Tässä tarvittavat ainekset.
n.1,5 kg
Kokonainen lohi
2 rkl
Suolaa
1 tl
Musta- tai valkopippuria rouhittuna
100g
Punasipulia
400g
Porkkanaa
1 kpl Sitruunaa
500g Valkokalia
1 ruukku Tilliä
1 rkl Vaalea balsami etikkaa
2 rkl Rypsiöljyä
1 tl Sokeria
Valmistus ohje.
Pese ja kuori porkkanat, kuori punasipuli ja ota
kaalista päällimmäiset lehdet pois.
Suikaloi kasvikset ja kuullota öljyssä pannulla.
Mausta kasvikset suolalla, pippurilla, etikalla ja sokerilla.
Poista lohesta pää, pyrstö ja kylki evät. Tee
kalan nahkaan neljä viiltoa.
Avaa kala vatsapuolelta ja poista mahdollisimman
paljon ruotoja, jos tämä tuottaa ylimäärästä vaivaa voitte fileoida kalan.
Hiero kalan pintaa pippurit ja suola. Laita
kasvikset kalan sisään. Viipaloi sitruuna ja hienonna tilli.
Käännä kalan toinen puoli kasvisten ja
sitruunaviipaleiden päälle. Hiero kalan
nahkapuolelle suolaa. Laita kala uunivuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista lohi 200 asteisessa uunissa n.35min.
Tarkista kypsyys.
Tarjoile uunilohi keitettyjen perunoiden kera.
Nautinnollisia ruokahetkiä
toivottaa.
Egil Teräväkieli
Pidätämme oikeudet
muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald