Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Sigrid Hillonkeittäjän kakkuresepti lisukkeineen


Mangomoussekakku
Pohja:
125g voi
100g sokeri
1,5dl vehnäjauho
1dl perunajauho
0,5tl leivinjauho
0,5kpl kananmuna

1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää puolikas kananmuna
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon
4.Laita kelmutetussa kulhossa massa kylmään n.15-20min vetäytymään
5. Taputtele massa haluamaasi vuokaan/irtopohja vuokaan ja peitä foliolla vuoka
6. Paista uunissa + 160´c n. 10-12 min, jäähdytä

Mangomousse:
444g mangopyre
7 kpl kananmuna
177g sokeri
222g voi
12,8g liivatelehti

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
2.Laita pinnoitettuun kattilaan mangopyre,kananmuna,sokeri ja kypsennä +82´c, kokoajan sekoittaen
3. Lisää massaan liivatteet ja kuutioitu voi, sekoita hyvin
4.Siivilöi valmis massa jäähtyneen kakkupohjan päälle ja laita kakku kylmään jäähtymään. Anna kakun olla kylmässä yön yli.
   

Piimäjäätelö
2dl vesi
2 kpl vaniljantanko + siemenet
500g sokeri
1 litra A-piimä laktoositon

1.Laita kattilaan vesi,sokeri ja halkaistu vaniljatangot, kiehauta niin, että sokeri sulaa
2. Siivilöi sokeriliemi piimän joukkoon. (Voit kuivattaa vaniljatangot ja käyttää uudelleen)
3. Laita jäätelömassa jäätelökoneeseen tai laakeaan pakasteastiaan, jolloin sekoitat massaa 30min välein, kunnes rakenne alkaa olemaan jäätelömäinen.




Mango-sitrus kompotti
180g tuore mango
20g sitruunanliha
0,75dl hillosokeria
1rkl sitruunamehua

1.Leikkaa mango ja sitruunaliha kuutioiksi
2. Laita hedelmä kuutiot, hillosokeri ja sitruunamehu kattilaan ja kiehauta n.5min kunnes hillosokeri on sulanut ja mangokuutiot ovat hieman pehmeitä
3.Jäähdytä kompotti,tarjoile kylmänä

Paahdettu valkosuklaa crumble
220 g valkosuklaa
80g digestive keksi

1. Paahda valkosuklaa uunissa +140´c 20-25min, kunnes suklaa on kullan ruskea. Sekoita suklaa tasaiseksi uunista otettaessa. Jäähdytä suklaa kylmässä
2. Murenna keksit ja jäähdytetty valkosuklaa, sekoita keskenään

    

Kesäterveisin Jyväskylästä
Sigrid Hillonkeittäjä

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti