Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 25. syyskuuta 2015

Uuniomenaa ja skyriä


Manteliuuniomenat
4 keskikokoista suomalaista hapahkoa omenaa
1 rkl voita
1 rkl murskattua mantelia
1 rkl sokeria
0.5 tl jauhettua kanelia
4 tähtianista
2 rkl vaahterasiirappia
Pese omenat ja poista omenista siemenkota omenaporalla. Notkista voi, lisää siihen murskattu manteli, sokeri sekä kaneli. Laita omenat uuninkestävään vuokaan ja täytä omenat voiseoksella. Paina tähtianis voiseoksen päälle ja siihen vielä päälle vaahterasiirappia. Laita omenat 160 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Vähän riippuen siitä kuinka pehmeitä omenat ovat. Tarjoa omenat lämpiminä valkosuklaapannukaakun ja skyr-moussen kera.

Valkosuklaapannukaakku
4 kananmunaa
170 g maustamatonta skyriä
170 g valkosuklaata
30g tomusokeria
Pannukakun valmistus alkaa suklaan sulatuksella. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Notkista skyr, lisää skyrin joukkoon kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja valkosuklaa. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia vähän riippuen uunista. Joka tapauksessa pannukakusta pitää tulla kullankeltainen ja kiinteä. Skyrmousse syntyykin sitten kädenkäänteessä.

Skyrmousse
2 dl maustamatonta skyriä
1 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet
Homma on simppeli, sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.

Poiketkaapa viikinkikylään maistelemaan uuden ruokalistan herkkuja.
Parhain syysterveisin Erik Kulkija

torstai 24. syyskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin uuden ruokalistan tutustumistarjous!


Ota kuva Haraldissa pääruuastasi. Kuvan somessa jakaneille herkullinen jälkiruoka kaupan päälle. Muista merkitä myös sijaintisi. Tarjous voimassa 30.9.2015 saakka
Uuteen ruokalistaan voi tutustua osoitteessa http://www.ravintolaharald.fi/ruoka--ja-juomalistat/a-la-carte
Varaa pöytäsi tästä http://www.ravintolaharald.fi/poytavaraus
Värikkäin syysterveisin
Haraldin Kylän Iloinen väki
PS. Muistathan käyttää keväällä ostetut lahjakortit syyskuun loppuun mennessä.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin makea Skyr herkku


Skyr-valkosuklaaterriiniä, toffeekastiketta, hunajapaahdettuja auringon- kukansiemeniä ja kuivattua omenaa sekä vadelma-balsamicosiirappia


"Pohjoisten vesien purjehtijat, viikingit, luottivat ankarilla matkoillaan Skyrin tuomaan elinvoimaan Skyr on islantilainen rahkaa muistuttava hapanmaitotuote, joka on koostumukseltaan sakeampaa kuin jogurtti. Skyr tunnetaan nimenomaan islantilaisen keittiön erikoisuutena.
Skyr on täydellinen maitotuote, jossa on paljon proteiinia, vähän rasvaa ja samettinen maku. Luontaisesti rasvaton Skyr ja sen raikas maku sekä kermaisen täyteläinen koostumus yhdistettynä erinomaisiin ravintoarvoihin tekevät siitä ainutlaatuisen tuotteen.
Skyr sisältää paljon proteiinia, koska sen valmistamiseen käytetään yli kolme kertaa enemmän maitoa kuin jogurtin valmistukseen. Rasvattomuus taas johtuu siitä, että Skyr tehdään kuoritusta eli lähes rasvattomasta maidosta. Tuotteen valmistuksessa käytetään aktiivista maitohappobakteerikantaa, jonka ansioista Skyr on pehmeän makuinen. Rahkamainen Skyr on täydellinen yhdistelmä makua ja ravintoarvoja.

tiistai 22. syyskuuta 2015

Tuulitukan lapinkävijän lihapata


Lapinkävijän Lihapata
1Kg Poronpaistia
2 sipulia
Jänkhäkonjakilla rikastettua riistakastiketta
Kuohukermaa
Voita
Leipäjuustoa
Katajanmarjoja, Karpalohyytelöä
Porkkanaa, Lanttua, Juuriselleriä
Riistaliemi:
Lihaisia poronluita 2Kg
Porkkanaa,Lanttua,Selleriä,Sipulia yht.2kg
tomaattipyrettä 0,5kg
Punaviiniä 0,5L
Vesi 1,5l

Paahda luut ja juurekset 250c uunissa ja siirrä ne kattilaan. Lisää tomaattipyre ja punaviini, lirraus konjakkia maun mukkaan ja vesi.
Keitä luita ja juureksia kohtalaisella lämmöllä n.6h tai niin kauan että liemi tiivistyy puoleen määrään. Siivilöi sitten liemi.
Kuutioi paisti sopiviksi kuutioiksi ja ruskista padassa sipulin ja murskattujen katajanmarjojen kera.
Siirrä pata uuniin ja kaada riistalientä lihojen päälle että ne juuri ja juuri peittyvät anna padan hautua uunissa 3-4 tuntia 150c ja lisää lientä tarpeen tullen.
Lihan ollessa kypsää ja mureaa lisää liemeen 2dl Kuohukermaa ja parilusikallista karpalohyytelöä.
Ja lopuksi ennen tarjolle laittoa lisää leipäjuustokuutiot lihojen päälle ja käytä hetki uunissa kovassa lämmössä kunnes juusto pehmenee ja saa kauniin värin pintaansa.
Padan lisukkeeksi soppii oikeinkin hyvin perunamuusi puikulaperunasta ,tervasiirapilla höystetyt puolukat ja uunissa paahdetut kasvikset .

Tässäpä tämmönen mieltä ja roppaa lämmittävä eväs pimmeittein syysiltojen seuraksi!
Syysterveisin
Thor Tuulitukka
Viikinkiravintola Harald Oulu
Kirkkokatu 16
90100 Oulu
puh. 0447668000
oulu@ravintolaharald.fi
www.ravintolaharald.fi

maanantai 21. syyskuuta 2015

Viikinkiravintola Haraldin herkullinen lounas klo 11.00 – 14.00


Lounas sisältää runsaan salaattipöydän viikinkilaivasta, 
Patavahtien herkullisen keiton, talon leivät ja levitteet, nokipannukahvin, teen ja pääruuan valintasi mukaan.
http://www.ravintolaharald.fi/
Turun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.
Oulun ravintolamme lounaslistan löydät täältä.

maanantai 21.09.
Alankomaan Ruhtinaan juustokeittoa 8,40 €
Rapeaksi paistettua hietakampelaa, kurkkukastia 9,70 €
Jauhelihapihvi pippurikastin kera 9,70 €
Haudutettua porsaanpotkaa ja hirvimakkaraa 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

tiistai 22.09.
Verkonpaikkaajan kalakeittoa 8,40 €
Lanttu-spelttikukkoa ja sienikastia 9,70 €
Metsänkävijän riistakäristystä ja pottuvoita 9,70 €
Grillattua porsaanfileetä ja kanttarellikastia 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

keskiviikko 23.09.
Nannan kasvisgulassikeittoa 8,40 €
Rudolf Rohkean uunimakkaraa olutsipulin kera 9,70 €
Paistettuja silakkapihvejä ja skyrmoussea 9,70 €
Viipaloitua häränfileetä riistamoussen kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

torstai 24.09.
Helgan hernekeittoa ja pannaria 8,40 €
Yrttivoissa paistettua lohta ja balsamicokastia 9,70 €
Sieni-kasvispaistoksella täytetty räiskäle 9,70 €
Haudutettua hanhenkoipea marjakastin kera 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

perjantai 25.09.
Metsänkävijän herkkutattikeittoa 8,40 €
Juuresliemessä haudutettuja rantamuikkuja 9,70 €
Broilerinrintaa vuohenjuustokastin kera 9,70 €
Härkäpään lehtipihviä ja sinappimoussea 18,20 €
Viikinkipäällikön lounas 27,50 €

Viikinkipäällikönlounas 27,50 €
Päivän alkuruoka
Helgan Herkkulounas
Päivän jälkiruoka



Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
‪#‎viikinkiravintolaharald‬
‪#‎viikinkiravintola_harald‬