Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 26. syyskuuta 2014

Tervehdys syksyisestä Turusta




Savustettu naudan ulkofilee
1 kg ulkofileetä
2-3 rkl karkeaa suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
½-1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl sinappijauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl paprikajauhetta


Poista fileestä kalvot ja mittaa mausteet mortteliin ja sekoita. Hiero mausteet lihan pintaa ja kiedo liha kelmulla tiukalle rullalle. Anna lihan maustua jääkaapissa 1-2 vrk. Tuikkaa savustimeen tuli alle ja savusta liha miedolla lämmöllä kunnes sen sisälämpö on 53 astetta tai sitten omien mieltymystesi mukaisesti. Ota liha pois savustimesta ja kääri folioon, anna tasaantua kaikessa rauhassa 15-25 minuuttia. Tässä välissä ehtii pyöräyttää hyvin kehnäsienikastikkeen.

Kehnäsienikastike
½ l puhdistettuja ja pilkottuja kehnäsieniä
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 cl konjakkia
2 dl maitoa
2 dl kermaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
½ tl hienonnettua rosmariinia
½ tl ruokosokeria
½ tl dijonsinappia
  
Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sulaa rauhassa. Laita pannulle sienet ja paista hetki kunnes niistä ei enää tule nestettä. Lisää pannulle sipulit ja anna niiden kuullottua rauhassa. Lisää pannulle vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sienten joukkoon.
Lisää pannulle maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Nyt voit lisätä kerman ja loput ainekset pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa ja hautua hetki. Kastike kiehuu nopeasti paksuksi muhennokseksi, mutta sitä voi hieman ohentaa vedellä, jos siitä tulee liian paksua. Tarjoa kastike lihan ja salaatin kera tai voipa siitä tehdä vaikkapa tällaisen leivän kuten minä tein.
   

Iloista syksyä ja viikonloppua

Eri Kulkija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti