Manteliuuniomenat
4 keskikokoista suomalaista hapahkoa omenaa
1 rkl voita
1 rkl murskattua mantelia
1 rkl sokeria
0.5 tl jauhettua kanelia
4 tähtianista
2 rkl vaahterasiirappia
Pese omenat ja poista omenista siemenkota omenaporalla. Notkista voi, lisää siihen murskattu manteli, sokeri sekä kaneli. Laita omenat uuninkestävään vuokaan ja täytä omenat voiseoksella. Paina tähtianis voiseoksen päälle ja siihen vielä päälle vaahterasiirappia. Laita omenat 160 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Vähän riippuen siitä kuinka pehmeitä omenat ovat. Tarjoa omenat lämpiminä valkosuklaapannukaakun ja skyr-moussen kera.
Valkosuklaapannukaakku
4 kananmunaa
170 g maustamatonta skyriä
170 g valkosuklaata
30g tomusokeria
Pannukakun valmistus alkaa suklaan sulatuksella. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Notkista skyr, lisää skyrin joukkoon kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja valkosuklaa. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia vähän riippuen uunista. Joka tapauksessa pannukakusta pitää tulla kullankeltainen ja kiinteä. Skyrmousse syntyykin sitten kädenkäänteessä.
Skyrmousse
2 dl maustamatonta skyriä
1 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet
Homma on simppeli, sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.
Poiketkaapa viikinkikylään maistelemaan uuden ruokalistan herkkuja.
Parhain syysterveisin Erik Kulkija
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
#skyr
Manteliuuniomenat
4 keskikokoista suomalaista hapahkoa omenaa
1 rkl voita
1 rkl murskattua mantelia
1 rkl sokeria
0.5 tl jauhettua kanelia
4 tähtianista
2 rkl vaahterasiirappia
4 keskikokoista suomalaista hapahkoa omenaa
1 rkl voita
1 rkl murskattua mantelia
1 rkl sokeria
0.5 tl jauhettua kanelia
4 tähtianista
2 rkl vaahterasiirappia
Pese omenat ja poista omenista siemenkota omenaporalla. Notkista voi, lisää siihen murskattu manteli, sokeri sekä kaneli. Laita omenat uuninkestävään vuokaan ja täytä omenat voiseoksella. Paina tähtianis voiseoksen päälle ja siihen vielä päälle vaahterasiirappia. Laita omenat 160 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Vähän riippuen siitä kuinka pehmeitä omenat ovat. Tarjoa omenat lämpiminä valkosuklaapannukaakun ja skyr-moussen kera.
Valkosuklaapannukaakku
4 kananmunaa
170 g maustamatonta skyriä
170 g valkosuklaata
30g tomusokeria
Pannukakun valmistus alkaa suklaan sulatuksella. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Notkista skyr, lisää skyrin joukkoon kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja valkosuklaa. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia vähän riippuen uunista. Joka tapauksessa pannukakusta pitää tulla kullankeltainen ja kiinteä. Skyrmousse syntyykin sitten kädenkäänteessä.
4 kananmunaa
170 g maustamatonta skyriä
170 g valkosuklaata
30g tomusokeria
Pannukakun valmistus alkaa suklaan sulatuksella. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Notkista skyr, lisää skyrin joukkoon kananmunan keltuaiset, tomusokeri ja valkosuklaa. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Vaahdota kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia vähän riippuen uunista. Joka tapauksessa pannukakusta pitää tulla kullankeltainen ja kiinteä. Skyrmousse syntyykin sitten kädenkäänteessä.
Skyrmousse
2 dl maustamatonta skyriä
1 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet
Homma on simppeli, sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.
2 dl maustamatonta skyriä
1 rkl tomusokeria
puolikkaan vaniljatangon siemenet
Homma on simppeli, sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.
Poiketkaapa viikinkikylään maistelemaan uuden ruokalistan herkkuja.
Parhain syysterveisin Erik Kulkija
Parhain syysterveisin Erik Kulkija
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
#skyr
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald
#skyr