Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Harald aukaisi ovensa HelsingissäSuosittu Viikinkiravintola Harald on avannut ovensa Helsingissä Citykäytävässä. Pääkaupungin Harald liittyy Oulun, Tampereen, Turun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden iloisten viikinkikylien joukkoon.
Viikingit tarjoavat maukkaita annoksia pohjoisten metsien, vesien, ilman ja maan parhaista antimista. Hyväntahtoisella huumorilla maustettu palvelu ja Patavahtien loihtimat herkut viikinkikylän uniikissa ilmapiirissä muodostavat ravintolakäynnistä ilahduttavan elämyksen. 


Olipa kyseessä lounas, illallinen, perhejuhla, yritystilaisuus tai mitkä tahansa pidot, jotka antavat aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan ryhmällenne yhdessä tilaisuus, joka muistetaan vielä pitkään.
Nyt Viikinkikylistä saa myös nuoruutta.Viikinkiravintoloiden tuoteperhe on saanut uuden tulokkaan, Viikinkien Nuoruuden vesi Haraldin. Nuoruuden vesi on poreileva vesi, viikinkien ikuisen nuoruuden lähteestä. Saatavilla ainoastaan Viikinkiravintola Haraldeista.
http://www.ravintolaharald.fi/


Thura Tulinen, itse ukkosenjumala Thorin sisko"Terveisiä täältä Varsinaisesta Suomesta, aurinkoisesta Turusta. 
Täällä on viikingitkin hyvin selvinneet kulttuuripääkaupunkivuodesta ja kesää jo kovin odotellaan. Oma ehdoton suosikkini kesän menoista on Keskiaikiset Markkinat. 
Tänäkin vuonna Turun viikingit pystyttävät olutkojunsa ja laittavat makkarat tulille. Tervetuloa Brinkkalan pihalle maistelemaan miedosti hunajaista Voima-olutta 28.6. - 1.7. 

Kevään kunniaksi rohkaistun esittelemään itsenikin: Olen Thura Tulinen, itse ukkosenjumala Thorin sisko ja aikamoinen ilmojen velho itsekin. Viidettä vuotta Haraldin hovia täällä pystyssä pidän omalta osaltani. Pitojen jäljet siivottuani ja kylän ovet lukittuani minut tunnetaan nimellä Rita Aittamäki. Kotiinpäin tykkään matkata polkupyörällä, oli lunta tahi sulaa. Perillä minua odottaa musta, lauhkea lemmikkisusi ja oma rakas trubaduuri, joka on sopivan rauhallinen taltuttamaan tuleen ja tappuraan taipuvaosta mieltäni. Vaikka viikinkejä pidetään rettelöitsijöinä, olen minä tarkka kotikyläni järjestyksestä ja ruokarauhasta. Silmä kovana pidän huolta pitovieraistani, kestin ja kaitsen. Nujakoitsijat ja muut hampuusit vaiennan välittömästi, eikä ilolientäkään kaikille aina anneta. Ken minut todella suututtaa, saa tuta tulisen luonteeni. Hermostuessani lähtee minusta melkolailla ääntä, vaikka pieni olenkin kooltani. 
Sadetta ja salamoita manaan nykyihmisten päälle, jos oikein vimmastun. Kiukkuni ei onneksi ole sitkeää sorttia ja lepyn viimeistään, kun saan hörpyn mielijuomaani Fireball-viskilikööriä. Jos kevään viileissä tuulissa näpit vielä paleltuvat on Fireball viluun oiva helpotus. Kanelinen Fireball sopii erinomaisesti kaakaon tahi kahvin kanssa. Mikäli juomasekoituksen päälle valuttaa vielä vähän löysäksi vatkattua kermavaahtoa on drinkki mitä parhain omankin emännän lepyttelyyn." 


Terveisin Rita

Tilda Tuiman reseptivinkki Lahden viikinkikylästä
Nimeni on Tilda Tuima alias Hanna Teränen. Hämmentelen keitoksia Hjarl Metsänkävijän apuna täällä Salpausselän harjujen kupeessa, Päijät-Hämeen sydämessä, Lahden viikinkikylä Haraldissa.

Liikkuvainen luonteeni on aiemmin heitellyt venettäni pitkin maailmaa aina Karibiaa ja Lofootteja myöden. Turun viikinkikylässä olen ollut itse Munkki Pauluksen opissa ja sieltä olen matkannut Etelä-Suomeen. Täällä myös karu ja karski viikinki minut kaappasi ja sai pujotettua jalometallisen rinkulan nimettömääni. Nyt hän veistelee kehtoa pikkuviikingille.
Sukunimeni viittaa tuliseen ja temperamenttiseen luonteeseen, josta kumpuaa myös huumoria ja sisukkuutta. Vaikka saatan olla pelottava joskus, minusta löytyy myös herkkyyttä ja pehmeyttä. Elämässä arvostan aitoja asioita ja rehellisyyttä. Kaikkea ei tarvitse eikä pidä ottaa kuolemanvakavasti . Mottoni ”kaikki käy, paitsi liian pienet kengät” on toiminut hyvänä elämänlankana ainakin tähän asti.

Köökin ahertajat tietävät, että minut saa lepyteltyä makialla. Useammin kuin kerran on minulle katettu herkkubaagelssi kera nokipannukaffen. Eihän sen jälkeen kärsi mutristaa suuta. Yksi suurimmista suosikeistani kautta aikojen, jolla herkkusuut saadaan hyrisemään, on oheinen vadelma-suklaakakku.

Tarvitsen kakkuun seuraavia aineksia:
185 g voita
185 g tummaa suklaata
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
3,75 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1, 25 dl mantelijauhetta
2,5 dl vadelmia

Sulata ja yhdistä voi ja suklaa. Vaahdota munat, vaniljasokeri ja sokeri. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Yhdistä jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen muna-sokerivaahto. Lisää kuivat aineet. Kaada taikina pyöreään irtopohjakakkuvuokaan. Vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele puolet vadelmista taikinan sisään ja ripottele puolet taikinan päälle. Paista uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia. Kakku nousee sivuilta, mutta jää kosteaksi ja kuopalle keskeltä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Makoisia hetkiä!


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/

Suomen pohjoisimmasta Viikinkikylästä Oulusta terveppä terve !
Kevät alakaa olla jo aika pitkällä, mutta ainaki täällä pohjosemmassa voijjaan vielä nauttia keleistä ,joihin kuuma juoma aina passaa vallan mainiosti.

Mutta aina pittää muistaa , kuten muinaisten viikinkien käytöksen kultaisissa oppeissa neuvvotaan,niin
”ei ole olut aina onneksi
kuten usein kerrotaan.
Jos liikaa juo, on viisautta vailla, tieto tipotiessään. ”


Thor Turhamielen Tulitee
siihen tullee
4cl Fireball-viskilikkööriä
rippaus hunajaa
1cl Lemon Sour
ja sitten Earl Grey –teetä

eipä muuta ku sekotettaan ja juuaan sitten mahollisimman kuumana
Tämä juoma soppii muuten vallan mainiosti otettavaksi termospulloon vaikkapa hiihtolenkille jonkun mukavan pikkupurtavan kera .
Ja kohtuuella ku juo ,niin viisauski säilyypi!

Iloisin viikinkiterveisin Oulusta
Freyja Hemaiseva


 — paikassaViikinkiravintola Harald.

torstai 31. toukokuuta 2012
Ilahduta tai muista ystävääsi, läheistäsi tai työkaveriasi merkkipäivänä Haraldin lahjakortilla. Se on oiva lahjavaihtoehto kaikille, jotka arvostavat hyvää ruokaa sekä reipasta palvelua. Harald tarjoaa kortin saajalle ikimuistoisen retken viikinkien maailman luonnon parhaiden antimien saattelemana. 

Lahjakortti kirjoitetaan haluamallesi summalle ja lahjan saaja voi käyttää sen missä tahansa Haraldissa niin ruoka- kuin juomatuotteisiin. Kortti on voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Lahjakortteja on saatavilla kaikissa Haraldeissa.

Pitoterveisin

Viikinkikylien iloinen väki
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
 http://twitter.com/ViikinkiHarald 
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/ 
http://www.ravintolaharald.fi/