Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Terveiset täältä keskisestä Suomesta, Jyväskylän väeltä!Minä olen "uusvanha" patavahti Sigrid Raahanvualija, aiemmin toimin piikana Jyväskylän hovissa, mutta kierreltyäni aikani maailman toreilla, päätin palata takasin tuttuun ja turvalliseen kylään. Paluun kunniaksi, minut ylennettiin piiasta patavahtien korkeaan kiltaan.

Koska joulu tulla jolkottaa pikkuhiljaa, päätin antaa patavahtien reseptivinkiksi Kristine Huurrehiuksen valkosuklaatilla ja karpaloilla makustellun juustokaakun. Joulupipareista tehty pohja vie aatokset jo jouluun, mikäs sen sopivampaan, kun ensilumi satoi jo tänne Jyväskylään.
Pohja:
170 g pipareita
25 g voita
1 tl vaniljasokeria

Murustele keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte:
200 g karpaloita (tuore)
7 liivatelehteä
400 g (2 prk) kevyt tuorejuustoa
2 dl vispikermaa 
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 ½ tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
½ dl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa kermatilkassa ja vaahdota loppu vispikerma isossa kulhossa. Lisää kermavaahdon sekaan tuorejuusto, sokerit, valkosuklaa ja karpalot. 
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen kuivaksi puserretut liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena norona taikinaan. 
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle karpalot. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli, mikäli vaan maltat!
     
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald 
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/ 
http://www.ravintolaharald.fi/

Jaa linkki seinälläsi ja osallistu kilpailuun. Voit voittaa unohtumattomat pikkujoulujuhlat itsellesi ja yhdeksälle ystävällesi Viikinkiravintola Haraldissa.

https://docs.google.com/forms/d/13lw-b_jocIqtTxJ4jaVFj8KtuiTPpJjPtHN7zTXfbxc/viewform


 — paikassaViikinkiravintola Harald.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti