Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen saaristolaisleipä syntyy Sorttiinan neitokaisten osaavissa käsissä.


Sorttiina syntyi intohimosta leipomiseen ! Leipomoni on perheleipomo ja se sijaitsee Nokialla, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Sorttiinassa työskentelee minun lisäkseni tyttäreni, nuorempi leipuri Maija Nysten. Meillä leivotaan herkullinen ja perinteinen Saaristolaisleipä josta kaikki herkkusuut pääsevät nauttimaan herkutellessaan Viikinkiravintola Haraldissa.

Vahva maltaan aromi sekä ihanat tutut tuoreiden sämpylöiden, leipien, leivonnaisten ja kakkujen tuoksu täyttää leipomomme.
Perinteisiä ohjeita kunnioittaen, hyväksi koettujen ja kotoisten reseptien mukaisesti leivomme käsityönä laadukkaista raaka-aineista ja terveellisesti, ilman lisäaineita. Näin jokainen tuote on tutuilla käsillä tehty, ainutlaatuinen ja jokaiseen tuotteeseen liittyy oma tarinansa. 


Oma leipurin tarinani taisi alkaa jo vuonna 1964 ollessani vain 2,5-vuotias. Isoisäni teki minulle oman pienen punavalkoisen keittiön. Koen, että olin etuoikeutettu, kun sain aivan pienestä pitäen olla niin äitini kuin isoäitinikin kanssa oppimassa leipomisen jalon taidon. Vuosien varrella kiinnostukseni vain lisääntyi, leivonnaisten tuotekehittely ja eri tekniikat veivät mennessään. Varovasti sivuja käännellen selailen isoäitini keittokirjaa vuodelta 1947. Sen kansien sisällä on kultaisia muistoja lapsuuden leipomuksistani.


Kuitenkin... elämän polut ovat moninaiset… pitkä matka täytyi kulkea näistä lapsuuden enteistä kunnes vihdoin muutama vuosi sitten koitti aika perustaa oma leipomo.
Halusin aina ja haluan jatkossakin että kaikki leipomossani on kotitekoisen makuista – aina leipomoni nimeä myöten – ja niin syntyi Sorttiina!


Tavoitteenamme on luoda ja pitää yllä Maukasta Kahvipöytäelämää ja viedä asiakkaamme kohti herkullisempaa arkea ja sen yli! 


Yrityksemme arvot tukevat hyvin tätä tavoitetta sillä kulmakiviämme ovat Laatu, Suomalaisuus, Lähiruoka ja Herkullinen Arki! 


Toivon Sinulle nautinnollisia hetkiä Herkullisen Arjen parissa !

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Rudolf Rohkean leipäreseptiä viikonlopulle


Ryöstin tämän ohjeen Janus Liemenkeittäjältä ja halusin jakaa sen myös teille.
Focaccia
7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 1/2dl oliiviöljyä
sormisuolaa
(tuoretta) rosmariinia


Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä.

Halutessasi voit myös laittaa leipään chiliä ja valkosipulia.
Terveisin Rudolf Rohkea

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin lounas vk.12


Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/

Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 16.03.
Yrteillä höystettyä lohikeittoa 8,40 €
Kasviksilla ja sienikastilla täytettyjä lettuja 9,70 €
Lindströmmin pihviä kapriskastin kera 9,70 €
Pariloitua härkää ja omena-pekonimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 17.03.
Aurajuustokeittoa 8,40 €
Paistettua kampelaa ja tsatsikikastia 9,70 €
Grillattua broilerinrintaa ja mustikkasipulihilloketta 9,70 €
Yön yli haudutettua karitsanniskaa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 18.03.
Mustajuurikeittoa 8,40 €
Svea-Mamman lihapyöryköitä 9,70 €
Paistettuja muikkuja, yrttinen kermaviilikastike 9,70 €
Pariloitua häränniskaa ja olutsipulia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 19.03.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Porsaanlehtipihvi kera tumman pekonikastin 9,70 €
Yrttimarinoitua tofua ja kaalipaistosta 9,70 €
Paistettua siikaa ja sienikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 20.03.
Palsternakkasosekeitto 8,40 €
Tervattua lohta ja katkarapukastia 9,70 €
Hirvenhuutajan uunimakkaraa ja pottuvoita 9,70 €
Grillattua villisian karetta ja mustaherukkakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka
 
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬