Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Rudolf Rohkean leipäreseptiä viikonlopulle


Ryöstin tämän ohjeen Janus Liemenkeittäjältä ja halusin jakaa sen myös teille.
Focaccia
7,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
noin 15 dl vehnäjauhoja
1,5 dl + 1/2dl oliiviöljyä
sormisuolaa
(tuoretta) rosmariinia


Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 1,5 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Kohota kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia.

Paista 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä.

Halutessasi voit myös laittaa leipään chiliä ja valkosipulia.
Terveisin Rudolf Rohkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti