Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 6. syyskuuta 2012

Abi Auringonpalvojan reseptejä SawostaEuroopan aurinkorantoja uljaan miehen turjakkeen kanssa 
kolunneena. Rakastunut letkeään ja rentoon elämäntapaan palmujen katveessa. 
Kuopion viikinkikylään kuitenkin asettuneena,hoitaen kyökkiä keittiöpiällikön apurina, keittiön vuoropäälikkönä.Välillä käynyt kylän ulkopuolella pidempiäkin aikoja jälkikasvua kasvattamassa. 


Kuitenkin aina palannut patojen ja pannujen ääreen oravannahkoja tienaamaan.
Tulevaisuudessa häämöttää timanttisormus, uusi sukunimi ja lisää aurinkoisten 
kaupunkien valloistusta.
Lämpinä viikonloppuna mökillä kehittelin jotain kesäistä ja äärettömän helppoa.

Ruohosipuli-perunaröstit:
20min
16kpl


500g perunoita
4kpl munia
200g juustoraastetta
puntti ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
öljyä


Päälle:
1 purkki smetanaa
250g kylmäsavulohta
3kpl kevätsipulia


Kuori ja raasta perunat karkealla terällä. Lisää sekaan munat, juustoraaste(makusi
mukaan mietoa tai vahvemman makuista), ruohosipuli, suola ja pippuri.
Jaa massa 16 osaan, purista ylimääräinen neste pois.
Paista öljyssä tai voissa lettupannulla pinta ruskeaksi ja käytä uunissa 200/6min.


Pilko kevätsipuli ja kylmäsavulohi pieneksi. Kokoa röstit valmiiksi, sipuli, lohi
ja päälle smetana. Ripaus mustapippuria koristeeksi.


Vinlandian putous Gunhildin tapaan


Terveiset Lahden viikinkikylästä. 

Olen Gunhild Gunnarintytär ja kantelen evästä ja kurkun kostuketta kylän vieraille. Olen matkannut tänne Hämeeseen Kareliasta ja senkin vuoksi olen saanut osaksi ihmetystä "Mie ja Sie" - murteella.

Etunimeni mukaisesti olen taistelijaluonne ja karjalaiseen tyyliin periksi ei anneta koskaan. Olen myös kovin puhelias joten joskus se hämäläisiä ihmetyttää. Matka kylän ja oman tuvan välillä taittuu useimmiten kahden pyörän varassa. Tehoa välineessä on niin paljon kuin piikalikan jaloissa. Matka taittuu rattoisasti sekä kylmässä tuiskeessa että helteelläkin. Oman tuvan puolella minut tunnetaan nimellä Jaana Manninen. ''

Kotona passattavana on vain isäntä ja oma suu. Viimeaikoina oman tuvan laittaminen kuntoon on ollut meidän molempien harrastus. Kyseessä kun on isännän ja minun ensimmäinen "OMA" koti. Vuoden päästä olisi tarkoitus siirtää virallisesti sängyt yhteen ja juhlia sitä valssin tahdissa. Lämpimällä kesäilmalla voi kaataa Vinlandin putouksen kurkun kostukkeeksi. Mukiin vain kaikki ainesosat ja sitten vähän ravistellen ja hörppy on valmis. Koristeeksi voi pudottaa muutaman puolukan ja samalla siitä saa pureskeltavaksi vähän vitamiinia. 


Vinlandin putous

2 cl Shamaanin  mustikkalikööriä
2 cl Shamaanin puolukkalikööriä
sitruunamehua
soodaa Juhlavampaan hetkeen kannattaa sekoittaa Åsa Halfdanin taikajuoma.

Vinlandin putouksen tavoin kaikki ainesosat mukiin ja hieman ravistellen ja juhlavampi hörppy on valmis. Tällä hörpyllä on hyvä kilistää juhlan kunniaksi.

Åsa Halfdanin taikajuoma
2 cl Shamaanin puolukkalikööriä
2 cl Coeur du Breuil
karpalomehua
soodaa


Pidätämme oikeudet muutoksiin

Mustaparran paremman savuankkasallaatti

Tervehdys taas täältä Pohjoisen taivaan alta 

Uskokaa tai älkää, mutta niin vain lumet ja jäät sulivat täältä pohjoisestakin. On aika ottaa veneet telakalta ja purjehtia piakkoin kohti rakkauden kesää 2012. Näin kesäloman 
kynnyksellä päätin tekaista teille pienen reseptin jossa yhdistyvät kesäinen raikkaus ja savuinen barbeque. Viimeksi kun teille reseptin tarjosin, niin läträsimme leipomistuokiossa jalojuoman kanssa. Nyt on aika ottaa hienostunut askel calvadoksen maailmaan. Joku viisas kertoi joskus minulle maailman laidalla, että calvadoksella ja ankalla oli pyhä liitto. Tätä liittoa me nyt sitten tutkailemme valmistamalla calvadoksella marinoitua savustettua ankanrintaa kera salaatin, balsamico-omenakastikkeen, tuoreiden hedelmien ja aiolin.
Moni tuttava varmaankin pyörittelee taas päätään, että onko pohjoisen viikinkikylän pääkeittäjä vallan mennyt päästään sekaisin kun tarjoaa salaattia, mutta vetoan siihen, että ihminen kehittyy vain ja ainoastaan astuttuaan omien mukavuusalueidensa ulkopuolelle. Minun kohdallani se tarkoittaa siis askelta kevyempään ruokavalioon ja kyllähän se kelpaa niityillä kirmailla kun askel on kevyt kuin villihevosella.

Mustaparran paremman savuankkasallaatti
2:lle henkilölle
Savuankka
1 ankanrintafilee
merisuolaa
kokonaisia viherpippureita, mustapippureita ja rosepippureita
4 cl calvadosta
Valmistus: ripottele ankanrinnalle merisuolaa ja aseta päälle leivinpaperi ja sen päälle paino. Pistä kylmiöön kahdeksi tunniksi. Pintasuolauksen jälkeen poista ylimääräinen suola ja laita ankanrinta, pippurit ja calvados minigrippussiin yön yli marinoitumaan ja seuraavana aamuna savustumaan savustuspönttöön. Savustuspönttöön kannattaa laittaa 2 dl leppäpuruja ja 2 sokeripalaa. Esilämmitä pönttö ja laita tämän jälkeen rintafilee savustumaan 8 minuutiksi. Tarvittaessa loppukypsennä uunissa 160 astetta kunnes sisälämpötila ankassa 54 astetta. Tässä vaiheessa olisi hyvä käyttää paistimittaria. Sisälämpötilan ollessa 54 astetta annetaan ankan vetäytyä muutama minuutti folioon käärittynä.Salaatti 2:lle
Jääsalaattia 60 g revittynä
Punasalaattia 60 g leikattuna
Rucolaa 40 g
Tuorekurkkua 40 g leikattuna
Luumutomaattia 40 g leikattuna
Keltaista paprikaa 40 g paloina
Tuore ananas 200 g leikattuna viipaleiksi
Cantaloupe melooni 100g leikattuna viipaleiksi
Balsamico-omenakastiketta:
2rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl omenatäysmehua
1 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
Sekoita ainekset keskenään.Aioli:
60g majoneesia
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl sweet chiliä
1 tl limemehua
1 tl tuoretta korianteria hakattuna
Sekoita ainekset keskenään

Salaatin kokoaminen: Sekoita salaatti, vihannekset ja balsamico keskenään poislukien melooni ja ananas. Aseta salaatti lautaselle ja koristele ananas ja melooniviipaleilla. Leikkaa ankanrinta ohkaisiksi viipaleiksi salaatin päälle. Laita aioli savuankan päälle ja koristele annos vielä tuoreella korianterinoksalla.
Oulun pääkeittäjä kiittää.


Sigrid Sopankeittäjä Sawosta


Hyvää kevättä suoraan Sawon sydämmestä, Kuopion Viikinkikylästä! 

Viikinkit valloittivat Kuopion kylän viisi vuotta sitten, jolloin minäkin tähän kylään astelin. Tuolloin nimeni oli Hanna Kyrölä, mutta Viikinkikasteessa sain nimekseni Sig
rid Sopankeittäjä. 
Sigrid tarkoittaa voittoa sekä kauneutta, molempiahan viikingit tarvitsevat pärjätäkseen taisteluissa. Sopankeittäjä nimeni kertoo kuinka olen pienestä tytöstä saakka saanut soppaa hämmentää. Olen oikeastaa kasvanut patojen ääressä. Jo nuorena tyttönä pääsin keittiöön töihin kesärahoja tienaamaan ja sille tielleni jäin. Keittopatojen lämpö houkutti minut kokkikoulujen kautta Viikinkikyläämme keittiöpäälliköksi. Monessa sopassahan sitä on tullu oltua ennen kuin sain koko Viikinkikylän Kyläpäällikön mekon ylleni. Nyt johdan koko uljasta viikinkiporukkaani suurempii voittoihin. Meille jokainen kylässämme vieraileva kulkia, nautiskelija ja ruokailija on kullan arvoinen vieras, jota haluamme kestiä parhaamme mukaan. Me tarjoamme reilua viikinkiruokaa sawolaiseen tyyliin talon omien pitojuomien kera. 

Haluankin toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi kyläämme!