Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 9. lokakuuta 2015

Herkkupata Egilin tapaan Lahden Viikinkiravintolasta



Teitä tervehtii Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.
Syksy on saapunut ja luonto esiintyy monissa ruskan väreissä. 
Näin viileillä ilmoilla, ajattelin tarjota teille ruokavinkiksi mausteista porsaanliha kastiketta.
Ruuan valmistukseen kannattaa varata noin kaksi tuntia aikaa.

Tässä tarvittavat ainekset.
400g porsaanlihasuikaletta
0,5 tl
0,5 tl
1,5 tl rouhittua mustapippuria
inkivääriä
suolaa
1 tl timjamia
1 kpl   chiliä
1 kpl porkkanaa
1 kpl   omenaa
1 kpl   sipulia
1 kpl   valkosipulin kynsi
1 pr   tomaattimurskaa
2 dl  vettä


Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa kasvikset suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleet pannulla.
Lisää lihojen sekaan suikaloidut kasvikset ja mausteet. Jatka paistamista muutama minuuttia.
Kaada ruskistetut lihat ja kasvikset pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja vesi  hauduta miedolla lämmöllä noin 45 min. kunnes lihat ovat mureita.
Voitte tarjota kastikkeen keitettyjen perunoiden tai riisin kera.
Itse paistoin edellisen päivän perunat kun oli tullut keitettyä reilumman puoleisesti.
Hyviä ruokahetkiä toivottaa
Egil Teräväkieli

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-155101811167539/timeline/?ref=hl
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬
‪#‎lounas‬
‪#‎pikkujoulut‬

torstai 8. lokakuuta 2015

K30 DEITTI-ILLALLINEN, La 24.10.2015 klo 19.00

Omaa nimeä ei siis tarvitse halutessaan paljastaa muille.
Illan päätteeksi saa halutessaan jättää viestin toiselle ”viikingille”.
Paikkoja rajallinen määrä, ilmoittaudu mukaan ja varaa pääsy ainutlaatuiseen ruokatapahtumaan tunnelmallisessa Haraldissa.
IKÄRAJA 30 VUOTTA
Varaa paikkasi to 19.10. klo 19.00 menneessä.

Alkuruoka: NJORDIN ALKUKIVI, VL
Liuskekiveltä tarjotaan kylmäsavustettua sinipallasta, marinoitua muikkua, tervasilakkaa, porosalamia, kylmäsavuhevosta ja voissa paistettua ankan sydäntä, mustikka-sipulihilloketta, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia ja kirsikkatomaattia, marinoituja kasvimaan antimia, yrttikastilla maustettuja rukiinjyviä sekä saaristolaisleipää ja savusärkimoussea.
Pääruoka: KASKENPOLTTAJAN BROILERIA
Meheväksi pariloitua broileria ja tuhkattua vuohenjuustoa, kerallaan Viisauden Viini -kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja karviaishilloketta.
Jälkiruoka: FRIGGAN SUKLAAKAAKKUA
Suussasulavaa kahden suklaan kaakkua turkinpippurihipuilla, raakasuklaajäätelöä, karhunvadelmahilloa ja raparperi-tähtianiskastiketta
Kahvi/tee

Aleksanterinkatu 21, Citykäytävä 2. krs
00100 Helsinki
044-7668010

tiistai 6. lokakuuta 2015

BYSANTIN KEISARIN TALKOOPANNU VIIKINKIRAVINTOLA HARALDISSA


Bysantin keisarit eli Itä-Rooman keisarit hallitsivat myöhäisantiikin ja keskiajan Bysantin valtakuntaa. Myös eräät Bysantin keisarinnat, kuten Irene, Zoe ja Theodora, hallitsivat valtakuntaa yksinään. Tarkkaa rajaa Itä-Rooman valtakunnan ja Bysantin valtakunnalle ei voida asettaa. Ensimmäiseksi Bysantin keisariksi voidaan laskea vaikkapa Konstantinus Suuri (ensimmäinen kristitty keisari), Valens (Adrianopolin taisteluapidetään joskus keskiajan alkuna), Arcadius (Theodosius I oli viimeinen koko valtakuntaa hallinnut keisari), Zenon (oli keisarina kun Länsi-Rooman Romulus Augustus syrjäytettiin) tai Herakleios (joka uudisti hallintoa merkittävästi).
Vuoteen 610 keisari käytti vanhoja roomalaisia arvonimiä imperator, augustus ja caesar (tai kaisar). Keisari Herakleios vaihtoi vanhat latinankieliset nimet kreikkalaiseen kuningasta merkitsevään nimeen basileus. Keisarinnaa kutsuttiin nimellä basilissa. Keisari käytti myös arvonimeä autokrator eli itsevaltias.
Caesaria käytettiin yleensä kruununperillisen arvonimenä, mutta se jäi kolmannelle sijalle kun Aleksios I Komnenos loi arvonimen sebastokrator.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Bysantin_keisari

maanantai 5. lokakuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin mahtava tarjous ma-to iltaisin


5-29.10 Ma-to iltaisin -50% alennus kaikista ala carte listan annoksista tarjouslahjakortilla. Lahjakortin saat noudettua osoitteesta http://shop.ravintolaharald.fi/shop/category/lokakuuntarjous-50

Etu koskee seuruetta joka maksaa yhteislaskulla. Edun hyödyntäminen vaatii pöytävarausta ennakkoon.
  

Tervetuloa Haraldin herkkupatojen ääreen

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
#lounas
#pikkujoulut

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00


Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
Oulun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 05.10.
Itämaan mausteilla höystettyä kurpitsakeittoa 8,40 €
Lanttu-spelttikukkoa ja artisokkamoussea 9,70 €
Stroganoffin ruhtinaan häränfilepataa 9,70 €
Myskisorsanrintaa ja mustikka-sipulihilloketta 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 06.10.
Juuresmaan punajuurikeittoa 8,40 €
Maasdam juustolla gratinoitua uunimakkaraa 9,70 €
Paistettua lohta porkkanavoikastin kera 9,70 €
Vasikan osso buccoa ja lakritsijuurikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 07.10.
Rakuunalla maustettua porkkanakeittoa 8,40 €
Paistettuja muikkuja ja mustajuurimuhennosta 9,70 €
Broilerinrintaa, rucolapestoa sekä vuohenjuustoa 9,70 €
Haudutettua hanhenkoipea ja sinappimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 08.10.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Porsaan lehtipihvi juustokastin kera 9,70 €
Kasviskaalikääryleitä ja kukkakaali-perunamuusia 9,70 €
Grillattua merilohta ja savusärkimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 09.10.
Basilikalla höystettyä pinaattikeittoa 8,40 €
Paneroitua kampelaa katkarapukastin kera 9,70 €
Jauhelihapihvi oluessa haudutetun sipulin kera 9,70 €
Häränfileetä ja jänkhäkonjakkikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬
‪#‎lounas‬
‪#‎pikkujoulut‬