Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Oekeen mukavata ja lupsakkoo loppusyksyvä Kuopijosta

https://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
 
Piätin tällä kertoo julukasta riista-aiheisen annoksen, kerran tuolta metästysreissuilta jäi muutakin reppuun kottiin tuomisiks kun vuan tyhjät termarit ja eväslaatikot. O
nneks itellä sattu olemaan lomia vähän jemmassa, nii piäsin oekeen kunnolla tänä syksynä lempiharrastuksen eli mehtuuhommien pariin. Nyt jaksaa kattiloeta hämmennellä loppuvuuven ja kestitä pikkujoolukansoo, kun akut on lattailtu tääteen.
Mut mitteepä mie tässä sen kummempia höpöttämmään, ohjeet tulloo tässä:
Paistettua hirven vasan maksoo, kaveriks pyöräytettään pottumuusia, hauvutettua sipulia ja konjamiini-kermakastia. Passoo kait tuohon lautasen reunalle ropsauttoo puolukoista tehtyä hilloo ja käristellään sian kylykeekin…kylläpä jo vesi herahti kielelle! 
 
 
http://www.ravintolaharald.fi/
 

Jos jostakii satut suamaan hirven maksoo, niin aina parempi, mutta hätätappauksessa muukin maksa käyp, esimerkiks naudan maksa. Poistele maksasta kalavot ja isommat versuonet, leikkoo siivuiks, valuta kylmän veen alla hetkinen ja kuivoo paperilla maksanpalaset.

Mie oletan, että suurimmalla osalla lukijoista on ainakin vahva käsitys tahi arvaus mitenkä pottumuusi oekein tehhään, niin jätän sen tällä kertoo kirjottamatta. Jokkainen voip halutessaan myös maustoo muussin mieluisallaan tavalla, sinappi, yrtit, valkosipuli, juurekset ja nii etelleen, tuovat mukavasti lisämakua perinteiseen pottumuussiin. 
 

http://www.ravintolaharald.fi/


Tässä välissä voip ottoo pari sipulia, kuoria ne ja pilikkoo joko kokonaisiks ohuiks renkaiks tahi puolikuun malliseks. Kuumenna öljyä pannulla ja laeta sipulit joukkoon ja paestele niitä hetkinen. Lissee siirappia par ruokalusikallista ja tilikka vettä, mausta suolalla ja pippurilla. Anna sipulin muhia pehmeeks lempeellä lämmöllä. 
Jos et oo jo aiemmin syksyllä tehny puolukkahilloo varastoon talavee varten, niin tässäpä simppeli ohje, josta riittää muutamaks ruokailukerraks:
Puolukkahillo:
2 kg puolukoita
1 kg hillosokeria
Laeta puhistetut puolukat kattilaan ja lissee tilikka vettä jookkoon. Laeta kattila liedelle ja kun vesihöyryä alakaa muodostummaan ala kuatoo sokeria jookkoon vähitellen ja sekottele varovasti. Lissee kaekki soker ja vähennä lämpöö kun hillo alakaa kiehummaan. Keittele noin vartin verran ja jiähytä.
 
Kokkeilemisen arvosena vinkkinä, myös kurpitsa toemii puolukan kanssa hillossa erittäin hyvin! 
Sitten maksan paestaminen. Ite tykkeen, jotta maksa suap olla punertavvoo, kun se on paestettu. Varotuksena voen sannoo, että liian kypsästä maksasta suattaa vuan tulla aika kuivoo ja sitkistä syötävee, mutta jokkainen voepi paestella mielesä mukkaan. Ota kuitennii pannu ja nakkoo kunnolla voeta, kun rasva on kuumentunu, niin maksa palat pannulle, mausta suolalla ja pippurilla. Paesta muutama minuutti ja kiännä maksapalat, mausta toinenkin puoli suolalla ja pippurilla. Anna voen vuahota kunnolla, se antaapi vuan hyvvee makua, kannattaa myös lusikoida kuumaa voeta palojen päälle. Nosta sitten maksapalat folion sissään vettäytymmään. . Kastike tehhään suoraan pannulle, eli mittoo suoraan maksan paistossa käytetylle pannulle kahvikupillisen verran ruokakermoo, ruokalusikallisen verran ryytisinappia ja kolome ruokalusikallista konjamiinia, laatuluokituksella ei ole väliä, käytetään mitä sattuu kuapista löytymmään. Keitä muutama minuutti, maistele tarviiko lisätä jookkoon vielä suoloo ja pippuria.Paesta sammaan aikaan pekonisiivut joko pannulla tahi uunissa rappeiks. Kaekki tykötarpeet onnii sitten valamiina, et eikun vuan herkuttelemaan! Muistakeehan olla kilttinä, kun tontut kurkkii jo ikkunoitten takana!
 
 

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hedebyn makuretki Viikinkiravintola Haraldissa


http://www.ravintolaharald.fi/
 
Hedeby tai Haithabu oli viikinkiaikainen tanskalainen kaupunki. Se sijaitsi Itämeren lahden pohjukassa Jyllannin niemimaan juuressa. Se lienee perustettu vuoden 780 tienoilla. Kukoistusaikanaan se oli merkittävä kauppapaikka ja Pohjoismaiden suurin kaupunki. Alueelta on löytynyt runsaasti viikinkiaikaista esineistöä, koruja ja rahoja. Hedeby 
hylättiin vuoden 1066 tienoilla mahdollisesti vendien hyökkäyksien jälkeen.

HEDEBYN RETKI 51,60 € 

Nornien porokeitto
Mustaherukkasiirapilla aateloitu, suussa sulava savuporokeitto Nornien padasta vierellään saaristolaisleipää ja yrtti-kirnuvoita.
Heklan savustamaa härän sisäfileetä - VL, G

Suloiseksi savustettua härän sisäfileetä ja poro-tattimakkaraa, kermaisen pehmeää suppilovahverokastia, valkosipulirelissillä kuorrutettua perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja tervatiinun puolukoita.

Sigrun Suloisen suklaakakku - G
Suussa sulavaa kahden suklaan kaakkua, maitosuklaamoussea, 
mustikkaista jäätelöä ja ruusunmarja-vadelmahilloa.
        
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald 
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/ 
http://www.ravintolaharald.fi/http://www.ravintolaharald.fi/

maanantai 11. marraskuuta 2013

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00

https://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539?ref=hl


Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00
Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/

maanantai 11.11. 

Yrteillä maustettu lohikeittoa 8,00 € 
Korvenkiertäjän riistakäristystä 9,50 € 
Täytettyä kasvisrieskaa Borghildin tapaan 9,50 € 
Sinihomejuustolla kuorrutettua porsaanfileetä 17,50 € 
Viikinkipäällikön lounas 25,50 € 

tiistai 12.11. 

Nanna Nauravaisen kesäkurpitsakeittoa 8,00 € 
Lihaisia kaalikääryleitä ja puolukkakastia 9,50 € 
Kasvistäytteistä kalarullaa ja tillivuolukermaa 9,50 € 
Pariloitua härkää sekä haudutettua kaalia ja sipulia 17,50 € 
Viikinkipäällikön lounas 25,50 € 

keskiviikko 13.11. 

Dagmarin kermaista kanakeittoa 8,00 € 
Loisteella kypsennettyä lohta ja pinaattikastia 9,50 € 
Pariloitua vuohenjuustoa ja kasvisohrattoa 9,50 € 
Porsaanniskaa ja tulimaan härkämakkaraa 17,50 € 
Viikinkipäällikön lounas 25,50 € 

torstai 14.11. 

Helgan hernerokkaa ja pannaria 8,00 € 
Jauhelihapihvejä ja basilika-tomaattikastia 9,50 € 
Sienipaistoksella täytettyä kesäkurpitsaa 9,50 € 
Paahdettua siikaa ja Peltolan yrttikirnuvoita 17,50 € 
Viikinkipäällikön lounas 25,50 € 

perjantai 15.11. 

Russinmaan kasvisborskeittoa 8,00 € 
Pariloitua broilerinrintaa ja kurkkutartaria 9,50 € 
Kuorrutettua kummeliturskaa ja savujuustokastia 9,50 € 
Härän lehtipihviä ja vadelmakastia 17,50 € 
Viikinkipäällikön lounas 25,50 € 


Viikinkipäällikönlounas 25,50 €

Päivän alkuruoka

Helgan Herkkulounas

Päivän jälkiruoka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald 
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/ 
http://www.ravintolaharald.fi/