Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Teitä tervehtii Egil Teräväkieli täältä Lahden viikinkikylästä



Tässä teille resepti vinkki porsaan kaslerista.
Tämä ruoka vaatii pitkän kypsennysajan, joten tällä välin voi vaikka tehdä joulunajan suunnitelmia.
Tämä vaiva kannattaa nähdä ja odotella kaikessa rauhassa että liha on kypsää.
Tässä tarvittavat ainekset.
1 kg porsaanniskaa eli kasleria
1,5 rkl suolaa
1 laakerinlehteä
1
1 oksa timjamia
oksa rosmariinia
5kpl
5kpl kokonaisia maustepippuria
katajanmarjoja
Vuokaan:
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 kpl keskikokoista porkkanaa
1 kpl pieni lanttu
1 kpl selleriä
  


1. Hiero suola lihan pintaan. Kuivaa liha pinta tarvittaessa. Voit halutessasi sitoa lihan puuvillalangalla, näin se pysyy paremmin koossa. Mausta liha yrteillä, katajan marjalla ja pippurilla. Ruskista lihan paistinpannulla.
2. Laita liha uunivuokaan, lisää lohkottu juurekset sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Pistä lihaan lihalämpömittari ja peitä vuoka tiiviisti alumiinifoliolla Kypsennä possua 95–100-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 78–82 astetta. Se vie aikaa noin 2-3tuntia.
3. Poista liemestä ja lihasta pippurit ja katajanmarjat. Ota paistoliemi talteen ja soseuta juurekset liemeen, niin saatte hyvän kastikepohjan.
Mausta kastike haluamalla makuiseksi esim. sinapilla, chilillä.
4. Leikkaa lihasta siivuja ja tarjoa purjo- perunasoseen kera.
  

Toivotan teille hyvää ja rauhaisaa joulua.
Egil Teräväkieli

Pidätämme oikeudet muutoksiin.
http://www.facebook.com/…/Viikinkiravintola…/155101811167539
http://twitter.com/ViikinkiHarald
http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/
http://www.ravintolaharald.fi/
http://shop.ravintolaharald.fi/
http://www.pinterest.com/vharald/
#viikinkiravintolaharald
#viikinkiravintola_harald

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti