SATOA Kuopio Food Festival tuo 28.–29.8. Kuopion Kauppahallin ympärille ravintolakadun, joka kokoaa kaupunkilaiset nauttimaan makuelämyksistä avokeittiöiden ja pitkän pöydän ääreen − yhdessä ravintoloitsijoiden kanssa.
Viime vuonna ensi kertaa järjestetty SATOA-festivaali palkittiin Kuopiossa vuoden 2014 ilmiönä. Innostuneen vastaanoton ja välittömän tunnelman myötä ravintoloiden määrä on nyt kaksinkertainen. Festivaaliin osallistuu 25 ravintolaa, jotka tarjoavat kauden raaka-aineita hyödyntäen koostettuja 2−6 euron maisteluannoksia.
Festivaalin tarjonnassa korostuvat entisestään paikalliset tuotteet ja mahdollisuus tutustua ravintoloiden osaamiseen ostamalla useita annoksia pikkurahalla. Ravintoloiden yhteydessä on lisäksi useita anniskelualueita.
Monipuolinen kattaus musiikkia ja improvisaatiota
Ruoan ohella tapahtumassa voi nauttia eri musiikkityylejä edustavien katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Ohjelmasta löytyy muiden muassa Kuopion Kaupunginorkesterin käyrätorvikvartetti, improvisoituja esityksiä sekä festivaalialueella liikkuvia kokoonpanoja.
Tapahtuma-alue on viimevuotiseen tapaan Kauppakadulla, Kauppahallin ja Lyseon välisellä katuosuusella, ja laajenee Puijonkadulle kohti toria. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
SATOA Kuopio Food Festivalin tuottaa ProAgria Pohjois-Savo ry, ja tapahtuman kehitys-
työstä vastaa RuokaSavo-hanke. Tavoitteena on, että Pohjois-Savon on vuonna 2020 valta-
kunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Tervetuloa käymään Haraldin ja Helgan herkkupöydän äärelle