Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

maanantai 10. huhtikuuta 2017

KUNINKAAN KESTIT HARALDISSA


Haraldin hovi keräsi kesteihin parhaat herkkunsa. Pöytiin kannetaan näyttävä ateriakokonaisuus, jossa maistellaan viikinkien taistelukilville koottuja erilaisia pohjolan makuja.
Harald Harmaaturkin alkajaiskilpi
Kylmäsavustettua lohta ja mätiä, tervasilakkaa, pariloitua broilerinmaksaa, savustettua saksanhirvenpaistia ja marmoroitua wagyu-härkää, härkäsalamia, nokkos-herajuustoa, yrttiöljyssä pyöräytettyä salaattia, kirsikkatomaattia ja kurkkua, marinoituja härkäpapuja, granaattiomenaa ja paahdettuja siemeniä, riistamoussea, rapumoussea sekä saaristolaisleipää ja porkkana-perunarieskaa.

Wilhelm Valloittajan kilpi, G
Valloittajan kilvelle kerätään paahdettua merilohta, mureaksi haudutettua karitsanniskaa, viipaloitua härän pihviä, leppäsavujuustoperunaa, viikinkien kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, tatti- ja terva-pippurikastia sekä Saloniemen tilan jogurttia.

Rollo Kävelijän jälkikilpi
Rollon kilvelle kerätään suklaakaakkua, rapeita räiskäleitä, raakalakritsi- valkosuklaaterriiniä, mustikalla ja rosmariinilla makustettua soijamoussea, tervajäätelöä, mesimarjajäätelöä, ampiaisyrttisorbettia, marinoituja lakkoja, marinoituja karhunvadelmia sekä kastia vihreästä kardemummasta.

Historian kirjojen mukaan: Holmgang eli ”saaressa käynti” oli viikinkien kaksintaistelu.
Se oli yhteisön tunnustama tapa ratkaista riidat. Osapuolet löivät aseillaan toisiaan vuorotellen, usein haastettu ensin, ja sitten oli haastajan vuoro. Oli myös sellainen sääntö,
että kilpiä sai käyttöönsä ainoastaan kolme.
www.ravintolaharald.fi
#ravintolaharald
#kuninkaankestit