Savustettu naudan ulkofilee
1 kg ulkofileetä
2-3 rkl karkeaa suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
½-1 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl sinappijauhetta
2 tl ruokosokeria
1 tl hienonnettua rosmariinia
1 tl paprikajauhetta
Poista fileestä kalvot ja mittaa mausteet mortteliin ja
sekoita. Hiero mausteet lihan pintaa ja kiedo liha kelmulla tiukalle rullalle.
Anna lihan maustua jääkaapissa 1-2 vrk. Tuikkaa savustimeen tuli alle ja
savusta liha miedolla lämmöllä kunnes sen sisälämpö on 53 astetta tai sitten
omien mieltymystesi mukaisesti. Ota liha pois savustimesta ja kääri folioon,
anna tasaantua kaikessa rauhassa 15-25 minuuttia. Tässä välissä ehtii
pyöräyttää hyvin kehnäsienikastikkeen.
Kehnäsienikastike
½ l puhdistettuja ja pilkottuja kehnäsieniä
1 keskikokoinen sipuli
30 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 cl konjakkia
2 dl maitoa
2 dl kermaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
½ tl hienonnettua rosmariinia
½ tl ruokosokeria
½ tl dijonsinappia
Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sulaa rauhassa.
Laita pannulle sienet ja paista hetki kunnes niistä ei enää tule nestettä.
Lisää pannulle sipulit ja anna niiden kuullottua rauhassa. Lisää pannulle
vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sienten joukkoon.
Lisää pannulle maito ja sekoita kastike tasaiseksi. Nyt voit
lisätä kerman ja loput ainekset pannulle ja anna kastikkeen kiehahtaa ja hautua
hetki. Kastike kiehuu nopeasti paksuksi muhennokseksi, mutta sitä voi hieman
ohentaa vedellä, jos siitä tulee liian paksua. Tarjoa kastike lihan ja salaatin
kera tai voipa siitä tehdä vaikkapa tällaisen leivän kuten minä tein.
Iloista syksyä ja viikonloppua
Eri Kulkija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti