Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 28. elokuuta 2014

Teitä tervehtii Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä


  

Kesää on vielä jäljellä ja tulee kauniita päiviä, näin ainakin laulussa luvataan.
Nyt kun kesä on edennyt loppupuolelle on tullut sadonkorjuun aika.
Tällä hetkellä on vihanneks
et ja juurekset parhaimmillaan, joten kannattaa hyödyntää niitä tuoreina. Ajattelin tarjota teille tämmöisen kesäkeitto reseptin.

AINEKSET 4 annosta
300 g porkkanaa
400 g kukkakaali
300 g uutta perunaa
1 nippusipuli varsineen
1 l vettä
1 1/2-2 tl suolaa
3 dl tuoreita herneitä
50 g tuoretta pinaattia
4 dl kevytmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
10g voita
  

VALMISTUS
1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.
2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
3. Lisää joukkoon herneet ja huuhdottu, suikaloitu pinaatti
4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja halutessasi nokare voita.
Kesän makuisia ruokahetkiä näin keiton parissa.
Toivottaa Egil Teräväkieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti