Tervehdys täältä Tampereen viikinkikylästä !
Mansikka aika alkaa kohta, joten ajattelin pläjäyttää tästä kesälle makoisan kakku reseptin !
Mansikka aika alkaa kohta, joten ajattelin pläjäyttää tästä kesälle makoisan kakku reseptin !
Brita kakku
Pohja:
150g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
vaniljasokeria
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja
Täyte:
Kermavaahtoa
Mansikoita
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Tee seuraavaksi marenki. vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.
Levitä taikina leivin paperin päälle ja sitten marenki, lopuksi manteliilastut.
Paista 160 astetta ja 30 min.
Tee seuraavaksi marenki. vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.
Levitä taikina leivin paperin päälle ja sitten marenki, lopuksi manteliilastut.
Paista 160 astetta ja 30 min.
Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.
Helppo tehdä myös laktoosittomana, gluteiinittomia vehnäjauhoja en ole kokeillut miten toimii.
Aurinkoisempaa kesää täältä Jurmo Vapaan kylästä toivoopi ULF Umpilaho (keittäjä Odinin armosta)
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald