Laidun Hereford on kahden karjankasvattajan yritys omien Herefordlihatuotteiden markkinointiin. Raakaaineena käytetään tiloilla kasvanutta herefordin naudanlihaa, josta
valmistuu lopputuotteena kotimaista ja lisäaineetonta lihaa eri muodoissa. Murean ja maukkaan lihan perusta on herefordien hyvä nurmirehun käyttökyky. Herefordit elävät lajinmukaisesti laitumella keväästä syksyyn. Keväällä syntyvät vasikat ovat emon hellässä huomassa koko laidunkauden. Talvella herefordit asustavat pihatoissa tai navetassa, sekä mahdollisuuksien mukaan pääsevät ulos jaloittelutarhaan. Herefordeilla on ympäri vuoden mahdollisuus luonnonmukaiseen lauma käyttäytymiseen.
Herefordit ovat rauhallisia lauma eläimiä ja niitä on helppo käsitellä. Herefordit eivät
hätkähdä helteistä eivätkä kovista pakkasista. Tannerin tilalle ensimmäiset herefordit saapuivat 1990luvun

alussa ja ne käyskentelevät Teuvan Perälän kylän lakeilla laitumilla.
Harjun tila sijaitsee myös Teuvalla Äystö:n kylässä ja heille ensimmäiset herefordit saapuivat
vuonna 2008. Harjun tilan herefordeja saattaa kesäisin nähdä kantatie 67:n varrella sijaitsevilla luonnonlaitumilla.

PIPPURIPIHVIÄ KARHUNKAATAJAN HOVISTA, G
Karhuvoilla ja Herefordin tilan härkämakkaralla kruunattua härän sisäfileetä vierellään terva-pippurikastia, rosmariini-majoneesilla kuorrutettua Västerbottenin perunakakkua ja paahdettuja juureksia.
www.ravintolaharald.fi
#herefordmakkara
#ravintolaharald