Kesää on vielä jäljellä ja tulee kauniita päiviä, näin ainakin laulussa luvataan.
Nyt kun kesä on edennyt loppupuolelle on tullut sadonkorjuun aika.
Tällä hetkellä on vihannekset ja juurekset parhaimmillaan, joten kannattaa hyödyntää niitä tuoreina. Ajattelin tarjota teille tämmöisen kesäkeitto reseptin.
AINEKSET 4 annosta
300 g porkkanaa
400 g kukkakaali
300 g uutta perunaa
1 nippusipuli varsineen
1 l vettä
1 1/2-2 tl suolaa
3 dl tuoreita herneitä
50 g tuoretta pinaattia
4 dl kevytmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
10g voita
VALMISTUS
1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.
2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
3. Lisää joukkoon herneet ja huuhdottu, suikaloitu pinaatti
4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja halutessasi nokare voita.
Kesän makuisia ruokahetkiä näin keiton parissa.
Toivottaa Egil Teräväkieli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti