Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Terveiset täältä helteisestä Turun kaupungista ja Viikinkikylästä


   


Kesäinen perunamunakas
5 uuden sadon perunaa
1-2 porkkanaa
1 suuri sipuli
4 rkl oliiviöljyä
30 g voita
pieni nippu basilikaa
pieni nippu oreganoa
5 kananmunaa
1,5 dl ruokakermaa
30 g parmesaanijuustoa
suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistus alkaa porkkanoiden, perunoiden suikaloinnilla ja sipulin hienontamisella. Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen oliiviöljyä sekä voi. Kun voi on sulanut ja vaahto hävinnyt, lisää pannulle suikaloidut kasvikset. Paista kasviksia miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa n. 20 minuuttia. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja yrteillä. Vatkaa kananmunat ja kerma sekaisin ja kaada pannulle. Sekoita ainekset ja raasta parmesaanijuusto munakkaan pinnalle. Nosta munakas 180 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea ja munakas on kiinteä. 

Munakas maistuu niin kylmänä kuin kuumanakin, vaikkapa evääksi rannalle. Tarjoa munakkaan kera raikasta salaattia ja vaikkapa yrtti öljyä.
  

Iloista kesän jatkoa ja tervetuloa herkuttelemaan viikinkikylään.

T:Erik Kulkija eli Raine The Viikinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti