Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Grilliherkkuresepti Lahden Viikinkikylästä


Alkukesä on ollut kylmä ja kostea.
Toivottavasti lämpötilat nousevat ulkona ja grillissä.
Mikä sen mukavampaa, kun kuunnella grillin sihinää ja odotella ruuan kypsymistä.
Ajattelin laittaa tällaisen resepti vinkin grillaus vaihtoehdoksi teille
Raaka-aineet
500 g porsaansisäfileetä
150 g porkkanaa
100 g sipulia
500 g varhaiskaalia
50 g punaista paprikaa
100 g kesäkurpitsaa
200 g maissia
2 rkl BBQ- kastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl mustapippuria
3 tl suolaa
2 rkl ruoka öljyä
Tuoreita yrttejä kasvislisäkkeen maustamiseen esimerkiksi timjami, rosmariini, persilja, ruohosipuli, basilika. Voitte laittaa näistä jotakin tai oman maun mukaan mikä teille sopii parhaiten.

Valmistusohje
Grillaa porsaan filee kuumassa grillissä, siten että filee saa kauniin ruskean pinnan.
Mausta filee mustapippuri rouheella ja suolalla. Sivele lihan pintaan BBQ- kastiketta ja makeaa chilikastiketta. Kääri filee folioon ja anna vetäytyä grillin yläritilällä n.10min.
Lihan vetäytyessä voitte valmistaa kasvis lisäkkeen. Pese ja kuori porkkana, kuori sipuli ja suikaloi kaikki kasvikset. Paista kasvikset öljyssä, pannulla tai grillin parilatasolla.
Lopuksi lisää, maissit kasvisten joukkoon. Mausta kasvis lisäke suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Itse käytin timjamia, persiljaa ja basilikaa.

Hyvää ja nautinnollista kesää teille kaikille toivottaa Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.

torstai 4. kesäkuuta 2015

Uffe Mustaparran herkullinen korvasienipiirakka



Aikani tuumailtuani, kipaisin takaisin auton tykö hakemaan muovipussin, hanskat ja lapinleukun. Nämä työvälineet kuuluvat luonnollisesti jokaisen auton perustarvikkeisiin ensiapulaukun ja pyöräavaimen ohella. Varsinkin se lapinleuku. Sitten vaan täyttä höyryä takaisin sieniapajalle ja koirathan olivat vallan innoissaan, että onpa ukko nyt hyvällä lenkkituulella kun ekstra reissun tarjoaa. Mutta mutta…minkäs sitä luonteelleen voi. Päässä pyöri jo korvasienimuhennoksen tuoksu tai jos ei muuta tässä vaiheessa, niin ainakin perusajatus oli, että kukaan MUU ei veisi MINUN löytämiä sieniä. Hetken päästä muovipussissa oli 10 nättiä, isoa korvasientä. Pussin suu tiukasti kiinni, etteivät sienet aiheuttaisi äijälle ja koirille hallusinaatioita suljetussa autossa ja auton keula kohti kotikulmia.

Kotona sitten huuhtelemaan sieniä juoksevan veden ääressä ja sitten väljään kylmään veteen ja keittämään niin, että ovat kiehumispisteessä kymmenen minuuttia. Tämän jälkeen reippaanlainen huuhtelu ja sama homma uudelleen. Eli kylmään veteen ja sitten kiehumispisteessä kymmenen minuuttia ja taas huuhtelu. Perusneuvo on, että korvasienet keitetään kahdesti eli ryöpätään, mutta ukkovainaa sanoi, että kerta kiellon päälle korvasienten kanssa pelatessa, niin ryöppäsin sitten vielä kolmannen kerran. Ryöppäämisen aikana on hyvä varmistaa, että tuuletus pelaa. Ikkunat auki ja liesituuletin päälle. Isompi satsi jos sieniä löytyy niin kannattaa homma hoitaa pihalla.

Sitten olikin pääraaka-aine käsitelty käyttökuntoon. Käskin pistää emännän kahvipannun porisemaan ja tarkistin, että baarikaapin sisällä olisi sitä *-juomaa ja eikun essu päälle ja vääntämään sienipiirakkaa. Eli tämän kerran reseptini työnimeksi tuli sanahirviö nimeltään korvasieni-savuporo-vuohenjuustopiirakka.
Pohja:
Vehnäjauho 3 dl
Grahamjauho 1 dl
Voi 150 g
Vesi 1 dl
Suola 1 tl
1 kananmuna voiteluun
Täyte:
Pilkottuja korvasieniä 250 g
1 Sipuli pilkottuna
Purjoa pilkottuna 100 g
Savuporoa pilkottuna 100 g
Vuohenjuustoa 100 g
Jaloviina 1 cl
Kahvi 1 cl
Ruokakerma 3 dl
Voita 50 g
Ripaus suolaa ja mustapippuria pippurimyllystä, sekä persiljasilppua

Valmistus:
Aloita tekemällä pohja. Elikkäs nuoskista voi mikrossa, lisää vesi ja kuivat aineet. Vaivaa kunnes taikina mukavan kiinteää ja laita taikina tekeytymään kelmun sisään.
Seuraavaksi täyte. Freesaa sienet, sipuli ja purjo voissa ja lisää kerma. Hauduta hetki. Lopuksi lisää muhennokseen savuporo , persilja, jallu, kahvi ja mausteet. Sekoita huolellisesti ja jäähdytä täyte esimerkiksi avonaisella ikkunalaudalla, että naapurisi tulee kateelliseksi tuoksuista.
Tässä vaiheessa onkin hyvä aika täräyttää jalokahveet kuppiin ja odotella hetki.
Kun täyte on jäähtynyt ja pohjan taikina tekeytynyt, niin on aika viedä homma päätökseen.
Eli ota taikinasta 1/3 erilleen ja kaulitse lopusta taikinasta ohkainen pohja 26 sentin irtohjavuokaan. Nosta pohjaa pari senttiä vuuan reunalle ja laita jäähtynyt täyte pohjan päälle. Murustele vuohenjuusto tasaisesti täytteen päälle. Lopuksi kaulitse jääneestä 1/3 taikinasta kansi piirakan päälle. Voitele munalla ja töki haarukalla taikinakanteen pistoja. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes piirakka kypsä ja kauniin kullan keltainen. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera. 

Meillä Turus tämä kelpasi, toivottavasti muuallakin….
Kesäterveisin ,Uffe Mustaparta, Turun viikinkien haarakonttorista

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Muistathan käyttää Viikinkiravintola Haraldin maistuvat lahjakortit


Hei muistathan käyttää lahjakorttisi. Joulukampanjan lahjakortit vanhentuvat 30.6.2015 joten varaa paikkasi ja tule Haraldin herkkujen pariin.
 

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Nälkäisen viikingin haaste Viikinkiravintola Haraldissa


Viikingit olivat persoja mittelemään ja haasteita heittämään: peistä väännettiin, karhun kanssa painia lyötiin ja kilpiä kolkuteltiin. Kilpaa kiviäkin kannettiin ja toki piti selvittää, kuka suurimman lihakimpaleen jaksaa syödä. Niinpä Helga keittiöstä herkut kilvelle keräsi, jotta selville saataisiin kuka on kylän suurin herkkusuu. Tämän haasteen soturit ottivat mielihyvin vastaan huuliaan lipoen. Vaan eipä ollut kaikista tämän haasteen suorittajaksi, viikingin nälkäisen voittajaksi.
Onko sinusta miestä tai naista ottamaan nälkäisen viikingin haaste vastaan?
Kilvelle laitetaan Yrttimaustekastilla siveltyä porsaanulkofileetä (900 g), porsaankylkisiivua (180 g), juustoista kermaperunaa ja viikinkien kilpiperunaa, adjikakastia, tummaa savuolutkastia, hunajaisia juureksia sekä tervattuja puolukoita.
Seurakseen saa jättiannos reilun tuopillisen juomaa (vesi, virvoitusjuoma tai talon olut).
Haasteen suuren suorittaja saa mahtavan makuelämyksen lisäksi viikinkien keskuudessa suurta arvostusta ja nimensä haasteseinään.
Valtaisan kokonaisuuden hinta on 50 €/hlö ja se valmistetaan yhdelle henkilölle. Vaatii ennakkovarauksen.

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin runsas lounas vko. 23.


Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 
Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun lounaslista on luettavissa täällä.

maanantai 01.06.
Huom! Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä ei lounasta 1.6 kylänväen koulutuksen vuoksi
Ryytimaan vartijan pinaattikeittoa 8,40 €
Aurajuustokastilla aateloitua broilerinrintaa 9,70 €
Katkarapurieska punajuurikastin kera 9,70 €
Myskisorsanrintaa ja raparperihilloketta 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 02.06.
Kasviksilla höystettyä kampelakeittoa 8,40 €
Kvinoa-porkkanakakkua ja punajuurimuhennosta 9,70 €
Metsästäjän jauhelihapihviä 9,70 €
Tulimaan häränpihvi 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 03.06.
Tomaattista kasvisgulassikeittoa 8,40 €
Paistettua lohta fenkoliperunapyreen kera 9,70 €
Pekonilla höystettyä naudanmaksakastia ja tervapuolukkaa 9,70 €
Härkää ja possua miekassa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 04.06.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Lammaspyöryköitä viherpippurikastin kera 9,70 €
Vuohenjuustolla aateloitua kasvisratatouillea 9,70 €
Suolaheinävoissa paistettua siikaa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 05.06.
Suppilovahverokeittoa 8,40 €
Haudutettua porsaanposkea ja rosmariinikastia 9,70 €
Lohella täytettyä kampelarullaa ja yrtti-jogurttikastia 9,70 €
Nuija-Erikin lehtipihvi punaviinikastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Koulutamme viikinkejämme 31.5-1.6


 Lahden, Tampereen ja Helsingin Viikinkiravintola Haraldien portit ovat suljettuina su 31.5 ja ma 1.6 
kylänväen koulutuksen vuoksi



www.ravintolaharald.fi