Kesäinen perunamunakas
5 uuden sadon perunaa
1-2 porkkanaa
1 suuri sipuli
4 rkl oliiviöljyä
30 g voita
pieni nippu basilikaa
pieni nippu oreganoa
5 kananmunaa
1,5 dl ruokakermaa
30 g parmesaanijuustoa
suolaa ja rouhittua valkopippuria
Valmistus alkaa porkkanoiden, perunoiden suikaloinnilla ja
sipulin hienontamisella. Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen oliiviöljyä
sekä voi. Kun voi on sulanut ja vaahto hävinnyt, lisää pannulle suikaloidut
kasvikset. Paista kasviksia miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa n. 20
minuuttia. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrteillä. Vatkaa kananmunat
ja kerma sekaisin ja kaada pannulle. Sekoita ainekset ja raasta
parmesaanijuusto munakkaan pinnalle. Nosta munakas 180 asteiseen uuniin n.
10-15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea ja munakas on kiinteä.
Munakas
maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin, vaikkapa evääksi rannalle. Tarjoa
munakkaan kera raikasta salaattia ja vaikkapa yrtti öljyä.
Iloista kesän jatkoa ja tervetuloa herkuttelemaan
viikinkikylään.
T:Erik Kulkija eli Raine The Viikinki