Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 10. tammikuuta 2015

Teitä tervehtää Thor Tuulitukka täältä Oulun Viikinkikylästä.



 On tullut aika Tammikuisen ruokavinkin; tähän vihiä sain Wanhalta purjehdustoveriltani,
joka tunnetaan viikinkipiireissä Aleksanteri Suurena.
Aleksanteri Suuri kertoili ajasta jolloin, seilasi Volga -joen latvavesistöillä, ja herkuista joita oli siellä maistellut. Mieleen oli jäänyt erityisesti tallainen herkku, joten päätinpä lähteä kokeilemaan miten Blinit onnistuu.

Blinitaikinan valmistus:
4dl kermaviiliä tai smetanaa
puolikas hiiva
1tl suolaa
1tl sokeria
3,5dl tattarijauhoja
1 kananmunan keltuainen
1dl olutta (Viikinkien Voimaolut käypi vallan mainiosti)
2 kananmunanvalkuaista
  

Sekoita kermaviiliin tai smetanaan puolet jauhomäärästä ja lisää hiiva
Anna juuren turvota ja hapattua huoneenlämmössä yön yli.
Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.
Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
Kuumenna blini- tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.
Tarjoa blinit mädin, sipulin ja smetanan kanssa perinteisesti.
Voit käyttää myös marinoituja sieniä, graavia lohta tai vaikkapa savulohta.

Hyvää viikonloppua ja mukavaa talven jatkoa toivotteleepi teille kaikille
Thor Tuulitukka
  

Viikinkiravintola Harald Oulu
Kirkkokatu 10
90100 Oulu
puh. 0447668000
oulu@ravintolaharald.fi
www.ravintolaharald.fi

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
Näytä lisää

perjantai 9. tammikuuta 2015

Haraldin ja Helgan Rakkauspaketti


Haraldin ja Helgan Rakkauspaketti -lahjaksi verkkokaupasta
http://shop.ravintolaharald.fi/

Harald kokosi ruokalistansa herkuista kynttiläillallisen lahjaksi kahdelle.

Rakkauspaketti on oiva tapa muistaa ystävää, puolisoa, vanhempia taimuuten vaan rakkaita ihmisiä. Se on mitä mainioin lahja, kun haluat hemmotella kanssaihmisiäsi tai muistaa heitä esimerkiksi merkkipäivänä.

Rakkauspaketti sisältää:
Tunnelmallisen pöydän ja erityisen lämminhenkisen kattauksen
Alkumaljan kahdelle, jääveden, nokipannukahvin ja teen
Haraldin parahulttaisia alkuherkkuja kilvelle kerättynä
Pääruuan lahjansaajien toiveiden mukaisesti pöytiin passattuna
Makoisan jälkihyvän kahdelle

Rakkauspaketista löytävät puhtaan pohjolan suosikkimaut joka lähtöön ja ilta kuluu kuin siivillä Haraldin ja Helgan kestittävinä kylän hämyisässä tunnelmassa.

Rakkauspaketit ovat myynnissä ainoastaan Haraldin verkkokaupassa. Verkkokaupastamme voit ostaa lahjakortin, joka lähetetään valintasi mukaan joko PDF-muodossa haluamaasi sähköpostiosoitteeseen tai paperilla tulostettuna normaalissa postissa.

Rakkauspaketti maksaa 100 €/kahdelta henkilöltä. Rakkauspaketti vaatii aina ennakkovarauksen.

Rakkauspaketin lisäksi Harald suosittelee 50 €:n lahjakortin ostamista verkkokaupasta Viisauden viiniä ja Voimaolutta varten.
  


Haraldin ja Helgan Rakkauspaketin menu

Alkumaljoiksi Dagmarin Kupliva, ruokajuomaksi raikasta jäävettä ja jälkihyvän seuraksi Nokipannukahvia tai teetä.

Alkuherkkuja kilveltä:
Rakkauden Jumalan kilvelle kerätään: kylmäsavuhaukea, paistettua turskankieltä, tervasilakkaa, riimiporoa, punajuurisiirapilla koristettua ankkarilletteä, maalaissalamia, mustikka-sipulihilloketta, pikkelöityjä siitakesieniä ja yrttiöljyssä pyöräytettyjä kasvimaan antimia, pähkinöitä ja siemeniä sekä saaristolaisleipää ja lämminsavulohimoussea

Päähyväksi

Tervaporvarin Merilohta
Tervasiirapilla siveltyä merilohta savulohimoussella kruunattuna. Vierellään samettista tyrni-valkoviinikastia, palsternakka-yrttimuusia sekä hunajaisia juureksia.

Tahi
Hastein Ragnarssonin Häränpihviä
Savuomena-pekonimoussella kuorrutettua härän ulkofileepihviä, tulista adjikakastia, viikinkien kilpiperunaa ja hunajaisia juureksia sekä mustikka-sipulihilloketta.

Jälkihyväksi

Pannulla voissa paistettuja räiskäleitä, ruokosokerin kera paahdettua pitojuustoa, salmiakki-valkosuklaamoussea, vihreällä kardemummalla maustettua kermajäätelöä, mansikka-mustikkahilloa sekä lakkoja.

Lisätietoja:
verkkokauppa@ravintolaharald.fi
tai omasta Haraldistasi
www.ravintolaharald.fi

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas vk. 2.




Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
http://www.ravintolaharald.fi/lounas-turku

maanantai 05.01.

Baskimaan tomaatti-salviakeittoa8,40 €
Grillattua broilerinrintaa karhunlaukkakastin kera9,70 €
Pariloitua kampelaa ja tervapuolukkasmetanaa9,70 €
Paahdettua villisiankaretta ja kuusenkerkkäkastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

keskiviikko 07.01.

Länsirannikon aurajuustokeittoa8,40 €
Piika Pikkaraisen jauhelihapihvit9,70 €
Voissa paistettua muikkuja ja savuomenakastia9,70 €
Myskisorsaa ja mustikkasipulihilloketta18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

torstai 08.01.

Helgan hernekeittoa ja pannaria8,40 €
Barbaarien kastilla maustettua porsaan lehtipihviä9,70 €
Porkkanapannukakkua ja punajuurikastia9,70 €
Korianterivoissa paistettua siikaa ja viinikastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

perjantai 09.01.

Helgan pinaatti-basilikakeittoa8,40 €
Jänkhäjoonaan riistakäristystä ja pottuvoita9,70 €
Savulohimoussella kuorrutettu kalaruukku9,70 €
Nopeasti grillattua häränlehtipihviä18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €

Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka