Herkkuja pohjolan parhaimmista
antimista isälle ja koko venekunnalle. Isät ovat tunnetusti herkkusuita ja
siksi onkin Helga ja muonituslaivaston päälliköt, palvelusväkineen
parahultaiset pidot isänpäivän juhlintaan järjestäneet.
Alkuun on kylänväki tehnyt noutopöydän viikinkilaivansa kannelle, erilaisista
kylmistä herkuista. Kalaa,
lihaa, salaatteja, juustoja ja muita talvikauden pitoherkkuja. Pääruuat
palvelusväki passaa ilolla, pöytään asti kantaen. Aterian makeaksi päätteeksi ovat kylän jauhopeukalot loihtineet isänpäiväkaakkua kahdesta suklaasta,
kera kirsikkahillokkeen ja kahvin. Eikä
Helga perheen pikkuviikareitakaan unohtanut, vaan varasi myös heille ruuat omat
maistuvaiset.
Kylän korkearvoinen
juomakaapin vartija suosittelee pitojen kurkunkostukkeeksi talon omia juomia,
Viisauden viiniä tahi Voimaolutta, jotka on valmistettu kursailematta Haraldin
hovin herkkuihin sopiviksi.
T:Helga
Alkuherkut viikinkilaivasta:
Ruispontikalla ryyditettyä kylmäsavulohta,
puolukkasilliä, tervatiinun silakoita, karhusalamia, omenasavustettua
porsaanfileetä, savustettua poronmaksaa, tilajuustolla höystettyä
keisarinsalaattia, Waldorffin Ruhtinaan punajuurisalaattia, tervattuja
puolukoita, mustikka-sipulihilloketta, jyväsinapilla marinoitua kurkkua,
Sibbe Metsänkävijän sienisalaattia, piparjuurella ja yrteillä marinoituja
ryytimaan herkkuja, savustettuja valkosipulinkynsiä, Salaattimaan antimia,
Tulikouran pippurimanteleita, Saaristolaisleipää, kuivaleipää, riihileipää ja
voita Helgan kirnusta
Pääruokavaihtoehdot:
Broileria Viktor
Villisiankaatajan tapaan
Kuttucheddarilla ja ilmakuivatulla
villisianpaistilla kuorrutettua broilerinrintaa, Viisaudenviinikastia ja
viikinkien kilpiperunaa sekä hunajaisia juureksia ja
raparperihilloketta
Menu tällä
pääruualla 35,40 €
Koskimaan jalosukuista
lohta
Jokirapumoussella aateloitua merilohta kera
kermaisen pehmeän suppilovahverokastin, tomaattista perunakakkua sekä aniksella
ryyditettyä naurismuhennosta
Menu tällä pääruualla
36,90 €
Savustettua
häränfileetä Tulimaan reseptillä
Katajanmarjoilla savustettua härän sisäfileetä
ja lämmintä Tulimaan tomaattihilloketta, Voimaolutkastia ja tomaattista
perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja väinönputkella maustettua vuolukermaa
Menu tällä pääruualla
46,90 €
Porsasta ja härkää kuninkaan pidoista
Pariloitua porsaan ulkofileetä ja pitkään
haudutettua häränniskaa kera tervakastin, leppäsavulla lepytettyä kermaperunaa
ja hunajaisia juureksia sekä timjamisiirapissa haudutettua omenahilloketta
Menu tällä pääruualla 35,60 €
Naurismaan varkaan
viettelys
Naurismuhennoksella kuorrutettua tofujuustoa,
porkkanamaan kastia sekä tomaattista perunakakkua ja lämmintä
punajuurihilloketta
Menu tällä pääruualla
34,90 €
Jälkihyvää:
Kirsikkahillolla
aateloitua kahden suklaan kakkua
Pikkuviikingeille (alle 12 v.)
Lohta Viikinkilaivan kapteenin nuotiolta,
juustokastia ja perunavoita
tai
Kilvenkantajan lehtipihvi kera marjakastin ja
fransmannien perunoiden
tai
Jousimiehen broileria, juustokastia ja
viikinkien kilpiperunaa
Hinta 10
€/pikkuviikinki sisältäen jälkiruuan