Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 9. lokakuuta 2014

Syksyiset terveiset Turun viikinkikylästä.Tämänkertaiseen reseptiin olen hakenut innoitusta kymmenen tuhannen vuoden takaa eli ollaan ihan asian ytimessä ja tässä päivässä. Pääraaka-aineeksi valitsin Speltin, tuon yhden alku-viljan, jota jo muinaiset kansat käyttivät ravintoaineenaan. Varmasti tiedetään muinaisen Mahti-Rooman sotilaiden marssineen speltin voimalla. Tästä sain ajatuksen, että kaippa ne viikingitkin ovat soutaneet ja ehkä huovanneetkin speltin voimalla. Tätä ajatusta kun kävi työstämään, niin lopputuloksena piti lähteä Liedon takametsään kusettamaan koiria ja katselemaan, josko löytyisi jotakin spelttihutun sekaan. Aikani kun pyöriskelin metsässä ,niin eksymisen ohella koriin löytyi jokunen tatti ja suppilovahvero. Takaisin kartalle päästyäni polkaisin koirat Nissanin takaboksissa Liedon lähimarkettiin ostamaan palapelin puuttuvat osaset ja ennen niin ylistämäni Jaloviina ruuan valmistuksen raaka-aineena jäi tällä kertaa pitkäripaisen hyllylle odottamaan kenties seuraavaa kertaa.Kotiin päästyäni mietin kuumeisesti, että mikä helkkari tällaisen ruuan nimi on. Riisistä tulee risottoa, ohrasta ohrattoa , vehnästä vehnättöä. Olisikko tämä ruoka siis alkuvehnättöä, mättöä vai jotakin muuta?? Pienen tuumaamisen jälkeen päätin, että homman nimi on sienispeltitto ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. Peruslähtökohta ja ennakkoluulo asiaan oli, että eihän kasvisruoka miltään voi maistua ja varmaan tässä kokeilussa tulee myrkytys tai jotakin muuta vastaavaa. Onneksi rakas avopuolisoni toimi jyrkkänä makuraatina, kasvisruuan ystävänä ja hänen hyväksynnän jälkeen uskallan tämän laittaa jakoon…. Rohkiasti vaan kokeilemaan ja tätä voi syödä vähän kaiken kanssa. Itse savustin kaatosateessa pallogrillillä lohta ja pyöräytin kupillisen juurespyreetä, mutta tämä toimii kyllä ihan sellaisenaan tai lisäkkeenä lihalle, kalalle, kasviksille tai vaikka kanalle ,riistasta nyt puhumattakaan. Pihalla talsiva fasaanikukkokaan ei halunnut vielä tehdä kanssani tuttavuutta ruokaketjussani eli näillä mennään…
 


Sienispeltitto 4:lle
2 rkl oliiviöljyä
200g Sun Spelt luomu helmisuurimoja
1 shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
200g (itsepoimittuja) herkkutatteja
0,1 litraa valkoviiniä
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
0,4 litraa luomukermaa
100g kanttarellituorejuustoa
2 rkl voita
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä
 

Valmistus:
Freesaa sienet, sipulit öljyssä ja lisää seuraavaksi speltti. Kuullota kunnes jyvät ovat lämmenneet ja lisää valkoviini, vesi ja kasvisliemi. Keitä hissukseen puoli tuntia välillä sekoittaen ja lisää kerma ja tuorejuusto. Jatka keittämistä vielä 10 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää lopuksi mustapippuri ja suola myllystä oman maun mukaan ja silputtu tuore timjami. Loppusilauksen antaa pari ruokalusikallista voita joka hämmennetään speltitton sekaan. Ei muuta kuin kynttilät palamaan ja syömään….
Mukavaa syksyn jatkoa. Turku kiittää ja kumartaa!
Terveisin,

U. Mustaparta

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
#viikinkiravintolaharald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti