Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen kylmäsavuhauki pyydetään Simojärvestä.


Olen Petri Manninen. Ranuan Simojärven viimeinen ammattikalastaja.
Simojärvi on Lapin suurin valjastamaton vesistö. Kooltaan sitä voi verrata Näsijärveen,Tampereelta Muroleen kanavalle.
  

Tämä puhdasvetinen erämaatyyppinen järvi on myös kalarikas .
Puhtaiden kalojen lisäksi se antaa kalastajalle myös janon yllättäessä raikkaan juotavan.
Vapaana virtaava Simojoki on laskujokena Pohjanlahteen. Kenties paluuvirrassa jonain
päivänä näen myös nousulohen rikastuttamassa Simojärven laajaa kalakantaa.
No,tätä odotellessa pyydän muita kaloja.
 
Kalastan kesät ja talvet. Näin ollen pystyn toimittamaan kalaa tasaisesti ympäri vuoden.
Verkot, rysät ,katiskat sekä nuottaus on kalastuksen muodot.
Tainnututus , avaus ja jääpaljuun laitto tapahtuu heti järvellä.
Näin taakaan kalojen parhaan mahdollisen säilyvyyden.
Rantaan saavuttua kalojen jatkojalostus alkaa välittömästi meidän omassa kalasatamassa
olevassa jalostamossamme.
   Vältämme näin turhan kylmiössä makailun ja kalat jalostuvat
suussa sulaviksi herkuiksi nopealla aikataululla.

Kylmäsavuhauen matka
Maximissaan hauki on ollut jäisessä paljussa korkeintaan kolme tuntia.
Ruodottomaksi fileroinnin ja suolauksen jälkeen haukifileet ”kuivataan”.
Laadukas kylmäsavustus tapahtuu erikoisuunissamme tarkan valvonnan alaisuudessa.
Niin kylmä-kuin lämminsavustuksessa käytämme ainoastaan itse kehitettyä savustuspuruja.
Emme koskaan käytä mitään kemiallisia seoksia.
Puhtaasta luonnosta,puhtaat tuotteet.

Pakkaamisen jälkeen hauet ovatkin lähtövalmiina kohtaamaan Harald ravintoloiden herkkusuut.
pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Talvinen Tervehdys Jyväskylän Haraldista!




FENKOLILLA MAUSTETTU LOHILAATIKKO

600 g Lohifileetä (voit käyttää myös muuta kalaa, mm. silakka, muikku )
6 Maustepippuria
1 tl Suolaa myllystä/ merisuolaa
2 rkl Hienonnettua tilliä
1,2 kg Perunoita
2 kpl Sipulia
1 kpl Fenkolia

KERMA-MAITO

½ tl Fenkolinsiemeniä
3 dl Kuohukermaa
3 dl Maitoa
1 rkl Suolaa
Mustapippuria myllystä


1.     Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Viipaloi filee poikittain n. ½ cm paloiksi. Asettele lohipalat leikkuulaudalle vierekkäin.
2.     Murskaa maustepippurit huhmareessa. Hiero pippuri ja suola lohen pintaan.
 Ripottele tilli päälle. Jätä lohipalat maustumaan muun valmistelun ajaksi.
3.     Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
4.     Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa ne ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Lado puolet perunaviipaleista vuokaan. Asettele lohiviipaleita , kerros fenkolia ja sipulia päälle. Lisää lopuksi loput perunaviipaleet.
5.     Murskaa fenkolin siemenet huhmareessa. Sekoita kerma, maito, suola ja mustapippuri, fenkolinsiemenet ja tilli kulhossa. Kaada seos vuokaan.
6.     Paista lohilaatikkoa uunissa  1- 1,5 tuntia.
7.     Tarjoile etikkapunajuuren ja raikkaan salaatin kera.

Terveisin Sibbe Metsänkävijä
Jyväskylän Haraldin muonituspäälikkö


pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#‎viikinkiravintolaharald

#‎viikinkiravintola_harald

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kainsainvälinen naistenpäivä


Tässäpä olisi oiva tapa muistaa kaikkia ihanaisia naisia 8.3.2015 kansainvälisenä naistenpäivänä.


Rakkauspaketista löytävät puhtaan pohjolan suosikkimaut joka lähtöön ja ilta kuluu kuin siivillä Haraldin ja Helgan kestittävinä kylän hämyisässä tunnelmassa.
Rakkauspaketit ovat myynnissä ainoastaan Haraldin verkkokaupassa. Verkkokaupastamme voit ostaa lahjakortin, joka lähetetään valintasi mukaan joko PDF-muodossa haluamaasi sähköpostiosoitteeseen tai paperilla tulostettuna normaalissa postissa. Malli lahjakortista.
Rakkauspaketti maksaa 100 €/kahdelta henkilöltä. Rakkauspaketti vaatii aina ennakkovarauksen.

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin Pirkanmaan retki Tampereen viikinkikylässä


Ahdin antimia – haukea ja särkeä rantavesistä (7,90€)
Tartar kylmäsavustetusta hauesta sekä savusärkimoussea lisukkeineen
Kyytipojaksi suosittelemme talon omaa hunajaista Voima olutta, 6,30€/0,33l
Hirvenkaatajan vorschmack (sisältää. kalaa) (21,20€)
Tykönään timjamisuolattuja perunoita, smetanaa sekä tervatiinun puolukoita
Vorschmackin viereen suosittelemme tummaa juhlasahtia, Pyynikin Käsitylöläispanimolta, 8,20€/0,33l
Einarin emännän piimävanukasta VL (7,30€)
Tarjoillaan lakkakeiton sekä makean leivän kera
Jälkihyvän kanssa suosittelemme Haraldin nokipannukahvia, 3,30€
Tarina tämän makuretken synnystä:
Lähtipä Einari aamusella kalaan Näsijärven rannalle, repussansa emäntänsä leipomaa leipää. Pontikkaa naukkasi veneessään Ahdin kunniaksi, jotta suuren saaliin saisi.
Ahti antoikin Einarille hauen ja särjen. Veneessään Einari valmisti kalat ja söi ne leivän kanssa. 
Rannalta lähti Einari metsälle ja sai jousipyssyllään hirven kaadettua. Paistoi nuotiolla vielä perunoita kyytipojaksi. Lautasen virkaa toimitti puusta veistetty päre.
Lakkasuon kautta koukkasi Einari kotiin. Emäntä jo odottelikin miestään kotiin kirnupiimäkannun äärellä. Nuukana miehenä pyöräytti Einari tähteeksi jääneestä leivästä sokerisen lisukkeen. 
Nokipannusta kaatoi vaimo miehelleen kahvit.
Illan päätteeksi Einari lämmitti saunan koivuhaloilla, ja sai vielä saunan jälkeen piparia.
Pirkanmaan Retki on Tampereen Haraldin henkilökunnan ideoima ja toteuttama menukokonaisuus, jossa herkullisesti yhdistyy Pirkanmaan luonnon herkut ja Haraldin tyyli kunnioittaa makuja.

"Musiikki: LilQuest - Viik & Jeris - Telepathine",

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin lounas vk.10



Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 02.03.
Koskenlaskijan bataattikeittoa 8,40 €
Stroganoffin ruhtinaan häränlihapataa 9,70 €
Rapeaksi pariloitua kampelaa ja keisarinkastia 9,70 €
Yön yli haudutettua häränniskaa ja olutkastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 03.03.
Yrteillä aateloitua kasvissosekeittoa 8,40 €
Paistettuja muikkuja maustekurkkukastin kera 9,70 €
Paahdettua broilerinrintaa ja adjikakastia 9,70 €
Grillattua myskisorsanrintaa ja marjakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 04.03.
Härkäpään lihakeittoa 8,40 €
Paahdettua lohta ja Emmentalkastia 9,70 €
Kasvispyöryköitä punajuurikastin kera 9,70 €
Valkosipulirelissillä aateloitua härän fileetä 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 05.03.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Kvinoa-porkkanakakkua ja sienikastia 9,70 €
Olutsipulilla aateloitu jauhelihapihvi 9,70 €
Yrttivoissa paahdettua siikaa ja tyrnikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 06.03.
Kaukomaan mausteilla aateloitua parsakeittoa 8,40 €
Porsaan fileetä ja savuolutkastia 9,70 €
Silakkapihvejä ruohosipulikastin kera 9,70 €
Haraldin lammassärä 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬