Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 1. tammikuuta 2016

Viikinkiravintola Haraldit palvelee Uudenvuodenpäivänä seuraavasti


Viikinkiravintola Harald Turku 
1.1 klo 15-22
Viikinkiravintola Harald Jyväskylä
 1.1 klo 14-23
Viikinkiravintola Harald Helsinki 
 1.1 klo 13-21
Viikinkiravintola Harald Oulu 
 1.1 klo 13-22
Viikinkiravintola Harald Tampere 
 1.1 klo 15-22
Viikinkiravintola Harald Kuopio 
 1.1 klo 14-20
Viikinkiravintola Harald Lahti 
 1.1 klo 13-21

Tervetuloa



torstai 31. joulukuuta 2015

Thor Tuulitukan reseptivinkit Uuden Vuoden juhlintaan



Joulunpyhien jälkeen tuli mieleen, että possun takajalkaa on jo naposteltu yllinkyllin ja vaihtelun vuoksi pittää saada jotain muuta evästä pöytään..
Uudenvuodenjuhlan kunniaksi aattelin laittaa juhlaan sopivan menun.
Kävin torilla hakemassa Viskaalinlihan paikallismyyjältä, hevosen sisäpaistin.
Myyjä kehua retosteli kuin hyvvää se on ja ite oli kuulemma jalostanut lihan.
No kaupat tehtiin, ja ei muuta kuin uuni tulille.
Ootelessa tekasin pekaanipähkinäpiirakan ja alkuruuaksi jääkellarin lohta.

Jääkellarin Lohta
2 l Vettä
260 g Merisuolaa
150 g Sokeria
1,5 kg Merilohta
Sulata suola ja sokeri kiehuvassa vedessä, jäähdytä liemi jääkaappikylmäksi.
Nypi lohifileestä selkäruodot ja ylimääräiset rasvat pois.
Laita lohi syvään astiaan ja kaada kylmä liemi kalan päälle.
Kala saa tekeytyä 6-8 vuorokautta kylmässä. Tärkeää on, että kala on kokonaan veden alla.


Kastike lohelle:
1 dl Dijon sinappia
1 dl Maustamatonta majoneesia
Tuoretta tilliä ja ruohosipulia


Hevosen sisäpaistia
Resepti on hyvin helppo. Huoneenlämpöinen paisti suolataan ja pintaan hierotaan rouhittua mustapippuria.
Paisti laitetaan 150 asteiseen uuniin keskitasolle ja paistolämpömittari pistetään paistin paksuimpaan kohtaan.
Paistin sisälämpötilan ollessa +54 otetaan paisti uunista ja pyöräytetään folion sisään vetäytymään. Paistia on hyvä leputtaa vähintään 20min ennenkuin aloittaa leikkuuhommat.
Paistin kaveriksi passaa hyvin rosmariiniperunat, bataattilaatikko ja punaviinikastike.


Pekaanipähkinäpiirakka
pohja
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
sokeria
1 kpl kananmunan keltuaista

Täyte
250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1d l vaahterasiirappia
suolaa
3 kananmunaa


Nypi pohjan raaka-aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Rouhi 200 g pekaanipähkinöitä karkeaksi rouheeksi. Jätä 50 g kokonaisiksi koristelua varten.
Sulata voi täytettä varten kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi ja lisää pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Asettele kokonaiset pähkinät pinnalle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin ruskea.
Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä paistamisen jälkeen kunnolla mielellään yön yli.
Kylkeen kelpaa laittaa kardemummalla maustettua kermavaahtoa.

Ei muutako herkullista ja oikeen hyvvää Uutta Vuotta kaikille toivotteleepi
Thor Tuulitukka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬
‪#‎lounas‬

tiistai 29. joulukuuta 2015

Lindisfarnen retki Viikinkiravintola Haraldissa


Kangasmetsien tatti-kanttarellikeittoa
Kermaista tatti-kanttarellikeittoa sekä saaristolaisleipää ja yrtti-kirnuvoita.

Kaskenpolttajan broileria, G
Meheväksi pariloitua broileria ja tuhkattua vuohenjuustoa kerallaan Viisauden Viini
-kastia, viikinkien kilpiperunaa sekä paahdettuja juureksia ja karviaishilloketta.

Lumimaan skyr-valkosuklaaterriiniä, G
Skyr-valkosuklaaterriiniä, toffeekastiketta, hunajapaahdettuja auringonkukan- siemeniä ja kuivattua omenaa sekä vadelma-balsamicosiirappia.

Historian kirjojen mukaan: Vuonna 793 tanskalaiset viikingit ryöstävät vauraan ja mahtavan Lindisfarnen luostarin Britanniassa Northumbriassa. Kun munkit astuivat aamurukouksen jälkeen ulos luostarin kapitulista, he näkivät kaksi lohikäärmeen päällä koristettua laivaa. Laivojen päästyä matalikolle, 100 aseistettua ja julman näköistä miestä ryntäsi karjuen kohti pelästyneitä munkkeja. Viikingit saivat saaliikseen luostarin pyhiä kulta- ja hopeaesineitä. Seuraavien 200 vuoden aikana luostari loppujenlopuksi raunioitui viikinkien hyökätessä sinne yhä uudelleen. Luostari hylättiin lopullisesti 900-luvun lopulla.

maanantai 28. joulukuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 vko. 53.


http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
Oulun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 28.12.
Helgan paprika-tuorejuustokeittoa 8,40 €
Paistettuja muikkuja sekä sinapinsiemenrelissiä 9,70 €
Mustasavupekonilla höystetty jauhelihapihvi 9,70 €
Paahdettua hanhenkoipea ja omenakastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 29.12.
Korianterilla höystettyä lohikeittoa 8,40 €
Kasviskaalikääryleitä ja tervapuolukkaa 9,70 €
Pitkään haudutettua porsaankasleria 9,70 €
Härkäpään lehtipihvi kanttarellikastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 30.12.
Skyyrillä suloistettua tomaatti-basilikakeittoa 8,40 €
Pariloitua broilerinrintaa punajuuribalsamicon kera 9,70 €
Paneroitua kampelaa ja kurkku-jugurttikastia 9,70 €
Grillattua myskisorsanrintaa ja tuhkajuustoa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 31.12.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Tervasiirapilla siveltyä lohta ja punajuuriketsuppia 9,70 €
Grillattua isoäidin juustoa ja lehtikaalipaistosta 9,70 €
Viinikastissa haudutettua vasikan osso buccoa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 01.01.
Uuden vuoden päivä.
www.ravintolaharald.fi



Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
https://www.facebook.com/Viikinkiravintola-Harald-15510…/…/…
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
https://instagram.com/viikinkiravintola_harald
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬
‪#‎lounas‬