On tullut aika Tammikuisen ruokavinkin; tähän vihiä sain Wanhalta purjehdustoveriltani,
joka tunnetaan viikinkipiireissä Aleksanteri Suurena.
Aleksanteri Suuri kertoili ajasta j…olloin, seilasi Volga -joen latvavesistöillä, ja herkuista joita oli siellä maistellut. Mieleen oli jäänyt erityisesti tallainen herkku, joten päätinpä lähteä kokeilemaan miten Blinit onnistuu.
Blinitaikinan valmistus:
4dl kermaviiliä tai smetanaa
puolikas hiiva
1tl suolaa
1tl sokeria
3,5dl tattarijauhoja
1 kananmunan keltuainen
1dl olutta (Viikinkien Voimaolut käypi vallan mainiosti)
2 kananmunanvalkuaista
Sekoita kermaviiliin tai smetanaan puolet jauhomäärästä ja lisää hiiva
Anna juuren turvota ja hapattua huoneenlämmössä yön yli.
Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.
Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
Kuumenna blini- tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.
Tarjoa blinit mädin, sipulin ja smetanan kanssa perinteisesti.
Voit käyttää myös marinoituja sieniä, graavia lohta tai vaikkapa savulohta.
Hyvää viikonloppua ja mukavaa talven jatkoa toivotteleepi teille kaikille
Thor Tuulitukka
Viikinkiravintola Harald Oulu
Kirkkokatu 10
90100 Oulu
puh. 0447668000
oulu@ravintolaharald.fi
www.ravintolaharald.fi
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald Näytä lisää