Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sibbe Metsänkävijän Juhannus herkut


Sibbe Metsänkävijän salaatti uusista perunoista, Aurajuusto maustevoi ja Grillattu naudan ulkofilepihvi.

Se on kesä nyt Jyväskylässäkin ja kohta on aika viettää keskikesän juhlaa, sitä armasta Juhannusta. Meidän viikinkikylä sulkee Juhannuksen ajaksi ovensa ja sehän tarkoittaa myös sitä, että piiat ja patavahdit pääsevät viettämään juhlaa hyvän ruuan ja juoman kera. Juhannuksen viettoon perinteisesti kuuluu suunmukaisen ruuan nauttiminen mainiossa seurassa, yhdessä oloa ja hetken irtautumista arjen riennoista. Uusien perunoiden aika rupeaa olemaan kohta parhaimmillaan. Ajattelinkin tarjota teille reseptivinkin uusista perunoista salaatin muodossa. Aurajuusto maustevoita ja kylkeen sopii paremmin kuin hyvin laittaa grillattua lihaa tai kalaa. Elikäs, tämmöttiis olis nyt tarjolla:

Kesäinen perunasalaatti:

600 g Uusia perunoita
1 kpl Punasipulia
1 kpl Kesäsipulia
1 dl Kapriksia
2 kpl Hapokasta omenaa
200g Tuorekurkkua
200g Kirsikkatomaatteja
50 g Rucolaa

Kastike:

1 dl Rypsiöljyä
2 rkl Valkoviinietikkaa
2 rkl Dijon sinappia
2 rkl Sokeria
1 rkl Suolaa
Mustapippuria myllystä

Aloitellaan salaatin valmistus keittämällä hyvin pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä perunat. Paloittele ne ja hienonna sipulit. Kuutioi kurkku ja kuoritut omenat, puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki salaatin ainekset perunoitten joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa sekaisin ja kaada perunasalaatin joukkoon. Anna tekeytyä 3-4 tuntiin jääkaapissa että maut tasaantuu.
  


Aurajuusto maustevoi ja 600 g Naudan ulkofilettä

100 g Voita
70 g Aurajuustoa
½ dl Hienonnettua persiljaa
Suolaa ripaus
1 tl Myllystä mustapippuria

Ota voi etukäteen huoneenlämpöön, jotta se pehmiää tai pehmitä voi mikrossa. Vatkaa voi vaahdoksi ja sekoita siihen Aurajuusto ja hienonnettu persilja, mausta suolalla ja pippurilla.
Ota pala leivinpaperia ja kaada maustevoi sen keskelle. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella voi tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tanko jääkaappiin.
Tässä vaiheessa otetaan ulkofile huoneenlämpöön n. tunniksi ennen esivalmistusta. Leikkaa lihasta 150 g pihvejä. Kuumenna grilli tai pannu kuumaksi ja paista n. 2-3 minuuttia pihviä molemmilta puolilta riippuen pihvin paksuudesta ja mausta suolalla ja pippurilla pihvi molemmilta puolilta. Tällä paistoohjeella saat medium pihvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna lihan vetäytyä folion sisässä n. 6-10 min. Tarjoa pihvi perunasalaatin ja maustevoin kera.
  

Suun mukaisia makuhetkiä ja oikein hyvää Juhannusta kaikille!

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/

Lounas kyselyn voittaja on arvottu

Onnettarena toimi Turun Kyläpäällikkö Åsa Oikukas. Päällikön lounaat viidelle voitti Markku Suomen Turusta. Suuret Onnittelut.
Markku suositteli lounaslistalle riistakäristystä ja sitähän meidän lounasmenuuseen tulee.
Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille.

Voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
 


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/