Hoitovapaan jälkeen ollaan palailtu takaisin hellan ja kapustojen ääreen keittelemään muiden Viikinkien kanssa; mukavaa.
Karhunvattuhilloa keitellessä Viikinkikylän vieraille, alkoi tekemään mieli vadelmaista pannacottaa. Joten pitihän se tekasta. Tässäpä teille siitä resepti.
Vadelma- valkosuklaapannacotta (4 ann.)
2 liivatelehteä
50 g vadelmia
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g valkosuklaata
200g turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
Upota liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta kerma, vadelmat ja sokeri kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Paloittele suklaa kattilaan kuuman kerman ja vadelmien joukkoon; sekoita tasaiseksi (niin että suklaa on kokonaan sulanut).
Sekoita jäähtyneeseen kermaseokseen jogurtti ja vaniljasokeri. Kaada seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa. (Kannattee hyydyttää pannacottaa parisen tuntia että saat hillon pysymään hyvin päällä; ettei se uppoa.)
Vadelmahillo
200 g vadelmia
0,5 dl vettä
3 rkl sokeria
Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Jäähdytä. Annostele hillo pannacottien päälle.
Mukavaa kevään odotusta kaikille ja tulkaahan pistäytymään pirtissä!
Terkuin Hulda
www.ravintolaharald.fi
#oulu
#ravintolaharald