Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Viikinkiravintola Haraldin Suuri-Savontien Retki




Piiat ja rengit toivottavat sinut tervetulleeksi Kuopion Viikinkiravintola Haraldiin herkuttelemaan Suuri-Savontie menukokonaisuudella. Menu on saanut vaikutteita Pohjois-Savon maakuntatuotteista sekä järvisestä luonnosta. Kolmen ruokalajin menu on myynnissä huhtikuun loppuun asti. Ankarat taistelut hävittyään hämäläisille vuonna 1050, viikingit suuntasivat matkansa kohti pohjoista Suurta Savontietä pitkin. Hämeen taisteluissa oli menetetty sotasaaliiden lisäksi arvokkaat reseptit. Viikingeistä nuorimmat etsivätkin Savosta uutta maata ja omaisuutta itselleen. Harvaan asutulla alueella elintilaa riitti yllin kyllin.
Metsiä ja järviä kolutessaan viikingit löysivät luonnon tarjoamia uusia, heille tuntemattomia herkkuja pataan pantavaksi.

Olemme vaalineet viikinkien ruoanlaittotaitoa ja alueellista ruokakulttuuriamme, kun täten tarjoamme Teille maittavan kolmen ruokalajin aterian 



Sigurd Suvasveen Savusärkisoppoo Kylän padoissa keiteltiin juustoista savusärkikeittoa. Loihtihan Sigurd mukaan myös muikunmädillä kruunatun saaristolaisleivän.


Halthor Hapannuaman Hirvenulkofileetä Pariloitu hirvenulkofilee saa lisäkseen punajuuri-perunaröstiä, voissa paistettua palsternakkaa sekä kastia karpaloista.
Lisäsipä Halthor vielä mielimarjojaan, puolukoista ja pihlajanmarjoista keitettyä hilloa. 




Ulf Urheen Uunijuustoo Ternimaidosta Ulf paistoi kylänväelle juustoa. Vierelle tarjosi myös mesimarjajäätelöä, musta-aroniahyytelöä sekä kanelilla aateloitua keksiä



Tule sinäkin Kuopion Viikinkikylään uutta menua maistelemaan.