Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald
Raskaan - ja usein sotaisankin arjen vastapainoksi olivat viikingit sangen persoja juhlistamaan eloaan pöydäntäytteitä säästelemättä. Siispä ympärille kutsuttiin hyviä ystäviä sekä runsain mitoin syötävää ja juotavaa!Olipa tilaisuutesi pikkujoulut, varpajaiset, illanvietto tai mikä tahansa tilaisuus, joka antaa aihetta yhdessä kokoontumiseen, sopii Viikinkiravintola Haraldin kurkihirren alle saapua suuremmallakin venekunnalla passattavaksi. Jokainen tilaisuus rakennetaan yhdessä toiveidenne mukaisesti. Tarjolla on useita sopivia tiloja erikokoisille ryhmille. Rakennetaan yhdessä tilaisuus, joka välittää viestiänne tilaisuuden tarpeen mukaan viikinkityyliin.

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Makkia tervehdys Turust


Raparperi-valkosuklaakakku
Pohja:
200g pipareita tai digestive keksejä
70g voita
1/3 tl kanelia
täyte:
1 purkki valmiiksi kondensoitua maitoa
3 dl vatkautuvaa kermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatangon siemenet
180g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2 cl vodkaa
raparperihilloke:
400 g kuorittua ja paloiteltua raparperia
1 dl sokeria
1 dl hillosokeria
1 tähtianis

Aloitetaanpa hillokkeesta, sillä sen pitää jäähtyä ennen kuin sen lisätä kakun päälle. Laita kattila tulelle ja lisää sokeri ja tähtianis. Anna sokerin paahtua kevyesti ja lisää raparperit. Keitä kunnes raparperi on pehmeää. Lisää vielä hillosokeri ja kiehauta hilloke ja laita jäähtymään.
Seuraavaksi tehdään pohja. Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää joukkoon kaneli sekä voisula. Itse käytin perus pyöreää irtopohjakakkuvuokaa, johon laitoin leivinpaperin pohjan päälle ja painelin keksipohjan tasaiseksi vuoan reunoille ja pohjalle.
Kun tämä on tehty voi siirtyä täytteen valmistukseen. Laita liivatelehdet likoamaan veteen ja sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Liuota liivatelehdet, kuumaan vodkaan. Kaada vodka liivatelehtiseos suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki täyteainekset nostellen kermavaahdon joukkoon.
Kuumenna kondensoitu maito kinuski hieman mikrossa ja sekoita tasaiseksi. Kaada kondensoitu maito vuokaan keksipohjan päälle. Yritä saada kondensoitu maito leviämään tasaisesti pohjalle kaatamalla, sillä jos joudut sekoittamaan sitä vuoassa, lähtee piparipohja irti vuoasta. Lisää valkosuklaa täyte kondensoidun maidon päälle ja tasoita pinta. Lisää jäähtynyt raparperihilloke täytteen päälle ja tasoita reunoille asti, muistathan ottaa tähtianiksen pois hillokkeesta ennen tätä. Anna kakun tekeytyä kylmässä ainakin 4 tuntia tai yön yli. Poista vuoka ja sitten vaan herkuttelemaan. Kakku ei kahvin lisäksi paljon mitään lisukkeita kaipaa ja ainakin täällä se teki kauppansa nopeasti. Kaikille oikein mukavaa kesää ja poiketkaapa viikinkikylässä.
Kesäterveisin Erik Kulkija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti