Tämä resepti sopii mainiosti pimenevien iltojen herkuksi tai miksei vaikka juhliin tarjottavaksi. Näin loppusyksystä juurekset ovat parhaimmillaan ja niinpä kokeilin suklaakakkua, joka on höystetty punajuurella ja salmiakilla. Kakku saa mehevyytensä punajuuriraasteesta, sekä uudenlaisen makuvivahteen turkinpippureista.
Suklaa-punajuuri-salmiakkikakku:
Pohja:
2 kpl Keskikokoista punajuurta ( n. 250 g)
250 g Tummaa suklaata
150 g Voita
3 kpl Kananmunia
2,5 dl Tummaa ruokokidesokeria
2,5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
1 rkl Vaniljasokeri
2 rkl Turkinpippurirouhetta
Päällinen:
250 Vaaleaa suklaata
1 dl Tomusokeria
2 dl Ranskankermaa
Pinnalle:
Turkinpippurirouhetta
Valmistusohje:
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja turkinpippurirouhe keskenään.
Sekoita punajuuriraaste, suklaa-voiseos, muna-sokerivaahto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paras tulos syntyy kun käytät irtopohja-kakkuvuokaa. Paista kakkua 175 asteen uunilämmössä noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä hyvin.
Sulata vaalea suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Vatkaa tomusokeri ja ranskankerma suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos kakun päälle ja ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta. Kakun maut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Kakun kylkeen sopivat hyvin vadelmakastike ja vaniljajäätelöä. Nautinnollisia makuhetkiä!
Parahin terveisin
Sibbe Metsänkävijä
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald