Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Sibbe Metsänkävijän reseptivinkki



Tervehdys kaikille täältä Jyväskylän viikinkikylästä!
Olen Sibbe Metsänkävijä alias Silja Heinikangas. Toimin Jyväskylän viikinkikylän muonituspäälikkönä. Apureinani kyökin puolella touhuilevat iloiset ja ahkerat patavahdit. Yhdessä loihdimme parhaamme mukaan teille suunmukaisia ja ikimuistoisia makunautintoja kylässämme.
Viikinkinimeni tulee suuresta arvostuksesta ja intohimosta metsää ja luontoa kohtaan. Metsänhenget ovat antaneet minulle arvokkaan lahjan ,jota koetan vaalia parhaimpani mukaan. Niin marjat, sienet kuin muutkin metsän antimet tarttuvat pitkiltä matkoiltani mukaan. Niistä keittelen makoisat keitokset aitoja makuja kunnioittaen perheelleni ja vierailleni.
Minun kanssani läpi myrskyjen ja tuiskujen matkaa taivaltaa suurtakin suurempi voimavarani kotoväki. Puolisoni, kaksi ihanaa ja kerkeäväistä lapsukaista sekä mahtuu mukaan vielä kaksi ”tuittupäistä” karvakorvaa, joiden kanssa on useammatkin sienestys ja marjareissut tullut tehtyä.

Tässäpä teille metsänkävijän reseptivinkki. Rohkeasti vain kokeilemaan!

Metsänkävijän sienitäytteiset hirvenliharullat

Tarvitset
n. 1 kg Hirven ulkofile tai paistipala ( onnistuu myös naudanlihasta jos et ole käynyt vielä metsällä)
150 g hienonnettua sipulia
200 g hienonnettua pekonia
200 g metsäsieniä
persiljaa hyppysellinen
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhe
5 rkl sinappia
voita ja vehnäjauhoa paistamiseen

Haudutusliemi:
4 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 rkl suolaa
1 lihaliemikuutio
1 rkl riistafondi
5 kpl maustepippuria
1 rosmariinin oksa
1 timjamin oksa

Aloitamme homman leikkaamalla fileen tai paistin pihveiksi, parttirallaa 200 g/metsästäjä.
Nuiji pihvi ohueksi kahden kelmun tai pussin välissä, mutta varovasti ettei pihvi mene rikki.
Tässä välissä valmistamme täytteen. Kuullota pekoni, sipuli ja sienet pannulla. Lisää mausteet ja lopuksi hakattu persilja.
Levitä sinappia (n.ruokalusikallinen) ohuelti toiselle puolen pihviä. Suolaa ja pippuroi. Lisää reilu lusikallinen täytettä ja kääräise rullaksi. Lukitse hammastikulla, ettei rulla aukea uunissa.
Pyöräytä rullat kevyesti vehnäjauhoissa ja ruskista voin kera pannulla niin, että rullat saavat kauniin ruskean pinnan.
Rullat ovat nyt valmiita menemään uuniin. Sitä ennen on vielä kuitenkin valmistettava makoisa liemi. Sekoita kaikki haudutusliemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi.
Lado rullat uunivuokaan ja kaada liemi päälle, peitä uunivuoka foliolla tai kannella ettei liha pääse kuivamaan pinnalta.

Kypsennä 170 asteessa kunnes liha on mureaa. Lihapalasta riippuen aikaa kuluu n. 1-2 h…ja ai että, kyllä tätä kelpaa vieraillekkin tarjota!
Tämän kylkeen kun laittoopi vielä kunnon pottuvoita, uunijuureksia ja puolukkasurvosta, niin tästä ei enää maut parane.

Parahin terveisin
Sibbe Metsänkävijä

http://www.ravintolaharald.fi/
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/

RAKKAUDEN JUMALATAR FREYJAN SUKLAAKAKKU


Hurmaava suklaaherkku Freyjan valtakunnasta, mukanansa valkosuklaasta ja mustaherukoista tehtyä sorbettia, mustaherukkahilloketta sekä paahdettuja manteleita Romiro -kuninkaan tapaan.

Freija (Freyja, Freya, Freia, Freja, Fröja, muinaisnorjan ”rouva”) onskandinaavissa mytologiassa vaanien sukuun kuuluva jumalatar. Hän on kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, ja samalla myös kaikkein kaunein jumalista. Useat paikannimet todistavat Freijan laajalle levinneestä palvonnasta, varsinkin Ruotsissa ja Norjassa. Freija on hyvin paljon kreikkalaisen jumalattaren Afroditen kaltainen. Freijan uskottiin antavan tyydytystä rakkauselämään, kuten myös kasvattavan sadot viljaviksi.

http://www.ravintolaharald.fi/
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/