimivaa viihtyisää tupaa, jotka soveltuvat erikokoisten ryhmien pitoihin ja illanviettoihin. Kylän keskeltä löytyy lounasaikaan herkkuja notkuva lounasvene, jonka uskotaan vetävän maanantaista perjantaihin asiakkaita monipuolisen tarjonnan ja maltillisen hintatason vuoksi.

”Pääkaupunkiseudun valloitus on saanut odottaa osittain siksi, että halusimme löytää parhaan mahdollisen sijainnin, jotta Suomen eteläisimpään viikinkikylään voisi tehdä ruokamatkan sujuvasti kauempaakin. Citykäytävä on myös turisteille helppo löytää”, Viikinkiravintola Harald Oy:n toimitusjohtaja Keijo Hyvönen toteaa.


Tarjoilu hoituu kaikissa Haraldeissa ystävällisesti hyväntahtoisen huumorin siivittämänä. ”Välitön tunnelma onkin yksi Haraldin tavaramerkeistä persoonallisen ruoka- ja juomalistan ohella”, kehitysjohtaja Raine Verho sanoo. ”Teemaruokailusta loihditaan Haraldiin saapuville asiakkaille mieleenpainuva ja kaikkia aisteja hivelevä kokemus.”
Ensimmäiset viikinkihenkistä ruokaa tarjoilevat ja viikinkikylän muotoon rakennetut Harald-ravintolat perustettiin 1990-luvun lopulla Tampereelle ja Turkuun. Seuraava Harald avattiin Kuopioon 2007, Jyväskylään 2008, Lahteen 2009 ja edellinen Ouluun 2010. 
Keittiöpäällikkö Riku Rintamäki ja Kyläpäällikkö Leena Yletyinen

Helsingin Haraldin kyläpäällikkönä toimii Leena Yletyinen ja muonitusjoukkoja johtaa keittiöpäällikkö Riku Rintamäki, joka vastaa viikinkikeittiön antimista.
Viikinkiravintola Harald, puh. 044 766 8010, Aleksanterinkatu 21, Citykäytävä, 2. krs, Helsinki. Aukioloajat: ma-ti 11-23, ke-to 11-24, pe 11-01, la 12-01 ja su 13-22. www.ravintolaharald.fi

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/

Viikinkien Voimaolut Harald

Viikinkien Voimaolut Haraldia voi nyt myös ostaa kaupasta. Olut on tullut kauppojen jakeluun  ja on saatavana kaikista hyvin varustetuista kaupoista. 

Matkatessaan Idän suuria jokia pitkin kohti Välimerta ja Bysantti, Viikingit joutuivat ylittämään laivoineen vaarallisia koskia ja maakannaksia. Raskaat veneet siirrettiin näiden esteiden ohitse, vetämällä tai kantamalla hankainreikiin työnnettyjen airojen avulla. Raskaan urakan päätteeksi oli Viikinkipäälliköillä tapana palkita soturinsa mallasoluista parhaimmalla, virkistävällä Voimaoluella.

Viikingit joivat olutta myös jumaltensa kunniaksi. Viikingit rynnistivät taisteluunkin huutaen ”alu, alu, laukr” eli ”olutta, olutta ja sipulia”. -Huudolla viitattiin mahdollisesti oluen aiheuttamaan jumalallisena pidettyyn humala¬tilaan sekä sipulin parantaviin ominaisuuksiin.

Aidosta hunajasta tehty Viikinkien Voimaolut Harald on väriltään kultainen, kuohu on runsas ja kiinteä. Maku on tasapainoinen ja Müncher mallas tuo oluelle mukavan suutuntuman sekä maltaisuuden.

Jälkimaussa Chinook humala antaa oluelle aavistuksen raikasta sitruksisuutta ja varovaisella kädellä annosteltu katkero humala takaa hunajaisen jälkimaun.
Saksilaisen munkin Adam Bremeniläisen oli tapana kutsua tällaisia täysmaltaisia oluita "lager-tyyppiseksi".
http://www.ravintolaharald.fi/