Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 30. tammikuuta 2015

Teitä tervehtii Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä.


   

Tässä tarvittavat ainekset.



n.1,5 kg
Kokonainen lohi

2 rkl
Suolaa

1 tl
Musta- tai valkopippuria rouhittuna

100g
Punasipulia

400g
Porkkanaa


 1 kpl              Sitruunaa
 500g              Valkokalia
 1 ruukku        Tilliä
 1 rkl               Vaalea balsami etikkaa
 2 rkl               Rypsiöljyä
 1 tl                 Sokeria

Valmistus ohje.
Pese ja kuori porkkanat, kuori punasipuli ja ota kaalista päällimmäiset lehdet pois.
Suikaloi kasvikset ja kuullota öljyssä pannulla. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla, etikalla ja sokerilla.
Poista lohesta pää, pyrstö ja kylki evät. Tee kalan nahkaan neljä viiltoa.
Avaa kala vatsapuolelta ja poista mahdollisimman paljon ruotoja, jos tämä tuottaa ylimäärästä vaivaa voitte fileoida kalan.

Hiero kalan pintaa pippurit ja suola. Laita kasvikset kalan sisään. Viipaloi sitruuna ja hienonna tilli.
Käännä kalan toinen puoli kasvisten ja sitruunaviipaleiden päälle.  Hiero kalan nahkapuolelle suolaa. Laita kala uunivuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista lohi 200 asteisessa uunissa n.35min. Tarkista kypsyys.
Tarjoile uunilohi keitettyjen perunoiden kera.


Nautinnollisia ruokahetkiä  toivottaa.
Egil Teräväkieli


torstai 29. tammikuuta 2015

Päällikön pidot Viikinkiravintola Haraldissa




Päällikön pidot on ohjelmallinen illanvietto viikinkiteemalla 12-50 hengen ryhmille. Kylämme ehtoisat emännät ja uljaat isännät kutsuvat teidät kestitettäviksi itse Helgan valitsemien herkkujen ja Haraldin lempihörppyjen pariin. Näyttävästi katettu herkkupöytä täyttää vatsan ja rennon railakas palvelu vapauttaa mukavasti vaikkapa palaveripäivän jälkeen.

Päällikön pitojen kohokohta on ruoka, joka valmistetaan Haraldin herkkukeittiön parhaista suunmukaisista. Herkullisen ja runsaan menun pidoissa esittelee Patavahtien päällikkö, joka johdattaa tarinoillaan osallistujat matkalle viikinkiaikaan. Ja Haraldin käskystä henkilökuntamme pitää huolta, että ruokaa riittää pöydässä koko pitojen ajan suuremmankin nälän taltuttajien ollessa paikalla.
 

Viikinkien tyyliin
Tapahtumien edetessä asiakkaat osallistuvat Pitojen ohjelmaan, sukeltavat hauskasti viikinkihistoriaan ja vahvistavat yhteishenkeään. Rohkeimpien osallistujien luonto laitetaan koetukselle viikinkikasteen muodossa. Isäntä voi helpottaa oloaan valitsemalla ryhmälle valmiin, teemaan sopivan juomapaketin. Johdata siis joukkosi Haraldin kurkihirren alle passattavaksi.
  

Isännälle Päällikön Pidot on helppo ja varma valinta, vieraat kyllä viihtyvät.

Päällikön Pidot Menu

Kylämme ehtoisat emännät ja uljaat isännät ovat laittaneet padat porisemaan ja kutsuvat sinutkin nauttimaan Haraldin herkkukeittiön parhaita suunmukaisia. Olkaa hyvä!

Alkajaiskilpi - VL

· kylmäsavuhaukea · lämminsavulohimoussea · riimiporoa · maalaissalamia ·

· pikkelöityjä siitakesieniä· kasvimaan viheriäisiä ja pariloitua vuohenjuustoa ·

· tervapuolukkaa· raparperihilloketta ·

· saaristolaisleipää ja perunarieskaa sekä yrtti-kirnuvoita·
  

Tämä runsas ja näyttävä lajitelma Pohjolan herkuista tarjoillaan viikinkikilveltä

Pääruoka valintanne mukaan

1.Grillattua broilerinrintaa ja pariloitua porsaanfileetä ja hirvimakkaraa (46,00 € / hlö)

2.Patavahtien grillaamaa härän ulkofileetä ja tervattua lohta (56,00 € / hlö)

3.Härän sisäfileetä, mureaksi haudutettua karitsanniskaa ja villisiankaretta (62,00 € / hlö)

4.Pariloitua poronfileetä, sorsankoipia ja paahdettua myskisorsanrintaa sekä paahdettua siikaa (64,00 € / hlö)

Kaikki pääruuat sisältävät mm. kermaisen pehmeää suppilovahverokastia, kuusenkerkkä-marjakastia, hunajaisia juureksia, mustikka-sipulihilloketta, kermaista juustoperunaa sekä Viikinkien kilpiperunaa.

Jälkihyvät valintanne mukaan

1.Suussa sulavaa Talon suklaakakkua, Maariantuoksuheinäjäätelöä ja kirsikkahilloa

2.Haraldin salaisella reseptillä valmistettua tervajäätelöä, omena-tyrnihilloa ja punajuurisiirappia

maanantai 26. tammikuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas


Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/

Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 26.01.

Sigridin katkarapu-kalakeittoa 8,40 €
Porsaanpihvi pekoni-juustokastikkeen kera 9,70 €
Yrttimoussella aateloitua kvinoa-porkkanakakkua 9,70 €
Grillattua häränniskaa ja hirvimakkaraa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 27.01.

Yrteillä maustettua paprikakeittoa 8,40 €
Mausteista jauheliha-papupataa ja juuresmuusia 9,70 €
Rukiisia silakkapihvejä tilli-kermaviilikastin kera 9,70 €
Härkää ja possua kahdella kastilla 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 28.01.

Kolmen sipulin keittoa 8,40 €
Metsästäjän häränlihapataa 9,70 €
Paistettua kampelaa ja salvia-voikastia 9,70 €
Grillattuja sorsankoipia ja marjakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 29.01.

Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Aurajuustokastikkeella gratinoitua broileria 9,70 €
Kasvismuhennoksella täytettyä rieskarullaa 9,70 €
Paistettua siikaa ja savulohimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 30.01.

Riista-tuorejuustokeittoa 8,40 €
Paistettua lohta sitruuna-voikastin kera 9,70 €
Punajuuriohrattoa ja kasviskaalikääryleitä 9,70 €
Yrttikastilla aateloitua häränlehtipihviä 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €


Viikinkipäällikönlounas 27,50 €

Päivän alkuruoka

Helgan Herkkulounas

Päivän jälkiruoka
 
 pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald