Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

lauantai 28. maaliskuuta 2015

VALTAISA POSSUANNOS, JÄTTINÄLKÄÄN 50€
Haasteen suuren suorittaja saa viikinkien keskuudessa suurta arvostusta ja nimensä haasteseinään sekä mahtavan makuelämyksen jota riittää kunnes kylläisenä myhäilee.
Nälkäisen viikingin haasteen voit ostaa myös verkkokaupasta itsellesi tai lahjaksi. http://shop.ravintolaharald.fi
Annos valmistetaan ennakkotilauksesta, joten mainitsethan tuotteen pöytävarauksen yhteydessä.
Lisää tietoa Nälkäisen viikingin haasteesta.http://www.ravintolaharald.fi/Ru…/Nalkaisen-viikingin-haaste

Maittavin terveisin
Haraldin Kylän Iloinen väki

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Haraldin nimipäiväyllätys: Teatteria viikinkikylässä!


Viikinkiravintola Harald tarjoaa Haraldin nimipäivänä, keskiviikkona 1.4.2015, Helsingin 200-paikkaisessa viikinkikylässä ruokaileville iloisen yllätyksen:
Ylioppilasteatterin näyttelijät, Sanna-Mari Metsi ja Juliana Kontinen, esittävät parisuhteen arkea kuvaavan pienoisnäytelmän eläytymällä Haraldin ja Helgan rakkaustarinaan.
Näytelmässä pohditaan, missä on Harald? Sillä välin kun Helga pitää viikinkikylässä pytinkiä pys
tyssä, mies sotii maailmalla ja on jo viikon myöhässä. Haraldilla on kuitenkin suunnitelman Helgan lepyttämiseen. Lopussa selviää, käykö tie viikinkinaisen sydämeen vatsan kautta?
Viiden minuutin pienoisnäytelmää esitetään tasatunnein klo 17, 18 ja 19. Tarinan käsikirjoituksesta vastaa Karlo Haapiainen ja ohjauksesta Katariina Jumppanen.
”Samaan tapaan kuin Haraldin ja Helgan aikana, työkiireet ja puolison poissaolo vaikuttavat monien pariskuntien elämään. Rakkaimman hemmottelu maukkailla pöydän antimilla tunnelmallisessa miljöössä on mainio tapa sulostuttaa arkea.

Myös muilla Harald-ravintoloiden paikkakunnilla juhlitaan
Helsingin lisäksi Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Oulussa sijaitsevissa Harald-ravintoloissa vietetään Haraldin nimipäivää tarjouksella, jossa kylän kuuluisia kilveltä tarjottavia annoksia pääsee nauttimaan kaksi yhden hinnalla.
Muistathan varata paikkasi http://www.ravintolaharald.fi/poytavaraus

Keväinen tervehdys täältä Helsingin viikinkikylästä.Näytelmän näet kokonaisuudessaan Helsingin Haraldissa 1.4.2015 klo 17.00, 18.00 ja klo 19.00. Varaa pöytäsi ja tule herkuttelemaan patavahtien antimilla ja nauttimaan Ylioppilasteatterin esityksestä.

Luvassa on myös mahtavia tarjouksia, mutta niistä lisää ensiviikolla.

Iloista kevättä kaikille ystäville
Ljùf Lempeä, kyläpäällikkö
Citykäytävä 2. krs
Aleksanterinkatu 21
00100 Helsinki
helsinki@ravintolaharald.fi
p. 044 766 8010
Aukioloajat
ma-ti 11-22
ke-pe 11-23
la 12-23
su 13-21

torstai 26. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen kasviskakku valmistetaan Kvinoasta, joka kasvaa Liedossa, Turun kupeessaKinua eli Kvinoa (Chenopodium quinoa , engl. quinoa) on tuhansia vuosia vanha Etelä-Amerikkalainen inkaintiaanien viljelemä viljelykasvi ,joidenkin lähteiden mukaan inkat kutsuivat kvinoaa ”ihmiskunnan äidiksi”. Kerrotaan, että inkojen armeijan mahti perustui kinuaan.
Eurooppalaisten tultua Etelä-Amerikkaan kasvia alettiin syrjiä siihen liittyvien uskomusten takia Kinua on edelleenkin tärkeä proteiinin lähde Etelä-Amerikassa.
Kinua on yksivuotinen kasvi, joka kuuluu jauhosavikan tavoin Chenopodiaceae-heimoon.
Kinua voi kasvaa 1-2 metrin korkuiseksi.Pienet itsepölyttävät kukat muodostavat varren yläosaan huiskilon, jossa voi olla jopa 10000 siementä. Tulentuessaan kasvi muuttuu vihreästä punaisen eri sävyiseksi. Tuleentunut kinua pelto ei jää keneltäkään huomaamatta.
Jauhosavikasta poiketen

kinuan siemenet ovat vaaleita tai punertavia.
Kinuan siemenet sisältävät runsaasti valkuaista. Valkuaisessa on runsaasti välttämättömiä aminohappoja, lysiinejä, histidiinejä, metioniineja ja arginiineja.
Arginiini on tärkeä aminohappo jota kinuassa on runsaasti. Arginiini laajenta verisuonia ja parantaa verenkiertoa. Kinua sopii myös vilja-allergiaa sairastaville, koska se ei sisällä viljojen tapaan gluteiinia. Siemenessä oleva rasva (5-6%) koostuu pääosissa tyydyttymättömistä rasvahapoista. Niistä noin puolet on ihmiselle välttämättömiä linolihappoja.
Kinuassa on hitaita hiilihydraatteja jotka auttavat jaksamaan pitempään raskaissa suorituksissa ja nälän tunne pysyy loitolla.

Kinuan siemeniä voidaan käyttää kokonaisena, jauhettuna, keitettynä tai paahdettuna.
Keitettäessä siemen sitoo vettä, ja on kypsänä lähes läpikuultava.
Keitetty kinua on maultaan mieto,
pähkinäinen ja kiinteä. Paahdettaessa eräät kannat poksahtelevat maissinjyvien tavoin. Kinuaa voidaan käyttää muun muassa leivonnaisissa, aamiaismuroissa, puuroissa, makaroneissa, keitoissa ja jälkiruuissa. Perinteisesti kinuaa on käytetty riisin tavoin ja keittojen saostukseen. Siemenen ulkokuoressa on saponiineja jotka on pestävä tai hiottava pois ennen käyttöä.
Suomessa kinuan viljely ja koetoiminta on alkanut vuonna 1998. Tällä hetkellä kinuaa viljellään Liedossa Paimion jokilaaksossa joka edustaa vanhaa vijelyaluetta. Kinua vaatii pitkän kasvukauden ja se sopii parhaiten etelän rannikkoalueille.
Sunspelt Oy toimii arvopohjaisesti ja reiluuden periaatteiden mukaan, jolloin kotimaisesta kvinoasta tehdään kestävän kehityksen pohjalta koko kansan tuote.
Myös ravitoloihin se tuo uutta ideaa, makua ja siinä toteutuu lähiruoan jalot periaatteet käytännöntasolla.
Hyvinvointi ja terveellisyys toteutuu myös luonnollisesti kun teemme yhteistyössä aitoja puhtaita valintoja meidän kaikkien hyväksi.
Ystävällisin terveisin,
Kari Kaipainen
www.sunspelt.fi

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Uusi lihaisa mahtiannos ”Nälkäisen viikingin haaste” on nyt Viikinkiravintola HaraldissaVALTAISA POSSUANNOS, JÄTTINÄLKÄÄN!!!!!!!!!!

Viikingit olivat persoja mittelemään ja haasteita heittämään: peistä väännettiin, karhun kanssa painia lyötiin ja kilpiä kolkuteltiin. Kilpaa kiviäkin kannettiin ja toki piti selvittää, kuka suurimman lihakimpaleen jaksaa syödä. Niinpä Helga keittiöstä herkut kilvelle keräsi, jotta selville saataisiin kuka on kylän suurin herkkusuu. Tämän haasteen soturit ottivat mielihyvin vastaan huuliaan lipoen. Vaan eipä ollut kaikista tämän haasteen suorittajaksi, viikingin nälkäisen voittajaksi.
Onko sinusta miestä tai naista ottamaan nälkäisen viikingin haaste vastaan?
 

Kilvelle laitetaan Yrttimaustekastilla siveltyä porsaanulkofileetä (900g) porsaankylkisiivua (180g), juustoista kermaperunaa ja viikinkien kilpiperunaa, adjikakastia, tummaa savuolutkastia, hunajaisia juureksia sekä tervattuja puolukoita. Seurakseen saa jättiannos reilun tuopillisen juomaa (vesi, virvoitusjuoma tai talon olut)
Haasteen suuren suorittaja saa viikinkien keskuudessa suurta arvostusta ja nimensä haasteseinään sekä mahtavan makuelämyksen jota riittää kunnes kylläisenä myhäilee.

Nälkäisen viikingin haasteen voit ostaa myös verkkokaupasta itsellesi tai lahjaksi. http://shop.ravintolaharald.fi/

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬

Nälkäisen viikingin haaste Helsingin Viikinkiravintola Haraldissa 19.310 urheaa ottivat vastaan viikinkien haasteen jättimäisen possuannoksen syönnistä ja kolme kovinta päihittivät viikinkien haasteen.
Diplomin saivat
Toni Jukka 
Paavo Jokela
Tiina Kulmala
Kiitos kaikille osallistujille

Nälkäisen viikingin haaste, jättimäinen possuannos on nyt myynnissä kaikissa Haraldeissa ja verkkokaupassamme.
Onko sinusta tämän haasteen suorittajaksi

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas vk. 13


Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00 Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
maanantai 23.03.
Ryytimaan vartijan pinaattikeittoa 8,40 €
Katkarapurieska punajuurikastin kera 9,70 €
Aurajuustokastilla aateloitua broilerinrintaa 9,70 €
Myskisorsanrintaa ja raparperihilloketta 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 24.03.
Kasviksilla höystettyä kampelakeittoa 8,40 €
Kvinoa-porkkanakakkua ja punajuurimuhennosta 9,70 €
Metsästäjän jauhelihapihviä 9,70 €
Tulimaan häränpihvi 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 25.03.
Tomaattista kasvisgulassikeittoa 8,40 €
Paistettua lohta fenkoliperunapyreen kera 9,70 €
Pekonilla höystettyä naudanmaksakastia ja tervapuolukkaa 9,70 €
Härkää ja possua miekassa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 26.03.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Lammaspyöryköitä viherpippurikastin kera 9,70 €
Vuohenjuustolla aateloitua kasvisratatouillea 9,70 €
Suolaheinävoissa paistettua siikaa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 27.03.
Suppilovahverokeittoa 8,40 €
Haudutettua porsaanposkea ja rosmariinikastia 9,70 €
Lohella täytettyä kampelarullaa ja yrtti-jogurttikastia 9,70 €
Nuija-Erikin lehtipihvi punaviinikastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka

pidätämme oikeudet muutoksiin
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬