Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Parahultaiset Isänpäiväpidot




                        


Herkkuja pohjolan parhaimmista antimista isälle ja koko venekunnalle. Isät ovat tunnetusti herkkusuita ja siksi onkin Helga ja muonituslaivaston päälliköt, palvelusväkineen parahultaiset pidot isänpäivän juhlintaan järjestäneet.

Alkuun on kylänväki tehnyt noutopöydän viikinkilaivansa kannelle, erilaisista kylmistä herkuista. Kalaa, lihaa, salaatteja, juustoja ja muita talvikauden pitoherkkuja. Pääruuat palvelusväki passaa ilolla, pöytään asti kantaen. Aterian makeaksi päätteeksi ovat kylän jauhopeukalot loihtineet isänpäiväkaakkua kahdesta suklaasta, kera kirsikkahillokkeen ja kahvin. Eikä Helga perheen pikkuviikareitakaan unohtanut, vaan varasi myös heille ruuat omat maistuvaiset.


Kylän korkearvoinen juomakaapin vartija suosittelee pitojen kurkunkostukkeeksi talon omia juomia, Viisauden viiniä tahi Voimaolutta, jotka on valmistettu kursailematta Haraldin hovin herkkuihin sopiviksi.
T:Helga

                                 http://www.ravintolaharald.fi/Ruoka--ja-juomalistat/isanpaiva-menu


Alkuherkut viikinkilaivasta:
Ruispontikalla ryyditettyä kylmäsavulohta, puolukkasilliä, tervatiinun silakoita, karhusalamia, omenasavustettua porsaanfileetä, savustettua poronmaksaa, tilajuustolla höystettyä keisarinsalaattia, Waldorffin Ruhtinaan punajuurisalaattia, tervattuja puolukoita, mustikka-sipulihilloketta, jyväsinapilla marinoitua kurkkua, Sibbe Metsänkävijän sienisalaattia, piparjuurella ja yrteillä marinoituja ryytimaan herkkuja, savustettuja valkosipulinkynsiä, Salaattimaan antimia, Tulikouran pippurimanteleita, Saaristolaisleipää, kuivaleipää, riihileipää ja voita Helgan kirnusta

Pääruokavaihtoehdot:
Broileria Viktor Villisiankaatajan tapaan
Kuttucheddarilla ja ilmakuivatulla villisianpaistilla kuorrutettua broilerinrintaa, Viisaudenviinikastia ja viikinkien kilpiperunaa sekä hunajaisia juureksia ja raparperihilloketta 
Menu tällä pääruualla 35,40 €

Koskimaan jalosukuista lohta
Jokirapumoussella aateloitua merilohta kera kermaisen pehmeän suppilovahverokastin, tomaattista perunakakkua sekä aniksella ryyditettyä naurismuhennosta
Menu tällä pääruualla 36,90 €

Savustettua häränfileetä Tulimaan reseptillä
Katajanmarjoilla savustettua härän sisäfileetä ja lämmintä Tulimaan tomaattihilloketta, Voimaolutkastia ja tomaattista perunakakkua sekä hunajaisia juureksia ja väinönputkella maustettua vuolukermaa
Menu tällä pääruualla 46,90 €

Porsasta ja härkää kuninkaan pidoista
Pariloitua porsaan ulkofileetä ja pitkään haudutettua häränniskaa kera tervakastin, leppäsavulla lepytettyä kermaperunaa ja hunajaisia juureksia sekä timjamisiirapissa haudutettua omenahilloketta
Menu tällä pääruualla 35,60 €

Naurismaan varkaan viettelys
Naurismuhennoksella kuorrutettua tofujuustoa, porkkanamaan kastia sekä tomaattista perunakakkua ja lämmintä punajuurihilloketta
Menu tällä pääruualla 34,90 €

Jälkihyvää:
Kirsikkahillolla aateloitua kahden suklaan kakkua 

Pikkuviikingeille (alle 12 v.)
Lohta Viikinkilaivan kapteenin nuotiolta, juustokastia ja perunavoita
tai
Kilvenkantajan lehtipihvi kera marjakastin ja fransmannien perunoiden
tai
Jousimiehen broileria, juustokastia ja viikinkien kilpiperunaa

Hinta 10 €/pikkuviikinki sisältäen jälkiruuan