Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Sibbe Metsänkävijän kanttarellipiirakka



Tervehdys täältä Keskisuomen Viikinkikylästä. Syksy rantautuu kohta taas ja sehän tuokin tullessaan metsään herkulliset sieni- ja marja apajat. Kantarellisato on nyt parhaimmillaan ja tässäpä teille Sibbe Metsänkävijän kantarellipiirakan ohje: 





KANTARELLIPIIRAKKA Pohja 150 g Pehmeää voita 2 dl Vehnäjauhoja 2 dl Ruisjauhoja 1 kpl Kananmunan keltuainen ½ dl Kylmää vettä 1 tl Suolaa Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmunan keltuainen, vesi, suola ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Peitä kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin lepäämään n. 1 h. Tällä välin valmista piirakan täyte. Täyte 200 g Kantarelleja 2 kpl Punasipulia 2 kpl Kananmunaa 1 dl Kuohukermaa 1 Tuore timjamin oksa 2 dl Emmentaljuustoraaste 25 g Voita Suola ja mustapippuria myllystä.

 Laita paistinpannu kuumenemaan ja pistä sienet kuumalle pannulle. Paista sen aikaa kunnes neste on haihtunut sienistä. Lisää voi ja hienonnettu punasipuli ja freesaa vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kerma, kananmunat ja hienonnettu timjami keskenään kulhossa. Tässä välissä ota taikina kylmästä ja kauli se piirakkavuokaan. Lisää täyte ja kaada päälle kerma-munaseos. Lopuksi vielä päälle juustoraaste ja piirakka on valmis menemään uuniin. Paista piirakkaa 165 asteessa n. 30-40 min. Piirakan kyytipoikana maistuu mainiosti raikas salaatti ja sitten vaan nauttimaan.







 Pidätämme oikeudet muutoksiin



Hei vaan hei täältä keskisen Suomen Viikinkikylästä.


Viikingit rantautuivat Jyväskylään sateisena kesänä 2008 ja silloin olen miekin tähän taloon tullut piikomaan. Aloittelin Haraldissa palvelupäällikkönä ja nyt kaksi vuotta on saapastelt
u kyläpäällikön suurissa saappaissa. Mie sain viikinkikasteessa nimeksi Gunhild Koskenkuohu, jota parhaiten tottelen työmaalla, vapaa-ajalla kannattaa ennemmin kutsua Sannaksi.
Gunhild on nimensä mukaan melko sisukas, taistelijaluonne, mutta kuuleman mukaan melko rauhallisenakin minuu pietään. Mie oon kotosin pienestä kirkonkylästä pohjoisesta keskisuomesta, jossa jo pikkutyttönä on tullut työnteko ja ravintola-ala tutuksi.
Jyväskylän Viikinkiravintola Haraldissa asiakkaita passaa iloiset ja eloisat piiat ja sopankeittäjät, jotka toivottavatkin Teidät tervetulleeksi Haraldiin herkuttelemaan.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539 http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/