Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 12. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin jäätelöt ja kirnuvoi valmistetaan Peltolan maatilan meijerissä


Peltolan vanha sukutila sijaitsee Rautalammin kunnassa, Vaajasalmen kylässä, Keski-Suomen ja Savon rajamailla. Peltolan Maatilaa ympäröivät puhtaat järvet ja kauniit savolaiset maalaismaisemat.

Tilan nykyisen isännän kaima, torppari Matti Kärkkäinen aloitti viljelyn tilalla vuonna 1847. Maidontuotannolla ja peltoviljelyllä on Peltolassa näin ollen sukupolvien mittaiset juuret.

Tilan tuotantoa kehitetään isäntäparin arvomaailman mukaisesti. Irma ja Matti arvostavat kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotantotapoja sekä kunnioittavat paikallista ruokakulttuuria . Kaikki tuotteemme – jäätelöt, sorbetit kirnuvoi ja juusto – valmistetaan aidoista luonnon raaka-aineista. Tuotteet tehdään maatilan omien lehmien maidosta. Tuotteiden salaisuus on siinä, että lehmät saavat ravinnokseen vain tilalla itse luomuviljeltyä puna-apilaa. 

Kaikki tuotteemme valmistetaan aidoista raaka-aineista, aina luontoa kunnioittaen. Peltolan on perinteikäs ja ainutlaatuinen yritys, jonka toiminta-ajatukseen kuuluu olennaisena osana luomu- sekä säilöntäaineettomat tuotteet. 
 Peltolan mailla asuu rinnan kolme sukupolvea. Päärakennusta asuttaa tilan isäntä perheineen ja vanhemman isäntäväen koti on rakennettu tilan lähelle.


keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Harald tempautuu Pirkanmaan kyläretkelle


1.3.2015
by Ronja Honko
Viikinkiravintola Harald on päättänyt pistää patansa porisemaan pirkanmaalaisittain. Pirkanmaan kyläretki -annoskokonaisuus on taituroitu retevän Viikinki Einarin kala- ja metsäretken muotoon, jonka tarinaisista annoksista ei puutu meheviä juonenkäänteitä saati makoisaa loppua.Keittiömestari Ari Lampiahon luotsaama Haraldin keittiötiimi on loihtinut vieraillensa tarjota paikallisista raaka-aineista paikallisia makuja. Niitä viikingitkin nauttivat näillä nurkilla mellastaessaan.
- Halusimme tuoda oikein klassisia kotimaisia raaka-aineita ja makuja esille. Mietimme pitkään, että mikä olisi oikein pirkanmaalainen juttu ja päädyimme hirveen, marjoihin, piimään, haukeen ja särkeen, makumuistoihin lapsuudesta. Meillähän on täällä puhtaat järvet aivan vieressä ja ne ovat aina olleet täynnä hyvää ruokakalaa, vuoropäällikkö Riikka Jylhä-Vuorio kiittelee.

Niinpä Viikinki Einari lähteekin aamuvarhaisella kalaan pienen naukun Ahdin kunniaksi napaten. Runsaan kalansaaliin kokemisen jälkeen hän tohtii vielä metsälle saaden jousipyssyllään hirven kaadettua, hurja uromies kun on. Kotimatkalla Einari koukkaa lakkasuon kautta ja palaa emäntänsä luo saaliineen. Tuvassa vaimo pyöräyttää emmeistä jälkiherkun ja kiehauttaa nokipannukahvit.

Menun alkuruokavadilla maistuu sekä särki että hauki savustettuna rapsakan paahteisen leivän seurana. Vorschmackissa maistuu hirvi päästä häntään. Sarvipää on nimittäin päässyt muhimaan siihen monena eri osana. Anjovis tuo tujauksen omaa runsasta makuaan aromirikkauteen. Smetanaakin sopii tuprautella sekaan mielin määrin.
Keittiömestari Ari Lampiaho on erityisen mieltynyt riistaan raaka-aineena. Etenkin hirven paloittelusta on rutkasti kokemusta.

Annoksille on olutsuositukset, mikä lämmittää muidenkin kuin viikinkien mieltä. Runsaat, maalaismaisen rehevät maut kaipaavatkin mallasjuomaa, kuten Pyynikin Käsityöläispanimon mahtavaa sahtia kaverikseen. Viiniäkin toki tarjolla on. Jälkihyvän kaveriksi on päädytty parittamaan nokipannukahvi.

- Olen todella tyytyväinen tähän menuun ja koko tiimiin. Meillä on hyvä yhteishenki ja sanomme toisillemme asiat suoraan. Arvostan erityisesti salihenkilökuntaa, joka on erittäin tarkkaa ja osaavaa, Ari alias Ulf Umpilaho kuvailee Haraldin viikinkiväkeä.
Pirkanmaan kyläretken antimia on saatavilla ainakin huhtikuun lopulle asti.

Pirkanmaan kyläretken pääruokana komeilee hirvi-vorschmack kerallansa tervatiinupuolukkaa, timjamisuolalla maustettuja perunoita, hunajaisia juureksia, suolakurkkua ja smetanaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy


tiistai 10. maaliskuuta 2015

Nälkäisen Viikingin haasteIlmoittaudu, tule ja kohtaa viikinkien haaste Helsingin Viikinkiravintolassa 19.3.2015
Nälkäisen viikingin haaste. Haastamme herkkusuut testaamaan uutta nälkäisen viikingin possu-annosta helsingissä 19.3.2015 klo 18.00. Joukkueeseen mahtuu 10 onnekasta, joten ilmoittaudu mukaan perustelun kera osoitteessa helsinki@ravintolaharald.fi
Vieraanvarainen Harald tarjoaa
Nälkäisen viikingin annoksen sekä ruokajuomat (50€) valituille (10 henk.) osallistujille 
ps, haasteen ottajalta vaaditaan mittavaa ruokahalua, sillä annos painaa yli 1,5 kg.

Maalis-huhtikuussa Viikinkiravintola Harald tarjoaa

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas vk. 11Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.

http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 09.03.
Kermaista kalakeittoa 8,40 €
Sieni-kasvispaistoksella täytettyä paprikaa 9,70 €
Pippurimaan vartijan kanapataa 9,70 €
Grillattua myskisorsanrintaa kuusenkerkkäkastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 10.03.
Savustajan tomaattista paprikakeittoa 8,40 €
Rosmariinisinapilla aateloitua lohta 9,70 €
Lammaspyöryköitä ja jogurttikastia 9,70 €
Sarvipään lehtipihvi härän ulkofileestä 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 11.03.
Kolmen sipulin keittoa 8,40 €
Haudutettua possunposkea marjakastin kera 9,70 €
Silakkapihviä ja kurpitsarelissiä 9,70 €
Pariloitua häränniskaa ja sienikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 12.03.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Muhevaksi savustettua nyhtöpossua 9,70 €
Punajuuripihvejä ja pariloitua vuohenjuustoa 9,70 €
Suolapedillä paahdettua siikaa ja lohimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 13.03.
Inkiväärillä höystettyä kurpitsakeittoa 8,40 €
Lohitäytteinen hietakampelarulla, balsamikastia 9,70 €
Jauhemaksapihvejä ja pippurista kermakastiketta 9,70 €
Grillattua villisian karetta ja olutkastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬