Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Loppusyksyn tervehdys täältä Jyväskylän viikinkikylästä!



Tämä resepti sopii mainiosti pimenevien iltojen herkuksi tai miksei vaikka juhliin tarjottavaksi. Näin loppusyksystä juurekset ovat parhaimmillaan ja niinpä kokeilin suklaakakkua, joka on höystetty punajuurella ja salmiakilla. Kakku saa mehevyytensä punajuuriraasteesta, sekä uudenlaisen makuvivahteen turkinpippureista.
 


Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku:

Pohja:

2 kpl Keskikokoista punajuurta ( n. 250 g)
250 g Tummaa suklaata
150 g Voita
3 kpl Kananmunia
2,5 dl Tummaa ruokokidesokeria
2,5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 rkl Vaniljasokeri
2 rkl Turkinpippurirouhetta

Päällinen:

250 Vaaleaa suklaata
1 dl Tomusokeria
2 dl Ranskankermaa

Pinnalle:

Turkinpippurirouhetta
 

Valmistusohje:

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja turkinpippurirouhe keskenään.
Sekoita punajuuriraaste, suklaa-voiseos, muna-sokerivaahto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paras tulos syntyy kun käytät irtopohja-kakkuvuokaa. Paista kakkua 175 asteen uunilämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä hyvin.
Sulata vaalea suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Vatkaa tomusokeri ja ranskankerma suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle ja ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta. Kakun maut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Kakun kylkeen sopivat hyvin vadelmakastike ja vaniljajäätelöä. Nautinnollisia makuhetkiä!

Parahin terveisin
Sibbe Metsänkävijä

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

tiistai 21. lokakuuta 2014

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen Isänpäivämenu


Isänpäivämenu

 

Alkuherkut viikinkilaivasta:

Kuusenkerkkäsiirapilla siveltyä graavilohta ja konjakki-sinappikastia, savulohimoussea, maalaissinapilla aateloitua silliä, tervatiinun silakoita, omena-sillisalaattia, omenasavustettua porsaanfileetä ja tervattuja puolukoita, metsäsienisalaattia. sinapilla maustettua kapris-perunasalaattia, haudutettua punakaalisalaattia, inkivääriherneitä, marinoituja kasviksia, salaattimaan antimia ja yrttivinaigretteä, saaristolaisleipää sekä kiviarinaleipää, kirnuvoita sekä talon yrttituorejuustoa
 

Pääruokavaihtoehdot:

Sven Haaraparran kasvisherkku
Vuohenjuustolla aateloitua punajuuritattaripihviä, porkkanapannukakkua ja suppilovahverokastia, lehtikaalipaistosta sekä raparperihilloketta
Menu tällä pääruualla 34,90 €
 
Ranvaikin pyhäporsasta
Pariloitua porsaanulkofileetä kera yrtti-kirnuvoin, tummaa marjakastia, juustoista kermaperunaa, hunajaisia juureksia sekä tervattuja puolukoita
Menu tällä pääruualla 37,90 €
 
Fyrkatin väen broileria
Savuisalla omena-pekonimoussella kuorrutettua broilerinrintaa, tummaa mustaherukkakastia ja viikinkien kilpiperunaa, hunajaisia juureksia sekä mustikka-sipulihilloketta
Menu tällä pääruualla 36,90 €
 
Karikon kiertäjän merilohta
Rapuskagenilla kuorrutettua merilohta, tyrni-valkoviinikastia, palsternakka-perunamuusia sekä hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 39,90 €
  
Gunhild Kiivaan häränpihviä
Tulimaan pippurisinapilla siveltyä härän ulkofileepihviä, adjikastia ja juustoista kermaperunaa, hunajaisia juureksia sekä lämmintä aprikoosi-jaloviinahilloketta
Menu tällä pääruualla 41,90 €
 
Ruijan ruhtinaan häränsisäfileetä ja riimiporoa
Pariloitua häränsisäfileetä ja riimiporoa, kuusenkerkkä-metsämarjakastia ja valkosipulirelissillä aateloitua perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja punajuurisiirappia
Menu tällä pääruualla 48,60 €
 

Jälkihyvää:

Friggan kirsikka-valkosuklaamoussella aateloitua suklaakakkua, kahvia tai teetä
   

Pikkuviikingeille (alle 12 v.)

Leif Luikeron lohta
Pariloitua merilohta ja lämminsavulohimoussea, palsternakka-perunamuusia, tyrnikastia ja hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 13,90 €

Brigga Pirteän broileria
Pariloitua broilerinrintaa sekä viikinkien kilpiperunaa, tummaa viinimarjakastia, raparperihilloketta ja hunajaisia juureksia
Menu tällä pääruualla 13,90 €

Laabanin lammassärää
Yön yli hautunutta karitsanniskaa sekä palsternakka-perunamuusia, tervattuja puolukoita ja hunajaisia juureksia.
Menu tällä pääruualla 13,90 €
 

Lisätiedot



 Pidätämme oikeudet muutoksiin. 
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

maanantai 20. lokakuuta 2014

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas vko 43.

 

maanantai 20.10.

Kaalimaan kukkakaalikeittoa8,40 €
Tervattua lohta ja tyrni-valkoviinikastiketta9,70 €
Metsäsienimoussella kuorrutettua porsaanfileetä sinappikastin kera9,70 €
Paahdettua myskisorsanrintaa ja herukkakastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

tiistai 21.10.

Koskenlaskijan lohikeittoa8,40 €
Kurpitsapihvejä yrttijogurttikastin kera9,70 €
Pippuroitua broilerinrintaa ja adjikakastia9,70 €
Härkää ja makkaraa miekassa18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

keskiviikko 22.10.

Ylvan yrtti-kesäkurpitsakeittoa8,40 €
Rudolf Rohkean lihaisat kaalikääryleet9,70 €
Rapukastilla lepytettyjä silakkapihvejä9,70 €
Häränniskaa ja porsaankylkeä savuolutkastin kera18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

torstai 23.10.

Helgan hernekeittoa ja pannaria8,40 €
Riistalihapullia ja savuporokastia9,70 €
Tattari-punajuuripihvit sienikastin kera9,70 €
Palpurin paahdettua siikaa tyrnikastin kera18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

perjantai 24.10.

Juustoista palsternakkakeittoa8,40 €
Saksinmaan uunimakkaraa9,70 €
Mantelikalaa ja kasvismajoneesia9,70 €
Haudutettua sorsankoipea viinikastin kera18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €