Minä olen "uusvanha" patavahti Sigrid Raahanvualija, aiemmin toimin piikana Jyväskylän hovissa, mutta kierreltyäni aikani maailman toreilla, päätin palata takasin tuttuun ja turvalliseen kylään. Paluun kunniaksi, minut ylennettiin piiasta patavahtien korkeaan kiltaan.
Koska joulu tulla jolkottaa pikkuhiljaa, päätin antaa patavahtien reseptivinkiksi Kristine Huurrehiuksen valkosuklaatilla ja karpaloilla makustellun juustokaakun. Joulupipareista tehty pohja vie aatokset jo jouluun, mikäs sen sopivampaan, kun ensilumi satoi jo tänne Jyväskylään.
Pohja:
170 g pipareita
25 g voita
1 tl vaniljasokeria
Murustele keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
Täyte:
200 g karpaloita (tuore)
7 liivatelehteä
400 g (2 prk) kevyt tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 ½ tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
½ dl vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa kermatilkassa ja vaahdota loppu vispikerma isossa kulhossa. Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, sokerit, valkosuklaa ja karpalot.
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen kuivaksi puserretut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona taikinaan.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle karpalot. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli, mikäli vaan maltat!
Koska joulu tulla jolkottaa pikkuhiljaa, päätin antaa patavahtien reseptivinkiksi Kristine Huurrehiuksen valkosuklaatilla ja karpaloilla makustellun juustokaakun. Joulupipareista tehty pohja vie aatokset jo jouluun, mikäs sen sopivampaan, kun ensilumi satoi jo tänne Jyväskylään.
Pohja:
170 g pipareita
25 g voita
1 tl vaniljasokeria
Murustele keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
Täyte:
200 g karpaloita (tuore)
7 liivatelehteä
400 g (2 prk) kevyt tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 ½ tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
½ dl vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa kermatilkassa ja vaahdota loppu vispikerma isossa kulhossa. Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, sokerit, valkosuklaa ja karpalot.
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen kuivaksi puserretut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona taikinaan.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle karpalot. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli, mikäli vaan maltat!
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
Jaa linkki seinälläsi ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa unohtumattomat pikkujoulujuhlat itsellesi ja yhdeksälle ystävällesi Viikinkiravintola Haraldissa.
https://docs.google.com/forms/d/13lw-b_jocIqtTxJ4jaVFj8KtuiTPpJjPtHN7zTXfbxc/viewform
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
Jaa linkki seinälläsi ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa unohtumattomat pikkujoulujuhlat itsellesi ja yhdeksälle ystävällesi Viikinkiravintola Haraldissa.
https://docs.google.com/forms/d/13lw-b_jocIqtTxJ4jaVFj8KtuiTPpJjPtHN7zTXfbxc/viewform
— paikassaViikinkiravintola Harald.