Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Viikinkien Voimaolut Harald

Matkatessaan Idän suuria jokia pitkin kohti Välimerta ja Bysantti, Viikingit joutuivat ylittämään laivoineen vaarallisia koskia ja maakannaksia. Raskaat veneet siirrettiin näiden esteiden ohitse, vetämällä tai kantamalla hankainreikiin työnnettyjen airojen avulla. Raskaan urakan päätteeksi oli Viikinkipäälliköillä tapana palkita soturinsa mallasoluista parhaimmalla, virkistävällä Voimaoluella.

Aidosta hunajasta tehty Viikinkien Voimaolut Harald on väriltään kultainen, kuohu on runsas ja kiinteä. Maku on tasapainoinen ja Müncher mallas tuo oluelle mukavan suutuntuman sekä maltaisuuden.

Jälkimaussa Chinook humala antaa oluelle aavistuksen raikasta sitruksisuutta ja varovaisella kädellä annosteltu katkero humala takaa hunajaisen jälkimaun.
Saksilaisen munkin Adam Bremeniläisen oli tapana kutsua tällaisia täysmaltaisia oluita "lager-tyyppiseksi". 

http://www.ravintolaharald.fi/

http://www.ravintolaharald.fi/
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald

Päällikön pidot

Päällikön pidot on ohjelmallinen illanvietto viikinkiteemalla 10-50 hengen ryhmille. Kylämme ehtoisat emännät ja uljaat isännät kutsuvat teidät kestitettäviksi itse Helgan valitsemien herkkujen ja Haraldin lempihörppyjen pariin. Näyttävästi katettu herkkupöytä täyttää vatsan ja rennon railakas palvelu vapauttaa mukavasti vaikkapa palaveripäivän jälkeen.
 
Päällikön pitojen kohokohta on ruoka, joka valmistetaan Haraldin herkkukeittiön parhaista suunmukaisista. Herkullisen ja runsaan menun pidoissa esittelee Patavahtien päällikkö, joka johdattaa tarinoillaan osallistujat matkalle viikinkiaikaan. Ja Haraldin käskystä henkilökuntamme pitää huolta, että ruokaa riittää pöydässä koko pitojen ajan suuremmankin nälän taltuttajien ollessa paikalla.
 

Viikinkien tyyliin

Tapahtumien edetessä asiakkaat osallistuvat Pitojen ohjelmaan, sukeltavat hauskasti viikinkihistoriaan ja vahvistavat yhteishenkeään. Rohkeimpien osallistujien luonto laitetaan koetukselle viikinkikasteen muodossa. Riimukivistä kurkistetaan tulevaisuuteen ja mukaansa vieraat saavat elämyksen lisäksi muiston kotiin vietäväksi. Isäntä voi helpottaa oloaan valitsemalla ryhmälle valmiin, teemaan sopivan juomapaketin. Johdata siis joukkosi Haraldin kurkihirren alle passattavaksi.
 
Isännälle Päällikön Pidot on helppo ja varma valinta, vieraat kyllä viihtyvät.
 

Päällikön Pidot Menu

Kylämme ehtoisat emännät ja uljaat isännät ovat laittaneet padat porisemaan ja kutsuvat sinutkin nauttimaan Haraldin herkkukeittiön parhaita suunmukaisia. Olkaa hyvä!
 
(hinta pääruoan mukaan, sisältäen alv 13 %)
 

Alkajaiskilpi

(tarjoillaan viikinkikilveltä)
 
· viskillä savustettua lohta · jäämeren katkaraputartaria · tervasilakka · karhumakkara · poromousse · hirvenpaistia · riistasalami · sipulihillo · tervaisa puolukoita · ryytimaan viheriäisiä · talon riihileipää sekä saaristolaisleipää
 

Pääruoka valintanne mukaan


  1. Muhevaa broilerinrintaa, talon makkaraa sekä saviruukussa haudutettua häränlihapataa (49 € / hlö)
  2. Patavahtien grillaamaa häränfileetä kera tervakaukalossa 
    loimutetun lohen (55 € / hlö)
  3. Grillattua saksanhirvenkaretta, mureaksi haudutettua karitsaa kerallaan yön yli hautunutta porsaankylkeä (66 € / hlö)
 
Kaikki pääruuat sisältävät mm. mustatorvisienikastia, Viisauden viinistä valmistettua kastia, karviaishilloketta, hunajajuureksia, kermaisia juustoperunoita sekä hiillosperunoita.
 

Jälkihyvä valintanne mukaan

  1. Tuomipihlajan marjoista valmistettua jäätelöä, vadelma-omenahillokkeen 
    kera
2.
Talon suussa sulavaa suklaakakkua kera vadelma-omenahillokkeen
 

Viikinkiravintola Harald

Viikinkiteemastaan tunnettu Harald toimii tällä hetkellä Kuudella paikakunnalla Suomessa. Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa.

Hyväntahtoisella huumorilla maustettu palvelu, runsas ja herkullinen ruoka sekä huolella suunniteltu viikinkiteeman mukainen miljöö ovat Haraldin tavaramerkkejä, jotka yhdessä muodostavat ravintolakäynnistä elämyksellisen kokemuksen. 
Raskaan - ja usein sotaisankin - arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!

Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille.

http://www.ravintolaharald.fi