Kesäinen tervehdys Lahdesta!
Kesän grillikausi on herkullisimmillaan ja minäkin kokeilin makkaran tekoa että olisi jotain tulille laitettavaa. Alla maistuva makkaraohje teillekin kokeiltavaksi. Mutta jos ette itse jaksa kokkailla kotona niin Lahden Harald tarjoilee patavahtien parhaita herkkuja koko kesä joka päivä säällä kuin säällä. Tervetuloa herkuttelemaan! Alfhild Nopsajalka
400 g karkeaksi jauhettua kasleria
400 g karkeaksi jauhettua possun fileetä
200 g pekonia
4 sipulia
4 herkkusientä
1 dl punaviiniä
valkosipulia
tuoretta chiliä
tabascoa
sinappia
1½ tl suolaa
Lampaansuolta n. 8 metriä
Jauha lihat karkeaksi. Kuutioi silava ja pekoni. Hienonna valkosipulin kynnet, sienet, tuore chili ja sipuli.
Lisää ne lihamassaan ja pyöräytä massa kertaalleen lihamyllyssä. Jätä pureksittavuutta massaan.
Lisää mausteet sekä punaviini. Sekoita massa tasaiseksi. Paista koekakku ja tarkista maku. Mausteita saa olla aika reilusti, jotta makkarasta tulee maukasta.
Viilennä jääkaapissa tunti tai pakastimessa 15 minuuttia.
Täytä lampaan suolet makkaramassalla. Sido narulla ja pistele neulalla.
Jätä makkarat melko löysiksi, että jää kypsymistilaa.
Keitä makkarat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Kypsät makkarat voi pakastaa tai paistaa saman tien herkuteltavaksi.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald