Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 17. tammikuuta 2015

Kaste viikinkien tapaan



Viikinkiravintola Haraldissa voit kokea ainutlaatuisen elämyksen, Haraldin Viikinkikasteen. Olipa kyseessä syntymäpäivät, polttarit tai yritystilaisuus on Viikinkikaste mainio osa elämysruokailuanne. Kasteen voi saada Suomessa ainoastaan Viikinkiravintola Haraldissa. Kasteen suorittaneista poikasista tulee miehiä ja miehistä viikinkejä. Naisille kasteen suorittaminen on merkki määräysvallasta perheen sisällä. Kasteessa kokelas syö palan HAPANHAITA ja huuhtelee koettelemuksen alas vainojuomalla.
  

Viikinkien lähtiessä pitkille merimatkoille, piti varata mukaan tietysti ruokaakin. Koska siihen aikaan ei jääkaappia tai muitakaan nykyisiä säilytysmenetelmiä tunnettu, käyttivät viikingit hapatusta yhtenä säilytysmuotona. Syksyllä saatu hai haudattiin Islannin mineraalirikkaaseen maaperään, josta se puolenvuoden jälkeen nostettiin kevät aurinkoon kuivumaan. Näin saatu hapanhai oli säilyvä ja aromirikas,,, joskin eksoottisen tuoksuinen. Viikinkinuorukaiset suorittivat kasteen ennen ensimmäistä matkaansa todistaen näin pärjäävänsä muiden matkassa.
  

Harald suorittaa Viikinkikasteen pyynnöstä vain kaikkein rohkeimmille, herkkä vatsaisille kaste ei sovi. Pelkokertoimeen verrattavissa olevan riitin suorittaneet saavat muistoksi diplomin, elämänsä ”makunautinnon” ja aiheen kehuskella kaveripiirissä. Myös kunniataulu ravintolan seinällä todistaa, että joukossamme on vielä uskaliaita viikinkejä… Kun koettelemukset on käyty, voidaan siirtyä viikinkien syvimpään olemukseen, eli nauttimaan todellisista herkuista, joita Viikinkiravintola Haraldissa on runsain mitoin tarjolla.
  

Viikinkikasteen hinta on 16 €/kaste. Ei sovellu alle 18-vuotiaille.

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
Näytä lisää

perjantai 16. tammikuuta 2015

Talaviterveeset tiältä Sawon perukoelta ja hyvvee alakunutta vuotta kaekki




Meikäläesen mielpijettä jos kysytää…tae vaekka ee kysyttäs niin kerronpa jokatappauksessa…nii kohtuus se on kaekessa. Myös tieettilöissä ynnä muissa laehutusluppauksissa, joella immeiset on tuas kerran huijjanneet ihtiään ja muita uutena vuotena. Laetanpa ihan kiusallani tällä kertoo jäläkiruokareseptin, nii katotaan mitenkä se selekäranka kestää. Seuraava ohje on suht heleppo ja noppee, lisäks yks minun lempi jäläkihyvistä.
  

Uunijiätelöö Valamista ensin pohja. Vatkoo pari kananmunnoo ja vajjoo desi sokeria paksuks vaaleeks vaahoks. Yhistä ensteks keskenään vehnäjauhot ja perunajauhot, molempia puol desiä ja leivinjauhetta puolikas teelusikallinen. Siivilöe sit jauhot vuahtoon ja sekoeta varovasti tasaseks massaks. Kuava taekina voijeltuun ja jauhotettuun vuokaan. Ite jauhotin tällä kertoo mantelijauholla. Paesta uunissa noen 200 asteessa vajjoo varttitunti, anna sen jäläkeen pohjan jiähtyä.


Pohjan paestuessa voet valamistoo marengin, joka tapahtuu esmerkiks seuraavalla tavalla. Erottele neljästä kananmunasta valakuaeset keltuaesista. Kuluhon ja vatkaemen tulloo olla putipuhtaat ja kuivat, sillä pienkii vesmiärä, rasva tae keltuaesen jiämät estää valakuaesten vatkaatumista. Suosittelen käyttämään lasi- tae teräskuluhoo. Vuahota valakuaeset, lissee halutessas tilikka esmerkiks sitruunamehuva, sillä happo vahvistaa vuahon rakennetta. Lissee puoltoesta desiä tomusokeria vähitellen vatkoomisen loppumetreillä. Marenki on sillo valamista, kun piäs piälle kiännät kupin ylösalasin ja kuuppa säelyy kuivana. Valamis marenki kannattaa laettoo pursotinpussiin.
Kunhan pohja on jiähtyny, niin kummoo se uuninkestävälle alustalle. Pohjan voip halutessaan kostuttoo jollakii mehulla tahi vastoovalla. Omien mieltymysten mukkaan voip käyttee mitä jiätelöö hyvväänsä, samoin tähän passoo lähestulukoon mikä hyvväänsä marja tae etelän hetelmä . Ite käätin tällä kertoo kirsikkahilloo ja wanhan ajan waniljajiätelöö. Niitä latelin pohjan piälle kerroksittaen ja pursotin noppeesti marengit. Oo kuitennii huolellinen siinä, että marenki peittää tasasesti koko kommeuven, jottei uunin kuumuus piäse liikoo sisälle. Käätä herkkuva muutama minnuutti vielä uunissa, kunnes pintaan tulloo mukavan rapsakka väri. Tarjoele heti!
Että tämmöstä herkuttelua tällä kertoo, mukavoo talaven jatkoo!
  

Sandels Karhunkaataja
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

maanantai 12. tammikuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin hurja tammikuun tarjous



Tulosta ilmainen 30 %:n etukuponki Viikinkiravintola Haraldin verkkokaupasta
shop.ravintolaharald.fi

Kupongilla saat 30 % alennuksen a la carte-annoksista maanantai-torstai klo 14 jälkeen. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin eikä se koske lounasta. Etukuponki on laskukohtainen ja se on voimassa 29.1.2015 saakka. Muistathan tehdä pöytävarauksen.
 
Lumisin terveisin

Haraldin Kylän Iloinen väki

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas

 

maanantai 12.01.

Borghildin yrtti-emmentaalikeittoa8,40 €
Paistettua silakkapihviä sekä ruohosipulikastia9,70 €
Riistapyöryköitä ja jänkhäkonjakkikastia9,70 €
Myskisorsaa ja kuusenkerkkä-metsämarjakastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

tiistai 13.01.

Tomaattista katkarapukeittoa8,40 €
Kasviksilla täytettyä kesäkurpitsaa ja punajuurikastia9,70 €
Bulgurin höyryävää häränlihapataa9,70 €
Paistettua siikaa ja juustoista viherpippurikastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

keskiviikko 14.01.

Tuorejuustolla aateloitua maissikeittoa8,40 €
Paistettua lohta ja porkkana-voikastia9,70 €
Lihaisia kaalikääryleitä ja marjakastia9,70 €
Häränniskaa ja tulimaan adjikakastia18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

torstai 15.01.

Helgan hernekeittoa ja pannaria8,40 €
Kasvis-sieniratatuillea ja paistettua vuohenjuustoa9,70 €
Kokonaisena paahdettua porsaanfileetä ja tummaa pekonikastia9,70 €
Yön yli haudutettua villisian karetta18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

perjantai 16.01.

Mustajuurikeittoa8,40 €
Miinan mantelikalaa ja suppilovahverokastia9,70 €
Pariloitua broilerinrintaa ja tsatsikikastia9,70 €
Häränpihvi terva-sinappivoin kera18,20 €
Viikinkipäällikön lounas27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €

Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka