Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

torstai 20. marraskuuta 2014

Terveiset täältä Oulun Viikinkipirtistä

  
Mustikkakakku
pohja: 
200g digestive keksejä
75 g voita
täyte:
3 keltuaista
60 g tomusokeria
250 g mustikoita
1 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
2 tl sitruunan mehua
200 g kermaviiliä
3 dl vispikermaa
Valmista pohja sulattamalla voi sekä murentamalla keksit. Sekoita ne keskenään ja painele (esim. leivinpaperilla suojatun) irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi; lisää seokseen vaniljasokeri ja mustikat, jotka on soseutettu esim. sauvasekoittimella. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja lisää seokseen. Kaada valmis massa pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään viitisen tuntia.
Hillajäädyke
6 keltuaista
150 g sokeria
600g hilloja
3 dl vispikermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl tummaa rommia
Vatkaa vesihauteessa tai sitten ihan vain levyllä koko ajan sekoittaen keltuaiset ja sokeri niin kauan että seos on saostunut ; ja sitten jäähdytät sen. Soseutat hillat ja paseeraa (eli painelet siivilän läpi)ne seokseen. Ja sitten vatkaat kerman sekä vaniljakastikkeenerikseen löysiksi vaahdoiksi ja lisäät ne ja rommin varovasti muitten sekaan. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada seos kyytiin. Anna olla pakastimessa vähintään nelisen tuntia tai seuraavaan päivään.
Ei muuta kun oikein mukavaa pikkujouluaikaa ja joulun odotusta kaikille vaan toivotan !

Terkuin Hulda Huoleton
Patavahtien päällikön apupäällikkö

Viikinkiravintola Harald Oulu
Kirkkokatu 10
90100
Oulu
puh. 0447668000
oulu@ravintolaharald.fi
www.ravintolaharald.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti